chléb
Cuketový perník (bez lepku)
Cuketový perník je velmi jednoduchý na přípravu a hodí se pro zpracování přebytků cukety. Perník je díky cuketě krásně vláčný a lépe stravitelný. Díky...
Hnětený pšenično-žitný kváskový chléb
Výborný hnětený chleba jako koupený z obchodu. Díky kvásku je zdravý a velmi dobře stravitelný, a navíc domácí ještě teplý, nadýchaný a křupavý chleba......
Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné
Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....
Kukuřičný kváskový chléb
Pokud už nechcete kupovat nezdravé pečivo ze supermarketu, udělejte si domácí chlebík. Tento je díky kukuřičné mouce krásně nadýchaný.
Kváskový chléb bude i ten, který obsahuje přídatné látky. Říká nová...
Ministerstvo zemědělství přišlo s novou vyhláškou týkající se požadavků na obilné výrobky, těstoviny, pekařské a cukrářské výrobky a těsta. Kromě dobré zprávy, že trouba...
Těmto potravinám lednice škodí. Skladujete je správně?
Myslíte si, že když dáte jakékoliv potraviny do lednice, tak vám vydrží všechny déle čerstvé? Omyl. Některé potraviny nemají chlad rády a lednice jim...
Podvody v supermarketu: kvasový a kváskový chléb
Kupujete si kváskové chleby ze supermarketů a myslíte si, že je výrobci kvasí stejně, jako tomu bylo za našich předků? Pak budete možná překvapeni,...
Vícezrnný kváskový proteinový chléb (bez lepku, vegan)
Vláčný, měkkoučký, nadýchaný a díky kvásku příjemně nakyslý bezlepkový chléb. Obsahuje všechny potřebné aminokyseliny pro efektivní nabírání svalové hmoty a obecně výživu těla a...
Jak se u nás jedlo před 100 lety?
Dnes si připomínáme 100 let od založení republiky. Od té doby se český jídelníček hodně změnil. České kulinářství zažívalo v době 1. republiky přímo...
Dýňový chléb z kvásku
Milujete dýně? Pak si zamilujete i tento po dýni lehce nasládlý chléb. My se celý rok těšíme, až začne sezóna dýní a budeme si...
Proteinový quinoa chléb (bez lepku, bez mouky, vegan)
Tento chléb obsahuje díky použitým surovinám všechny esenciální aminokyseliny a živiny pro růst svalů a energii na cvičení. Není suchý, ani drolivý, jak bezlepkové...
Ořechový kváskový chléb
Máte doma letošní vlašské ořechy? Použijte je do domácího kváskového chleba! Není nad domácí vláčný a mokrý kváskový chléb s kousky křupavých vlašských ořechů....
Kváskový chléb strakatá “Milka”
rozkvas:
20 g aktivního kvásku
150 g celozrnné žitné mouky
150 g vody
těsto:
rozkvas
250 g celozrnné pšeničné mouky (lze napůl s...
Krutony z kváskového chleba
Krutony jsou oblíbená klasika jak do polévek, tak také do salátů - tradičně třeba do salátu Caesar. Tyto jsou v light verzi zcela bez...
Sladký cuketový chlebíček
Cuketa skvěle nahradí část mouky v dezertech. Dostaneme tak lehčí a stravitelnější dezert. Ovšem na chuti nic netratí! Vyzkoušejte tento cuketový chlebíček a dáte...
Složení pečiva ze supermarketů. Víte, co kupujete?
Dáváte při nákupu přednost tmavému pečivu se semínky? Věříte, že je zdravější než bílé a nosíte ho domů své rodině? Víte, že některé obsahuje až 50 ingrediencí a z toho...
V Belgii vzniklo 1. muzeum chlebových kvásků
V roce 2013 v belgickém městečku Saint-Vith vzniklo unikátní muzeum. První svého druhu na světě - muzeum přírodních chlebových kvásků. V této budově je uchováno...
Kváskový chléb s dýňovými semínky a vařenou rýží
Rodina zatoužila po pečivu, tak jsem se pustila po dlouhé době do kváskového chleba. Chutnal moc dobře. Byl plný semínek a rýže.
Kváskový chléb od Blan Che
Blan Che nám poslala na Facebook krásnou fotku vlastního kváskového chleba. A dnes přidala do čtenářských receptů i návod.
Chleba, co se šklebí
Občas se nám taky něco nepovede. Třeba tenhle chleba určený na narozeninovou oslavu se nepovedl vůbec. Ale když jsem ho ráno rozkrojila, všechny rozesmál...