Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Bílá quinoa na červeno

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Velmi jednoduché a lahodné jídlo, které zaujme na první pohled svou atraktivní barvou. A co teprve, až ho ochutnáte!

Ingredience
  • bílá quinoa
  • natural tofu
  • česnek
  • cibule
  • červená řepa
  • bílá řepa
  • sezamový olej
  • tamari
  • 1 lžička tandoori masala
  • 1 lžička curry thai
  • špetka kurkumy
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce umeocta
  • 2 cm strouhaného čerstvého zázvoru
  • petrželka
  • čerstvý estragon
  • sůl

Považoval jsem se za typického masožravce. Vyrostl jsem na vepřovém, skopovém, mléku kravském a ovčí...

Jak připravit quinou s tofu a omáčkou z řepy

  1. Nejprve uvařte quinou podle návodu. Po uvaření jí načechrejte vidličkou a nechte zatím stranou.
  2. Do woku nalijte olej, rozehřejte, přidejte česnek, strouhaný zázvor a cibuli nakrájenou na malé kousky. Orestujte.
  3. Přidejte bílou a červenou řepu nakrájenou na malé kousky. Ochuťte kořením, omáčkou tamari a umeoctem. Přidejte trochu vody a vařte do změknutí řepy.
  4. Nyní do pánve s řepou rozdrobte mezi prsty tofu a pokračujte ve vaření dalších 10 minut. Nakonec přidejte lahůdkové droždí a nasekanou petrželku a estragon.
  5. Naservírujte quinou a zalijte jí připravenou červenou omáčkou.

Praktické

  • Množství ingrediencí není uvedeno, záleží na počtu strávníků. Podle toho pak volte množství quinoy a tofu. Dávka koření uvedená v receptu je na 3 porce.
  • Vhodné jako oběd do krabičky.

Obměna

  • Místo quinoy můžete použít rýži.

Děti

  • Vhodné pro děti od 1,5 roku, ale ubereme sůl, olej a koření.

A co dále? Blíží se čas na jarní detox!

Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Světýlko
13. 3. 2021

Cokoli z řepy je super 👍. Estragon používám teprve chvilku a dělá zase úplně jinou chuť jídla 😋. V mém podání s grilovanou polentou 😉

Jindřiška
1. 2. 2021

Chutné… A skvěle to i vypadá. 😉

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

140
67

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Pyramidy s indickou čočkou

Indická kuchyně je opravdu rozmanitá a bohatá na koření. Pokud jí máte rádi a vaříte si indické recepty doma, určitě vás neodradí koření v receptu. Vždy do...

Tokyo balls (bezlepkové)

Tyhle kuličky jsou moc dobré, měkké, ale nerozpadají se. Skvělé se hodí jako zdravé a chutné občerstvení při různých oslavách. Skvěle se budou vyjímat např...

Voňavý citronový čirok s čočkou

Přirozeně bezlepkové, lehké a přitom výživné jídlo skvělé pro odlehčení jídelníčku po svátcích. Příprava je jednoduchá a výsledkem je chutné jídlo s vůní c...

Halušky miš maš

Mám ráda jídla typu “míchanice”, tady je jedna z mých oblíbených. Pokud si uvaříme oves s předstihem, je jídlo i poměrně rychle hotové.

Bezlepkový pečený jáhlový burger

Máte rádi burgery nebo karbanátky? Zkuste tuhle zdravou bezlepkovou variantu. Jsou rychlé a krásně variabilní podle sezóny.

Vánoční bezlepková kyselica trochu jinak

Tato polévka vás krásně zahřeje, když se vrátíte příjemně vymrzlí z procházky. Můžete ji podávat jako sváteční polévku na štědrý večer nebo kdykoli, kdy na...