Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Pesto z lichořeřišnice

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

V listopadu ještě lichořeřišnice zdobí naše zahrady, ale s prvními mrazíky nás opustí. Tak proč si jí trochu nenatrhat a nepoužít na pesto? Tohle pesto má vážně skvělou chuť a myslím, že bude chutnat opravdu všem.

Ingredience
od oka
  • hrst listů lichořeřišnice
  • hrst květů lichořeřišnice
  • 1 stroužek česneku
  • hrst kešu ořechů
  • 1 polévková lžíce dýňového semínka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

O Jíme Jinak vím už několik let, ale až letos jsem se konečně rozhodla poctivě začít. Od kurzu jsem si slibovala, že ...

Jak připravit pesto z lichořeřišnice

  1. Omyjte listy a květy lehce pod tekoucí vodou. Květy dobře prohlédněte, uvnitř může být malinký hmyz.
  2. Osušte ubrouskem a pak vložte do sekáčku spolu s ostatními ingrediencemi. Rozemelte na konzistenci, která vám vyhovuje. Já mám raději hrubější.
  3. Pokud jste udělali velké množství, zalijte trochu olejem, aby povrch neztmavl a uchovávejte v lednici.

Praktické

  • Na chleba, na těstoviny, do placek, na různé využití.

Obměna

  • Místo kešu použijte vlašské ořechy nebo mandle.

Děti

  • S menším množstvím soli a bez pepře vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ahojky zdravím, hned odpoledne vyzkouším 👍. Moc díky 👍👋. Poděkování celému týmu 😍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Pomazánka z červené čočky

Pokud vás honí mlsná na něco slaného, tahle tahle pomazánka vás jistě uspokojí. Její příprava je rychlá a vydrží v lednici i dva dny. Můžete si jí dát se z...

Sváteční předkrm z fazolí Cannellini

Jemný fazolový krém vhodný jako svačina nebo rychlé pohoštění pro návštěvu. Pokud si fazole uvaříte předem, máte výborný dip ke slaným krekrům nebo kváskov...

Pomazánka z pečené řepy

Pokud máte rádi červenou řepu, tak si tento recept zamilujete. Pečením se zemitá chuť řepy ještě umocní a to dodá pomazánce charakter.

Černá rýže s pestem a fazolemi

Výborné zdravé a přirozeně bezlepkové jídlo, kde využijeme zásoby cuket. Díky konopnému semínku je pokrm i příjemně křupavý, určitě ho nevynechávejte.

Rizoto s kopřivovým pestem

Jaro už klepe na dveře a příroda se probouzí a nabízí nám své poklady. Využijte sílu mladých kopřiv a připravte si pesto, které skvělé ochutí rizoto a může...