Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Jahodový dezert do skleničky

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

Jednoduchý osvěžující dezert do skleničky, který přijde vhod v horkých letních dnech.

Ingredience
na 4 skleničky

Na korpus:
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 1/2 hrnku blanšírovaných mandlí
  • 2 lžičky rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 lžíce mandlového másla
  • 2 lžíce datlové pasty
Na krém:
  • cca 10 jahod na rozmixování + do skleniček
  • 100 g tofu natural
  • 4 lžíce tuhé části kokosového mléka
  • 2 rovné lžíce kakaového másla
  • rýžový sirup
Na chia pudink:
  • 180 ml rýžového mléka
  • 4 jahody
  • rýžový sirup
  • 3 lžíce chia semínek
 

Můj přítel začínal na váze 115 kg. Ve 25 letech mu vzali žlučník. Měl špatnou životosprávu, neuběhl ani 5 minut a ze ...

Jak připravit jednoduchý dezert z jahod

  1. Nejprve připravíme korpus. Ovesné vločky opražíme dozlatova a poté přendáme do blendru. Přidáme i zbytek ingrediencí a rozmixujeme. Vzniklou “drť” nasypeme do skleniček a trošku si necháme stranou na finální zdobení.
  2. Nyní připravíme krém. Tofu cca 2 minuty povaříme a necháme vystydnout. Poté dáme do mixéru spolu s jahodami, kokosovým mlékem, rozpuštěným kakaovým máslem a rýžovým sirupem a rozmixujeme v hladký krém.
  3. Pár jahod rozpůlíme, “opřeme” o stěny skleniček a postupně vrstvíme krém. Poté dáme do lednice na cca 1-2 hodiny ztuhnout
  4. Rýžové mléko rozmixujeme s jahodami a rýžovým sirupem a necháme v něm nabobtnat chia semínka. Jakmile je hotovo, navrstvíme chia pudink na krém a dozdobíme jahodami, mátou a zasypeme zbytkem korpusu.

Praktické

  • Slaďte dle své chuti.
  • Zbytek kokosového mléka využijte do kari či krémové polévky.
  • Skleničky uchováváme v lednici.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové ovesné vločky.

Obměna

  • Místo jahod můžete použít jiné sezónní ovoce.

Děti

  • Dezert můžeme dávat dětem cca od jednoho roku, pokud už zvládají jahody bez reakce.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

47 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Volání jara (dortík bez lepku)

Pokud máte rádi v dezertech neobvyklé ingredience, pak je tento dortík ideální volba. Je bez lepku, cukru i živočišných produktů a příprava je překvapivě j...

Variace na milionářské řezy (bez lepku)

Variace na známé oblíbené řezy v bezlepkovém podání. Příprava není nijak složitá a zaručeně si pochutnáte.

Tak trochu jiný bezlepkový dortík

Ač tento dortík může vypadat na pohled složitě, věřte, že příprava je jednoduchá. Tento bezlepkový dezert můžete ozdobit dle fantazie.

Nepečené cizrnové řezy (bez lepku)

Jednoduchý a chutný dezert, který připravíte během chvilky a zaručeně si pochutnáte. Doporučuji jej nechat odležet přes noc, aby si chutě hezky sedly a vše...

Nugátový dortík bez lepku

Pokud máte, jako já, rádi jednoduché krémové dezerty, pak je tento dortík jasná volba. Věřím, že si pochutnáte stejně, jako my.

Tříbarevný krém

Dezerty do skleničky jsou rychlé a vděčné mlsání, jehož příprava nezabere mnoho času a výsledek vás rozhodně nezklame. Můžete je ozdobit dle své chuti a fa...