Zdravá a rychlá zeleninová večeře nebo oběd dochucený balzamiko octem a sladkým ovesným mlékem.
- květák
- 1 cibule (červená)
- 1 lžíce oleje
- špenát
- kousek čili papričky
- sojová omáčka
- ovesné mléko
- balzamiko
- vařená slzovka
- sůl
Jak připravit slzovku na zelenině
- Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibulku se špetkou soli.
- Přidáme najemno nakrájenou čili papričku.
- Vše orestujeme a přidáme na plátky nakrájený květák.
- Pocákáme sojovou omáčkou a necháme pod pokličkou restovat na mírném plameni.
- Podlijeme ovesným mlékem, přidáme špenát a ochutíme balzamikem a 2-3 minutky podusíme.
- Vypneme a podáváme s vařenou slzovkou, dýňovými semínky a mungo klíčky.
Praktické
- Toto jídlo je rychlovka vhodná na večeři.
- Pro plnohodnotný talíř přidáme i bílkovinu – tofu, tempeh nebo uvařenou luštěninu. Můžete toto jídlo posypat třeba křupavou pečenou cizrnou.
Obměna
- Místo slzovky se dá použít i jiná vařená obilovina nebo třeba nudle.
- Květák se dá zaměnit za brokolici.
- Místo ovesného mléka se dá použít jiné nebo třeba rostlinná smetana.
Děti
- Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.
PS: Začínáme Jarní očistu!
Únava, blbá nálada a
kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Komentáře
V receptu není, kdy přidat špenát… asi před koncem. A na obrázku je ještě něco takového světle hnědého, co jsem v seznamu nenašla…?
Dnes jsem dělala…. S rýží a trochu jinou zeleninou… Ovesné mléko nebo spíše smetanu samovyrobou…. Úplně výborná chuť.. To se nedá popsat ale to musíte jíst 😊mňam