Co dokáže jídlo – přednáška a beseda s Evou Cikrytovou

6
Pozor změna - beseda proběhne v pátek 22.2.! Pojďte se potkat osobně. Povím vám o svých zkušenostech se změnou jídelníčku, o vlivu stravy na naše zdraví a psychiku, přinesu příklady z praxe a budeme mít spoustu času na vaše dotazy. Těším se na všechny a nejvíc na případné živé setkání s Klubáky, pro které je vstup zcela zdarma.

Kdy

pátek 22.2. 2019, od 18:00 hodin

Kde

Infocentrum Stříbrná Skalice (mezi Sázavou a Kostelcem n/Č.L.) 50 minut z Prahy – Smíchova
Infocentrum je přímo na náměstí ve Skalici, adresa: Na Městečku 71, 281 67 Stříbrná Skalice

Program

  • 30 minut hodinu přednáška na téma Co dokáže jídlo, beseda, vaše dotazy
  • obsah přednášky:
    • jak  strava ovlivňuje naše zdraví, psychiku i vzhled
    • konkrétní případy z praxe
    • nejčastější chyby, které ve své životosprávě lidé dělají
    • jak by měl vypadat jídelníček vedoucí ke zdraví a věčnému mládí
    • jak má vypadat zimní jídelníček, abychom se vyhnuli špatné náladě, nachlazení a nabírání na váze
    • které orgány jsou v zimě citlivé a co můžeme udělat pro to, abychom je posílili
    • podle času a zájmu můžeme probrat výživu dětí, léčení děti, vliv stravy na těhotenství a porod atd.
  • přednáška bude postavena na vlastní zkušenosti  s těmito všemi záležitostmi a je vhodná i pro ty, kdo o našem systému stravování nic nevědí nebo ty, kdo pochybují o tom, že jídlo by mohlo mít až takový vliv
  • přednáška je určena pro dospělé a obsah bude z velké části dán vašimi dotazy

Vstupné

  • 100 Kč na osobu
  • důchodci 50 Kč

Výhoda pro členy Klubu Jíme Jinak

Členové Klubu Jíme Jinak mají vstup zdarma. Sleva platí pouze pro členy klubu JJ, ne pro jejich doprovod a partnery. Pro rezervaci vyplňte formulář. Musíte být přihlášeni, abyste ho viděli. [ přihlaste se ]

Parkování

  • Přímo na náměstí nebo v přilehlých uličkách.

Občerstvení

  • Infocentrum zajistí klasické občerstvení (káva, čaj, voda, dortík), které je v ceně vstupného.
  • Vlastní občerstvení ve stylu JJ je vítáno! Klidně doneste vlastní zdravý dezert, pomazánku apod. a dejte do placu.

Kontakt na pořadatele

  • Hana Košťálová
  • tel. 603 381 647
  • web 

Těším se na vás ve Stříbrné Skalici!

Eva

Ještě nemáte registraci? Získejte výhody.
REGISTROVAT ZDARMA

6 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Zdravím, Evi, a děkuji za výborné recepty, na které naše rodina plynule najíždí… Jen náš 11-ti letý syn trochu stávkuje a nechce se vzdát šunky, sýrů a hlavně mléka…, ale věřím, že i on časem těmto výborným a zdravým receptům přijde na chuť. Taky bych jako Naďa uvítala přednášky o zdravém jídle tady v Ostravě nebo alespoň na SM. Určitě by to vyvolalo velký ohlas.

    • To jsem ráda, že vám chutná a že to zkoušíte. No jo, s klukama je to na delší lokte, musí se pomalu, nenápadně a hlavně netlačit 🙂 Já mám Moravu ráda, Moraváky obzvlášť, máme tam příbuzné, ale nemám čas a kapacitu to organizovat. Tady si to zařídí infocentrum, kam dojedu za 10 minut a nemusím se o nic starat, proto jsem na to přistoupila, normálně přednášky nedělám, protože přes den učím a večer pracuji na webu, kde pomůžu naráz stovkám či tisícům lidí, kteří si mohou přečíst recept nebo článek. Možná až děti povyrostou a jestli to někdo v Ostravě bude schopen zorganizovat, tak se tam potkáme 🙂 Pro mě je to z ruky a nemám kapacitu obvolávat místní restaurace a kluby a hledat místo apod.

  2. Evi, nechcete takto přednášet po celé ČR:)) Alespoň k nám do Ostravy přijeďte probudit lidi k životu. Ideální by bylo přednášet ředitelům, učitelkám a kuchařkám ve školkách a školách, hygienikům, zdravotníkům, ministrům, rodičům, obchodníkům……. Já vím, že to nejde, to byste se musela nechat naklonovat a ještě by to některým zabedněncům nepomohlo. Ale i tak díky za vaše zkušenosti a rady. Stále hledáme nové bydlení, asi se odstěhujeme na Sázavu:)

    • Mám to v plánu na důchod, Naďo 🙂 Mě by to i bavilo, ale jak jsem psala Marvoj a ve skupině, nemám síly to zorganizovat a nikdo jiný se toho nechopil. Leda bych se vrhla na to klonování. Několik klonů bych užila už teď, jeden by mohl vařit, jeden učit děti, další by uklízel domácnost,…tak tři čtyři by se hodily :-))) To asi každému, že 🙂 Jen si pořád myslím, že školky, školy apod. jsou marné, to už jsme zkoušeli, chce to, aby jedli zdravě rodiny a odmítali nabídku jídelen tak dlouho a v takovém počtu, až se to změní, stejně jako jsme společnými silami dostali do obchodů dýně, batáty, tuříny, tofu, tempehy apod. Před pár lety nemyslitelné.

      • Přesně tak, u nás ve školce také byly akce s jáhlovou kaší na snídani a děti na to koukaly jak na zjevení. Dokud jim matky nosí po školce bonbóny, ve škole na svačinky nosí jen jogurty a oplatky, tak je to marné. Naše starší nedávno chtěla říct mojí známé, že žvýkačky jsou škodlivé, což si nastudovala tady na stránkách. O ona na ni “no ale když jsou dobré, tak co?” to je prostě příklad zabedněné hlavy a boj předem prohraný 🙂

        • Bohužel, Ivano, školky ale i přístup rodičů viz ta vaše známá, to je běh na dlohou trať. Nezbývá než si svoje děti naučit na svoje jídlo, dát jim dobrý základ, vybavit je informacemi a pozitivní zkušeností, a pak je pustit do světa a doufat, že to dobře dopadne 🙂 Měnit systém je těžké, změnit můžeme jen sebe a ovlivnit jen svojí rodinu a nejbližší okolí. A jak jinak než vlastním příkladem, že 🙂

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek19 TOP tipů, jak využít sezamovou pastou tahini
Další článekGomasio se spirulinou