Mám po ránu závislost na miso polévce. Další verze, tentokrát s žampiony, které polévce dodaly skvělou chuť.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1větší žampion
  • 1 větší mrkev
  • 8 kapustiček
  • stonek řapíkatého celeru
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
  • špetka soli
  • miso pasta

Postup

  1. Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu.
  2. Žampion pokrájíme na proužky, kapustičky na osminky, mrkev na kostičky a řapíkatý celer na proužky.
  3. Do vroucího vývaru dáme trochu soli, přidáme nakrájené žampiony a zeleninu a povaříme asi 12 minut.
  4. Vypneme oheň.
  5. V malém množství horké polévky rozmícháme asi 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
  6. Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat.
  7. Ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Obměna

  • Zeleninu můžete použít jakoukoliv, ale stačí 2-3 druhy, aby polévka měla pokaždé jinou chuť.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, kdy nedáváme žampióny a solíme minimálně.
  • Od 2 let mohou děti polévku podle receptu.

 

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená 😀 Kvôli svojím zdravotným...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

MŇÁM! Zatím nejlepší polévka! I manžel profík kuchař chválil

Gitaberangb: MŇÁÁÁM!!!! Zatím pro mě nejlepší polévka - JJ...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBurrito s uzeným tempehem a rýží
Další článekOběd