Domů Téma Kondiment

kondiment

Dýňový parmazán (vegan)

Skvělý kondiment, který dochutí jídla typu těstoviny, rizota, polévky, saláty a další dobroty! Doporučujeme umístit na stůl místo solničky.

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Naložené sedmikrásky

Naložte si sedmikásky. Je to snadné, rychlé a chutné. A taky tím můžete šikovně zaměstnat děti, sbírat sedmikrásky a dávat je do lahvičky je...

Jemný domácí jablečný křen

Tohle je náš nejoblíbenější kondiment pro chladné dny. Děláme si ho doma sami. Levně a bez chemie. Kupované obsahují kromě jablek a křenu ještě...

Dýňová hořčice

Pikantní dýňová hořčice skvěle ladí například s pečenou zeleninou, tofu, seitanem nebo tempehem, rostlinnými párečky, karbanátky či rostlinnou sekanou. Můžete ji použít i na...

Kondiment z řas arame a slunečnicových semínek

Výborný slaný kondiment, který oživí každý talíř a chutná i těm, kteří řasy jinak nemusí. Nejen že si pochutnáte, ale také dopřejete svému tělu...

Tempura z kopřivy

Kopřiva v těstíčku je vítanou křupavou složkou našich talířů. Příprava je jednoduchá a efekt dokonalý.

Hořčičná shizo zálivka

Shizo působí blahodárně na naše trávení. Můžeme jej proto přidat i do zálivky na salát, do dipu k zelenině nebo jen tak jako chuťovku...

Vejmrda neboli jablečný křen

Křen s jablky to je náš oblíbený kondiment. Jedí ho i děti a musím ho bránit vlastním tělem, když chci něco uchránit i pro...

Gomasio ze sezamu

Pražené sezamové semínko anebo gomasio jsou výborná dochucovadla, kterými si můžete posypat pokrm, ale má i spoustu dalšího využití. Sezam obsahuje vysoké množství vápníku...

Pikantní křenová kulička

Malá ale pěkně ostrá. Taková je kulička ze strouhaného křene. Tenhle doplněk vyrobíte raz dva a strávníky u stolu s ní jistě překvapíte. Velký...

Sladké cibulky s umeboškou

Jak málo stačí, aby se z obyčejného jídla stalo jídlo od pohledu úžasné. Jana mi v Novohradských horách připomněla jednoduchou rychlou a hlavně chuťově...

Kondiment z natta

Natto je velmi zdravé. Má specifickou chuť i vůni, "táhne se". Pro nás je jedna krabička na jedno jídlo skoro málo. Tolik nám chutná. Pokud...

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů

Další recept na výborné pesto z mědvědího česneku, které vám vydrží i několik měsíců.

Česneková pomazánka

Pomazánka která konzistencí i chutí připomíná tvarohovou pomazánku. Je rychlá a chutná a pokud si odvykáte z mléčných výrobků, bude se vám hodit.

Domácí pikantní sýr z tofu

Pokud vám ke štěstí chybí chuť sýra nebo se ho chcete v rámci masopustu poprvé vzdát, ale bojíte se absťáku, vyzkoušejte domácí sýr vyrobený...

Brusinky z červené řepy

Kdybych uměla nakrájet červenou řepu na malé kuličky, tak se vsadím, že nikdo nepozná, z čeho tyto brusinky jsou.

Kondiment z řasy Nori s dýňovým semínkem

Kondimenty, nebo-li doplňující, často chuťově výraznou složku, jsem si na talíři tuto zimu hodně oblíbila. Další z mnoha variant, tentokrát z řasy Nori a...

Gomasio z řasy Wakame a semínek

Toto gomasio mám asi nejraději. Díky řase Wakame voní po moři, je příjemně slané a dýňová semínka v kombinaci se sezamovými mu dodají skvělou...

Kondiment z řas hiziky a dýňového semínka

Výborný kondiment z řasy Hiziky, semínek a umepasty jsem si dnes připravila jako kyselou chuť k zeleninovému rizotu. A můj muž, kterému jsem to...

Sladko-pikantní kondiment z černé ředkve

Skvělý kondiment k jakémukoliv jídlu. Díky jablíčku je salát z černé ředkve jemný a vhodný i pro děti, kterým klasická vejmrda přijde ostrá.
Téma: umeboška, fermentovaná zelenina, kvašené potraviny, parmasan, pesto, vitariánství, kopřiva, vejmrda, vitarián, parmazán z dýně, melounové slupky, hrachová mouka, děti od 2 let, kvašení, svačiny, fit strava, vegan, ovocný koncentrát, veganství, kvašené ředkvičky, kvašené slupky, sezamové seminko, slupky od melounu, česnekový prášek, arrowroot, veganský sýr, sezamová semínka, salát, slaný sýr, alergie na mléko, syrová strava, bílé tofu, jak naložit ředkvičky, dochucení, cizrnová mouka, pickles z melounu, mandle, Hiziki, pickles, pražení, bakterie mléčného kvašení, naložené ředkvičky, silvestrovské pohoštění, česnek, brusinky, chuť na slané, sedmikrásky, pohoštění, natural tofu, svačinky, kyselá chuť, hijiki, meloun, veganský parmazán, ovocenka, vlašské ořechy, ředkvičky, sýr z tofu, Nori, podzim, bez sóji, fermentované potraviny, vegetariánství, miso pasta, rostlinný sýr, sezam, bez cukru, smažené, jablko, parmazán z dýňových semínek, maizena, pikls, mikrobiom, červená řepa, jód, jablečný křen, večeře, Černá ředkev, místo soli, hořčice, mrkev, bobkový list, top recepty, tofu, ředkev, luštěniny, kvašená zelenina, mletý česnek, divoká zelenina, střevní mikrobiom, hořčičné semínko, dýně, ABKM, falešné brusinky, paleo, řepa, sezóna podzim, pikantní chuť, parmazán ze semínek, fitness strava, nakládání, rychlovka, bez sýra, ředkvičky ve slaném nálevu, vegan parmazán, kuzu, uzené tofu, probiotika, umeboši pasta, kvašení zeleniny, řasy, fermentované produkty, pomazánka, děti od roka a půl, jak udělat tofu sýr, lahůdkové droždí, bezlepkové, dip, nakládaná zelenina, olej, muškátový oříšek, celiakie, divoké byliny, cibule, jedlé květy, bez sýru, škrob, raw, slunečnicová semínka, vegetariánské recepty, děti od roku, děti, bez laktózy, bez lepku, sůl, sezóna zima, jablka, dýňové semínko, kvašený meloun, mořské řasy, fermentace, bez mouky, semínka, jak kvasit ředkvičky, bez mléka, citron, kondiment, svačina, semínka z dýně, občerstvení

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?