Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Kedlubnová polévka

Uvařeno
bez sóji
sezóna jaro
děti od 1 roku

Lehká, svěží a lahodná jarní polévka z kedlubny.

Kdosi mi vyprávěl příběh o malém chlapci, který byl houbařit se svým otcem. Houby je zavedly až k státní hranici, kde...

ingredience info=”pro 4 porce”]

  • 1 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 1 střední petržel
  • 1 střední kedlubna
  • sůl
  • umeocet
  • na ozdobení: pražená semínka nebo čerstvé bylinky (petrželka, pažitka aj.)

[/ingredience]

💡 TIP: Sezóna plavek je tu! Zkus tento jídelníček a sprav si postavu.

Jak připravit polévku z kedlubny

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo vodu.
  2. Cibuli, petržel a kedlubnu pokrájíme.
  3. Na dno kastrolu dáme lžíci oleje, rozpálíme a přidáme cibuli a petržel.
  4. Zeleninu osolíme a chvíli orestujeme.
  5. Zalijeme vývarem nebo horkou vodou, přidáme kedlubnu a necháme cca 10 – 15 minut vařit pod pokličkou do změknutí zeleniny.
  6. Po uvaření rozmixujeme polévku do krémové konzistence a dochutíme trochou umeocta.
  7. Posypeme semínky nebo bylinkami.

Praktické

  • Zeleninu můžete nakrájet na velké kusy, protože ji stejně rozmixujete.

Obměna

  • Místo petržele můžete použít mrkev, celer nebo zelí.

Děti

  • Takto připravená polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud ubereme dochucovadla a olej.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
5. 11. 2021

Dobrota 👍 děkujeme JJ ♥️

A kdyz neni kedlubna? :-/ co misto ni?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Luxusní krémová polévka s restovaným rozmarýnovým chřestem

Krémové polévky jsou pro nás slavnostní záležitost. A dnes jsme si ji udělali naprosto luxusní – přidali jsme do ní restovaný chřest na rozmarýnu.

Polévka z bílého chřestu jinak

Tradiční chřestová polévka ve zdravé verzi.

Pečená zeleninová polévka

Věděli jste, že zeleninovou polévku můžete také upéct? Její chuť bude mnohem výraznější a ještě vás prohřeje až do morku kostí.

Cizrnový krém s houbami

Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.
7

Cuketový krém

Cuketový krém patří k našim favoritům. Návštěvy si myslí, že je hráškový.