Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Bílá quinoa na červeno

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Velmi jednoduché a lahodné jídlo, které zaujme na první pohled svou atraktivní barvou. A co teprve, až ho ochutnáte!

Ingredience
  • bílá quinoa
  • natural tofu
  • česnek
  • cibule
  • červená řepa
  • bílá řepa
  • sezamový olej
  • tamari
  • 1 lžička tandoori masala
  • 1 lžička curry thai
  • špetka kurkumy
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce umeocta
  • 2 cm strouhaného čerstvého zázvoru
  • petrželka
  • čerstvý estragon
  • sůl

Jak připravit quinou s tofu a omáčkou z řepy

  1. Nejprve uvařte quinou podle návodu. Po uvaření jí načechrejte vidličkou a nechte zatím stranou.
  2. Do woku nalijte olej, rozehřejte, přidejte česnek, strouhaný zázvor a cibuli nakrájenou na malé kousky. Orestujte.
  3. Přidejte bílou a červenou řepu nakrájenou na malé kousky. Ochuťte kořením, omáčkou tamari a umeoctem. Přidejte trochu vody a vařte do změknutí řepy.
  4. Nyní do pánve s řepou rozdrobte mezi prsty tofu a pokračujte ve vaření dalších 10 minut. Nakonec přidejte lahůdkové droždí a nasekanou petrželku a estragon.
  5. Naservírujte quinou a zalijte jí připravenou červenou omáčkou.

Praktické

  • Množství ingrediencí není uvedeno, záleží na počtu strávníků. Podle toho pak volte množství quinoy a tofu. Dávka koření uvedená v receptu je na 3 porce.
  • Vhodné jako oběd do krabičky.

Obměna

  • Místo quinoy můžete použít rýži.

Děti

  • Vhodné pro děti od 1,5 roku, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Andrea K.
4. 7. 2023

Povodne som si uvalila cviklu na ružový šalát, ale keď som prechádzala obľúbené recepty padlo mi oko na toto, tým že som už cviklu mala uvarenu a quinou zo včera,bolo to 5 minútové varenie. Super, pohladenie na bruchu aj duši Dakujem za perfektny recept 👌🥰😁

Andrea K.
14. 3. 2023

Ďalšie super jedlo z repy🥰

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pyramidy s indickou čočkou

Indická kuchyně je opravdu rozmanitá a bohatá na koření. Pokud jí máte rádi a vaříte si indické recepty doma, určitě vás neodradí koření v receptu. Vždy do...

Tokyo balls (bezlepkové)

Tyhle kuličky jsou moc dobré, měkké, ale nerozpadají se. Skvělé se hodí jako zdravé a chutné občerstvení při různých oslavách. Skvěle se budou vyjímat např...

Voňavý citronový čirok s čočkou

Přirozeně bezlepkové, lehké a přitom výživné jídlo skvělé pro odlehčení jídelníčku po svátcích. Příprava je jednoduchá a výsledkem je chutné jídlo s vůní c...

Halušky miš maš

Mám ráda jídla typu “míchanice”, tady je jedna z mých oblíbených. Pokud si uvaříme oves s předstihem, je jídlo i poměrně rychle hotové.

Bezlepkový pečený jáhlový burger

Máte rádi burgery nebo karbanátky? Zkuste tuhle zdravou bezlepkovou variantu. Jsou rychlé a krásně variabilní podle sezóny.

Vánoční bezlepková kyselica trochu jinak

Tato polévka vás krásně zahřeje, když se vrátíte příjemně vymrzlí z procházky. Můžete ji podávat jako sváteční polévku na štědrý večer nebo kdykoli, kdy na...