Domů Téma Kondiment

kondiment

Dýňová hořčice

Pikantní dýňová hořčice skvěle ladí například s pečenou zeleninou, tofu, seitanem nebo tempehem, rostlinnými párečky, karbanátky či rostlinnou sekanou. Můžete ji použít i na...

Domací kešu krém à la smetana

Od té doby, co si připravuji doma tuhle smetanu, už jinou nekupuji. Je tak krásně krémová, recept je rychlý a dá se hezky obměňovat...

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Chimichurri – omáčka na argentinský způsob

Tak tuhle salsu v rodině milujeme všichni. Aspoň na nějakém receptu se shodneme. A dokonce jí schválil můj host z Argentiny, tak jsem z...

Tempura z kopřivy

Kopřiva v těstíčku je vítanou křupavou složkou našich talířů. Příprava je jednoduchá a efekt dokonalý.

Dýňový parmazán (vegan)

Skvělý kondiment, který dochutí jídla typu těstoviny, rizota, polévky, saláty a další dobroty! Doporučujeme umístit na stůl místo solničky.

Naložené sedmikrásky

Naložte si sedmikásky. Je to snadné, rychlé a chutné. A taky tím můžete šikovně zaměstnat děti, sbírat sedmikrásky a dávat je do lahvičky je...

Jemný domácí jablečný křen

Tohle je náš nejoblíbenější kondiment pro chladné dny. Děláme si ho doma sami. Levně a bez chemie. Kupované obsahují kromě jablek a křenu ještě...

Kondiment z řas arame a slunečnicových semínek

Výborný slaný kondiment, který oživí každý talíř a chutná i těm, kteří řasy jinak nemusí. Nejen že si pochutnáte, ale také dopřejete svému tělu...

Hořčičná shizo zálivka

Shizo působí blahodárně na naše trávení. Můžeme jej proto přidat i do zálivky na salát, do dipu k zelenině nebo jen tak jako chuťovku...

Vejmrda neboli jablečný křen

Křen s jablky to je náš oblíbený kondiment. Jedí ho i děti a musím ho bránit vlastním tělem, když chci něco uchránit i pro...

Gomasio ze sezamu

Pražené sezamové semínko anebo gomasio jsou výborná dochucovadla, kterými si můžete posypat pokrm, ale má i spoustu dalšího využití. Sezam obsahuje vysoké množství vápníku...

Pikantní křenová kulička

Malá ale pěkně ostrá. Taková je kulička ze strouhaného křene. Tenhle doplněk vyrobíte raz dva a strávníky u stolu s ní jistě překvapíte. Velký...

Sladké cibulky s umeboškou

Jak málo stačí, aby se z obyčejného jídla stalo jídlo od pohledu úžasné. Jana mi v Novohradských horách připomněla jednoduchou rychlou a hlavně chuťově...

Kondiment z natta

Natto je velmi zdravé. Má specifickou chuť i vůni, "táhne se". Pro nás je jedna krabička na jedno jídlo skoro málo. Tolik nám chutná. Pokud...

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů

Další recept na výborné pesto z mědvědího česneku, které vám vydrží i několik měsíců.

Česneková pomazánka

Pomazánka která konzistencí i chutí připomíná tvarohovou pomazánku. Je rychlá a chutná a pokud si odvykáte z mléčných výrobků, bude se vám hodit.

Domácí pikantní sýr z tofu

Pokud vám ke štěstí chybí chuť sýra nebo se ho chcete v rámci masopustu poprvé vzdát, ale bojíte se absťáku, vyzkoušejte domácí sýr vyrobený...

Brusinky z červené řepy

Kdybych uměla nakrájet červenou řepu na malé kuličky, tak se vsadím, že nikdo nepozná, z čeho tyto brusinky jsou.

Kondiment z řasy Nori s dýňovým semínkem

Kondimenty, nebo-li doplňující, často chuťově výraznou složku, jsem si na talíři tuto zimu hodně oblíbila. Další z mnoha variant, tentokrát z řasy Nori a...

Gomasio z řasy Wakame a semínek

Toto gomasio mám asi nejraději. Díky řase Wakame voní po moři, je příjemně slané a dýňová semínka v kombinaci se sezamovými mu dodají skvělou...

Kondiment z řas hiziky a dýňového semínka

Výborný kondiment z řasy Hiziky, semínek a umepasty jsem si dnes připravila jako kyselou chuť k zeleninovému rizotu. A můj muž, kterému jsem to...

Sladko-pikantní kondiment z černé ředkve

Skvělý kondiment k jakémukoliv jídlu. Díky jablíčku je salát z černé ředkve jemný a vhodný i pro děti, kterým klasická vejmrda přijde ostrá.
Téma: umeboši, hrachová mouka, citron, Hiziki, bez cukru, petrželová nať, jalapeno omáčka, LSD, česnek, dýně, falešné brusinky, kopřiva, dochucovadla, tofu, slupky od melounu, fermentace, děti od roku, kyselá chuť, fit strava, mořské řasy, veganský parmazán, ovocný koncentrát, jablečný koncentrát, uzené tofu, kešu, meloun, parmasan, parmazán ze semínek, vejmrda, bez lepku, umeboši pasta, tempura, vitariánství, škrob, kvašáky, Domací kešu krém, argentinská omáčka, wakame, bakterie mléčného kvašení, řízeček, parmazán z dýně, černý sezam, slunečnicová semínka, piklovaná zelenina, kvašené ředkvičky, rostlinný sýr, salsa, domácí sýr, ostré jídlo, kvašení zeleniny, medvědí česnek, svačina, děti, občerstvení, křen, natto, umeboshi, top recepty, vlašské ořechy, sezóna jaro, arame, silvestr, Nori, fermentované potraviny, červené jalapeno, cestování, kvašené slupky, přírodní tofu, slaná chuť, smažené, bez mléka, luštěniny, slunečnicové semínko, sůl, bobkový list, pikantní, sezóna zima, pickles, jablečný křen, jak kvasit ředkvičky, pohoštění, čerstvé oregáno, kešu ořechy, rostlinná smetana, maizena, sýr, cizrnová mouka, kvašený meloun, nakládané ředkvičky, mikrobiom, světová kuchyně, vitarián, umepasta, bez mouky, domácí smetana, probiotika, naložené ředkvičky, bezlepková dieta, sýr z tofu, kvašené, bylinky, alergie na mléko, Jalapeno, čočková mouka, vegan, muškátový oříšek, pickles z melounu, mrkev, sezamová semínka, shizo listy, místo soli, smetana, večeře, umeocet, jalapenos, parmazán, jablko, olej, jód, jak kvasit zeleninu, chimichurri, kondiment, bez laktózy, sezóna podzim, řízečky, střevní mikrobiom, děti od roka a půl, gomasio, dýně hokkaido, sezamové seminko, raw food, červená cibule, olivový olej, nakládaná zelenina, pesto, semínka z dýně, svačinky, jak naložit ředkvičky, pomazánka, ředkvičky ve slaném nálevu, kvašená zelenina, ořechy, raw, omáčka na zeleninu, parmazán z dýňových semínek, natural tofu, děti od 2 let, argentína, pikantní chuť, miso pasta

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?