Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Yin a Yang fazole s rýží a žampiony

Uvařeno
bez lepku
sezóna podzim

Jednoduché a chutné, přirozeně bezlepkové jídlo, skvělé třeba jako zdravá rychlá večeře. Fazole Yin a Yang jsou nejen na pohled atraktivní, ale také velmi chutné a stojí za to je vyzkoušet.

Ingredience
2 porce
  • 250 g Yin a Yang fazolí (nebo jiných)
  • žampiony
  • 1 menší cibule
  • česnek podle chuti
  • rýže basmati
  • olej
  • sůl
  • gomasio
  • vločky řasy nori
  • umeboshi pasta
  • miso
  • petrželová nať
  • kmín

Lucka, maminka 16 měsíčního Matýska a těžce mentálně postižené holčičky Ninušky změnila jídelníček sobě a dětem před ...

Jak připravit fazole s rýží basmati a žampiony

  1. Nechte fazole namočené přes noc. Následující den je uvařte a nechte stranou.
  2. Ve woku rozpalte olej, přidejte nasekaný česnek a cibuli, houby, kmín a začněte jemně restovat. Když jsou houby uvařené, přidejte fazole, přimíchejte lžičku umeboshi pasty, přidejte sůl, dobře promíchejte a několik minut vařte.
  3. Miso rozpusťte v půl sklenici vody a přidejte jej až na konci, aniž by se dále vařilo, ale zahřejte jej několik minut.
  4. Posypejte vločkami nori, petrželkou a gomasiem.
  5. Podávejte s rýží basmati.

Praktické

  • Množství ingrediencí upravte podle počtu strávníků.
  • Při vaření ochutnávejte a dochucujte jídlo podle vašich představ.

Obměna

  • Na tento recept samozřejmě můžete použít i jiné fazole.
  • Žampiony můžete nahradit jinými oblíbenými houbami.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

14 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Černé fazole s ovsem

Ovesné vločky zná každý, ale už jste si uvařili něco přímo z ovsa? Jestli ne, tak vyzkoušejte toto lahodné sladkokyselé jídlo, které na talíři tvoří krásný...
11
3

Jáhlová kaše s pečenou řepou a černou čočkou

Když se kouknete na ingredience asi nebudete mít chuť se do toho receptu pustit. Jedna porce a tolik věcí! Ale bez práce nejsou koláče a tahle kaše je fakt...

Pikantní červený talíř

Vyzkoušejte tento voňavý červený talíř plný různých chutí. Hořké, sladké, kyselé, pálivé, křupavé, měkké, to vše na talíři najdete.

Arašídové stew

Toto výborné zahřívací jídlo, jehož příprava vám nezabere mnoho času, můžete nakombinovat s oblíbenou obilovinou či plackami a zeleninu i obilovinu můžete ...

Omáčka z černých fazolí s mandlemi

Nevíte, co s mandlovou drtí po výrobě domácího mandlového mléka? Přidejte ji do omáčky! Rodina byla nadšená, že v omáčce křupou oříšky a že chutná zase jin...

Fazolový guláš s okrou

Okra je plod jedlého ibišku. Můžete ho najít už i v našich obchodech pod názvy ibiškovec jedlý, bamya, gumbo i ladies fingers neboli „dámské prsty“. Ve Špa...