- bílé žampiony
- 20 g extra panenského olivového oleje
- 20 g červeného misa
- 1 lžička rýžového octa
- 1 čajová lžička hořčice
- čerstvá červená cibule
- pepř
- kopr podle chuti
- citrónová šťáva podle chuti
Recept na žampionový salát
- Houby očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
- V misce smíchejte extra panenský olivový olej, miso, ocet, malý kousek nasekané cibule, pepř, hořčici a citrónovou šťávu dle chuti.
- Na talíř rozložte houby a přelijte je omáčkou. Dle chuti ozdobte čerstvým koprem.
Praktické
- Nelze skladovat. K okamžitému použití.
- Je samozřejmé, že houby musí být mladé a velmi čerstvé, z bezpečného zdroje a především se vyhýbejte houbám baleným v uzavřených plastových miskách.
- Dalším způsobem, jak tento pokrm podávat, je marinovat houby v připravené omáčce a nechat je asi 5 minut odpočinout. Tímto způsobem žampiony nasáknou omáčku, což jim dodá gumovou texturu. Vyberte si způsob, který vám lépe vyhovuje.
Obměna
- Použijte jakékoliv světlé miso.
- Pokud vám kopr nechutná, petrželka by mohla být další alternativou. Mějte však na paměti, že chuť tohoto konkrétního pokrmu nebude stejná, pokud použijete jiné bylinky než kopr.
Děti
- Nevhodné pro malé děti.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář