- 1větší žampion
- 1 větší mrkev
- 8 kapustiček
- stonek řapíkatého celeru
- 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
- špetka soli
- miso pasta
- Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu.
- Žampion pokrájíme na proužky, kapustičky na osminky, mrkev na kostičky a řapíkatý celer na proužky.
- Do vroucího vývaru dáme trochu soli, přidáme nakrájené žampiony a zeleninu a povaříme asi 12 minut.
- Vypneme oheň.
- V malém množství horké polévky rozmícháme asi 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
- Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat.
- Ozdobíme nakrájenou petrželkou.
- Zeleninu můžete použít jakoukoliv, ale stačí 2-3 druhy, aby polévka měla pokaždé jinou chuť.
- Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, kdy nedáváme žampióny a solíme minimálně.
- Od 2 let mohou děti polévku podle receptu.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Mnam ♥️ Miso stokrát jinak , přidala jsem par knedlicku z kvasku ♥️😂
Moja prvá Miso polievka a bola výborná, pochvaľoval si aj masozravy priateľ 😊