Jedlé květy
7
1
Letní salát s jedlými květy
Letní saláty jsou jednoduché a krásné. Jedlé květy jim dodají na eleganci a některé i na vůni a speciální chuti. Jako třeba žluté denivky, které vůní připo...
36
2
Květy černého bezu v kuchyni: 6 tipů, jak je využít!
Bezinky už kvetou. Krásně voní a jsou léčivé. Pokud kolem nich chodíte, líbí se vám jejich květy a nevíte, co s nimi. Pojďte se inspirovat.
18
7
Voňavé jedlé květy trnovníku akátu
Věděli jste, že v některých zemích se květy akátu přidávají do pokrmů a používají se jako
koření?
Jogurtová crudaiola
Ze syrové jarní zeleniny můžete připravit osvěžující špagety. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.
20
4
Vlčí mák v kuchyni – 4 tipy kam s ním
Červené květy vlčího máku jsou potěšením pro oko právě v těchto dnech. Jejich křehounké květy září na tenkých stoncích do daleka jako praporky ohlašující n...
41
1
Kouzla brutnáku v lékárničce i kuchyni
Mohutný krasavec s neobyčejnými kvítky, který umí léčit i kralovat v kuchyni. Už jste ho vyzkoušeli?
13
2
Tvoříme, sušíme, plánujeme
Jaro je tu a i když ještě zima občas otravuje a nechce pustit ke kralování teplo a sluníčko, přece jenom už v těchto měsících – v březnu a dubnu, můž...
29
Šťavel kyselý v kuchyni
Tenhle lesní šťovík snad každý z nás ochutnal už jako dítě. My jsme jim říkali zelíčko. Rozkošné trojlístky mají ještě rozkošnější květy. A jimi si už teď ...
Jarní těstoviny s divokou zeleninou
Využijte sílu jarních rostlinek a dejte si je do výborného lehkého jídla k večeři nebo obědu. Toto je velmi variabilní recept, který v různých obměnách děl...
Rýžové penne s medvědím česnekem a uzeným tofu
Naučte se připravit lahodné smetanové bezlepkové těstoviny s medvědím česnekem plné zdravých surovin. Skvělá a rychlá večeře, která nasytí, ale nezkazí vám...
29
3
Sléz lesní a jeho léčivé květy
Věděli jste, že během války v roce 1948, kdy byl Jeruzalém obléhán, byl sléz důležitou plodinou a je každoročně oslavován v den nezávislosti tradičním pokr...
64
21
Fialka a maceška v kuchyni
Fialka i maceška se používají nejen na léčení, ale dají se nádherně využít i v kuchyni. Jejich sezóna právě začala, tak si s nimi neváhejte zpestřit talíře...