Domů Téma špalda

špalda

Šumajstr jinak

Tento recept je inspirovaný tradičním receptem na Šumajstr, který pochází z moravského Slovácka. Zkuste ho a uvidíte, že je skvělý i v této zdravé,...

Tempeh alà Stroganoff s celozrnnou špaldou

Vyzkoušejte tuto veganskou verzi oblíbené lahůdky Stroganoff. Recept je velmi variabilní a při použití správných surovin je vhodný i pro bezlepkovou dietu.

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů - špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová... Ale vyznáte se v...

Slovníček zdravé výživy. Odteď už budete vědět, o co jde!

Zdravá výživa je plná cizích a záhadných slov. Víte co znamená třeba kimpira, congee, gomasio, kuzu nebo mochi? Připravili jsme pro vás podrobný slovníček...

Brokolicové kari špaldotto s mungo

Stačí pár ingrediencí a moc dobrý, rychlý a jednoduchý recept na světě. Takové miluji. V tomto se kombinuje moje oblíbené ingredience: špaldové kroupy, brokolice,...

10 tipů, jak zařadit vlákninu do jídelníčku

Že je vláknina ve stravě důležitá a že jí v ČR obecně jíme málo, a proto jsme na předních příčkách co se týče rakoviny tlustého...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Špaldový knedlík

Bezvadná náhrada za klasický houskový nebo bramborový knedlík. Hodí se ke gulášům a omáčkám.

Špaldové kernotto

Znáte špaldové kernotto? Jsou to šetrně obroušená zrna špaldy, která po uvaření vypadají jako ječné kroupy a přitom mají výbornou chuť. Výhodou kernotta je...

Špaldové kernotto

Špaldové kernotto vzniká šetrným obroušením zrn od tvrdé obalové vrstvy a proto není nutné kernotto před uvařením namáčet. Po uvaření vypadá jako ječné kroupy...

Výzkum: Jaká odrůda pšenice je nejlepší?

Kolem obsahu minerálů v obilovinách a o tom, která odrůda pšenice je pro nás nejlepší se vedou různé diskuze. Někteří tvrdí, že moderně vyšlechtěná špalda...
Téma: miso, amarantová mouka, příloha, mezinárodní kuchyně, ABKM, pšeničná mouka, hrachová mouka, česká klasika, indická kuchyně, tempeh, kyselé zelí, špalda, kukicha, obilí, Tamari, caro, špaldový knedlík, kešu smetana, fitness strava, shiromiso, jakou vybrat mouku, minutkový guláš, jablečná vláknina, ovesná mouka, pečení, obilný knedlík, krupice, celiak, pesticidy, ras el hanout, veganská strava, celozrnná rýže, celozrnnášpalda, fazole, hojicha, tapioka, alergie na mléko, fytáty, bezlepkové, shitake, LM, vláknina, shiso¨, tebi, oves, glukóza, bez vajec, bezlepkové menu, kvásek, tofu, mletá paprika, indické koření, topinambury, stir fry, žampiony, umeboši, soba nudle, shiitake, polenta, sushi, tuřín, hraška, suribashi, grünkern, semolina, česká kuchyně, celozrnné těstoviny, mungo, psyllium, lotos, knedle, bezlepkové recepty, veganská smetana, taro, Dulse, bezlepková jídla, kernoto, nishime, pohanka, zima, fit recepty, sója, bez masa, karob, kaše, tempeh starter, ořechy, celozrnné potraviny, mungo fazole, semínka, müsli tyčinky, kernotto, cizrnová mouka, veganská kuchyně, rýžová mouka, bez laktózy, žito, vegetariánské recepty, bez lepku, blanšírování, rizoto, jednozrnka, pažitka, müsli, carob, probiotika, mouka, lepek, umepasta, špaldové kernoto, batát, bulgur, mandlová mouka, flapjack, rychlé recepty, cizrna, LM kvásek, gomasio, teff, houby, fit strava, domácí smetana, arame, kimchi, agáve, celozrnný chléb, kaše z ovesných vloček, mirin, stroganof, umeboshi, ječmen, rýže, pšenice, wakame, koji, kaše z ovsa, agar, antinutrienty, česnek, kyselina fytová, slad jojobovy slz, tygří ořechy, amasaké, kaše z vloček, fermentace, šlechtění, madre, knedlík, arrowroot, alfa alfa

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?