Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Perský salát

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna léto

Tento salát je opravdu chuťově moc zajímavý. Testovala jsem ho i na hostech a byli z něj doslova unesení. Moc chutnal. Vyzkoušejte ho a dejte vědět, jak chutnal vám.

Ingredience
2 porce
  • 125 g kokosového jogurtu
  • 1 salátová okurka
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • sůl
  • pepř
  • kopr
  • 3 malé lístky máty peprné
  • kopr podle chuti
  • 1/2 lžíce rozinek
  • 1/2 lžíce nahrubo nasekaných mandlí
  • extra panenský olivový olej
  • okvětní lístky růží
  • okvětní lístky měsíčku

S Hankou jsme v kontaktu díky online kurzům už od jara. Ráda čtu její veselé komentáře a tenhle jsem...

Jak připravit perský okurkový salát

  1. Na struhadle s velkými otvory nastrouhejte okurku i se slupkou, pokud není ošetřena. Osolte a nechte odležet, aby vypotila vodu.
  2. Po pár minutách okurku vymačkejte a dejte do mísy.
  3. Přidejte jogurt, nasekané mandle, rozinky, olej, sůl, pepř, kopr a mátu. Promíchejte.
  4. Povrch posypte měsíčkem a plátky růže, pár snítkami kopru a nasekanými mandlemi. Zakápněte trochou extra panenského olivového oleje a vychutnejte si tento salát podle chuti.

Praktické

  • Uchovejte v lednici.
  • Okurku se slupkou použijte pouze v případě, pokud víte, jak byla pěstována. Buď vaše nebo bio.
  • Pokud je to možné, nevynechte plátky růže, rozinky a kopr.

Obměna

  • Místo mandlí můžete použít jakékoliv ořechy.
  • Místo kokosového jogurtu použijte sojový v řeckém stylu. Vždy čtěte složení na krabici. Jogurty nesmí být slazené!

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření. Dáváme pozor, aby děti nevdechly rozinky nebo kusy mandlí.

A co dále? Blíží se čas na jarní detox!

Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mala som trochu obavu z kombinácii chutí, ale na moje prekvapenie mi šalát velmi vhutil. Ďakujem za skvele recepty Vierka.

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

142
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Italský fazolový salát

Pikantní fazolový salát po italsku, skvělý jako rychlá večeře nebo pohoštění, které jistě neurazí žádnou návštěvu a které budete mít během pár minut na sto...

Cuketový salát na korejský způsob

Pokud máte rádi asijskou kuchyni, už nevíte co s cuketami a nebojíte se nových chutí, tak určitě zkuste tento recept na osvěžující letní salát.

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Lebedové pesto

Tohle pesto z lebedy, které se také říká horský špenát, budete milovat. 

Celozrnné závitky

Rychlé, snadné a vynikající křupavé závitky z papíru z celozrnné rýže. Můžete je připravit v horkovzdušné fritéze, pokud máte tu možnost, a nebo klasicky s...