Domů Téma špalda

špalda

Pečený květák se špaldou a tofu smaženicí

Máte rádi obalovaný květák? Vyzkoušejte tuto jeho zdravou a lahodnou verzi. Příprava tohoto pokrmu zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Chuť tohoto...

Brokolicové kari špaldotto s mungo

Stačí pár ingrediencí a moc dobrý, rychlý a jednoduchý recept na světě. Takové miluji. V tomto se kombinuje moje oblíbené ingredience: špaldové kroupy, brokolice,...

Sladkokyselá červená řepa se špaldou

Vyzkoušejte tuto sladkokyselou variantu řepy a připravte si atraktivní, krásně barevné a chutné jídlo, které budete mít během pár minut na stole.

Špalda s dušenou zeleninou

Velmi jednoduché jídlo, ovšem i tak velice lahodné a plné chuti. Určitě nevynechejte dip, který výsledný pokrm nádherně doladí.

Podzimní talíř s kaštany a fenyklem

Máte rádi fenykl? Vyzkoušejte ho v této lahodné kombinaci s kaštany a olivami a dejte vědět, jak jste si pochutnali.

Chalupářská bašta

Recept na rustikální, chalupářské, podzimní jídlo. Tento mix barev a chutí typických pro toto roční období si určitě zamilujete.

Špalda sin carne

Špalda sin carne - spojení dvou receptů, pro ty, kdo v kuchyni rádi experimentují. Tak do toho a dejte vědět jestli chutnalo!

Šumajstr jinak

Tento recept je inspirovaný tradičním receptem na Šumajstr, který pochází z moravského Slovácka. Zkuste ho a uvidíte, že je skvělý i v této zdravé,...

Tempeh alà Stroganoff s celozrnnou špaldou

Vyzkoušejte tuto veganskou verzi oblíbené lahůdky Stroganoff. Recept je velmi variabilní a při použití správných surovin je vhodný i pro bezlepkovou dietu.

Indické Casserole s mungem

Caseroole je rychle hotové a velmi chutné. Testováno na sousedech.

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů - špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová... Ale vyznáte se v...

Slovníček zdravé výživy. Odteď už budete vědět, o co jde!

Zdravá výživa je plná cizích a záhadných slov. Víte co znamená třeba kimpira, congee, gomasio, kuzu nebo mochi? Připravili jsme pro vás podrobný slovníček...

10 tipů, jak zařadit vlákninu do jídelníčku

Že je vláknina ve stravě důležitá a že jí v ČR obecně jíme málo, a proto jsme na předních příčkách co se týče rakoviny tlustého...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Špaldový knedlík

Bezvadná náhrada za klasický houskový nebo bramborový knedlík. Hodí se ke gulášům a omáčkám.

Špaldové kernotto

Špaldové kernotto vzniká šetrným obroušením zrn od tvrdé obalové vrstvy a proto není nutné kernotto před uvařením namáčet. Po uvaření vypadá jako ječné kroupy...

Výzkum: Jaká odrůda pšenice je nejlepší?

Kolem obsahu minerálů v obilovinách a o tom, která odrůda pšenice je pro nás nejlepší se vedou různé diskuze. Někteří tvrdí, že moderně vyšlechtěná špalda...
Téma: vegan strava, mouky, černucha setá, mirin, indická kuchně, česká kuchyně, chilli sin carne, veganství, gliadin, wasabi, celozrnnášpalda, rizoto, místo masa, klíčky ředkviček, děti, prebiotika, pšeničná mouka, kyselé zelí, mochi, ras el hanout, shiso¨, tofu, veganská strava, jedlé kaštany, černý kmín, mungo fazole, tebi, pikantní jídla, Dulse, celozrnné pečivo, bez sóji, vegan stroganoff, rajčatový protlak, alfa alfa, tapioka, černé olivy, kajenský pepř, sushi, ovesná mouka, Klub Jíme Jinak, rýžový sirup, bulgur, bezlepková jídla, veganská kuchyně, pestrost, banča, müsli, kuskus, humus, paprika, jednozrnka, jakou vybrat mouku, pšeničná bílkovina, stroganoff, amarant, bílá mouka, semena, umeboši, shitake, sojový jogurt, LM, řecké seno, suribashi, těstoviny, kokos, červené radicchio, namáčení, pečivo, arrowroot, zeleninová jídla, čirok, houby, žitná mouka, červené fazole, madre, kaše z ovesných vloček, Tamari, zima, slad jojobovy slz, chilli paprička, nishime, život, antinutrienty, vegetariánství, podzim, semínka, vegansky zdravě, umeboshi, žito, indické kari, batát, kešu smetana, knedlík z obilí, seitan, bez vajec, polévková lžíce, fitness recepty, špalda, pečivo z bílé mouky, shiitake, klíček, zkratky a tipy, vegetariánské recepty, flapjack, luštěniny, špaldové kernoto, oříšky, natto, oregáno, probiotika, obiloviny, krupice, sezóna podzim, celozrnná mouka, alergie na mléko, psyllium, tofu natural, celozrnná špalda, vícezrnný, kmín, kyselina fytová, vegan, sója, amarantová mouka, zeleninové recepty, bílé sezamové semínko, suribaška, stroganof, mouka, ječmen, dhál, brokolice, indické curry, kernoto, moči, pokrmy z řepy, grünkern, klíčky, podzimní jídla, Murraya koenigii, fytáty, kimpira, GI, jáhlová mouka, zelí, koření, fit strava, celozrnná rýže, klasická strava, lahůdkové droždí

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?