Mám po ránu závislost na miso polévce. Další verze, tentokrát s žampiony, které polévce dodaly skvělou chuť.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1větší žampion
  • 1 větší mrkev
  • 8 kapustiček
  • stonek řapíkatého celeru
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
  • špetka soli
  • miso pasta

Postup

  1. Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu.
  2. Žampion pokrájíme na proužky, kapustičky na osminky, mrkev na kostičky a řapíkatý celer na proužky.
  3. Do vroucího vývaru dáme trochu soli, přidáme nakrájené žampiony a zeleninu a povaříme asi 12 minut.
  4. Vypneme oheň.
  5. V malém množství horké polévky rozmícháme asi 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
  6. Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat.
  7. Ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Obměna

  • Zeleninu můžete použít jakoukoliv, ale stačí 2-3 druhy, aby polévka měla pokaždé jinou chuť.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, kdy nedáváme žampióny a solíme minimálně.
  • Od 2 let mohou děti polévku podle receptu.

 

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBurrito s uzeným tempehem a rýží
Další článekOběd