- 1 lžička hořčice bez cukru
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 lžička sušených shizo listů
- Ingredience smícháme a pokapeme s nimi pokrm.
- Zálivka je velmi výrazná, dáváme jí jen trošku.
- Hořčici používáme bez éček a bez cukru. V tomto receptu jsme použili křenovou.
- Místo shiza můžete dát čerstvé bylinky.
Děti
- Malým dětem nedáváme, ony ještě nemají zkažené chuťové buňky a ocení chuť zeleniny, obilí i luštěnin tak, jak jsou.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Ali, odpovídám nad tebou..:)
Ali, jak píše Martina, je to japonská bylina, jinak se jmenuje Perila křovitá, je buď zelená, nebo fialová, ta se dává k umeboshi švestičkám…Krásně se dá u nás pěstovat a sušit,letos mi vyrostla až po ramena..:) má specifickou chuť, já ji používám do jednoho rýžového jídla…, všem nám to chutná….posílám foto( je z jara, tak je ještě malá)