Jednoduché a rychlé jablečné pyré pro malé i velké. Lze zavařit a používat jako přesnídávka nebo do dezertů.
Ingredience
pro 4 porce
  • 2 jablka
  • hrst hrozinek
  • špetka soli

Postup

  1. Omyjeme a vykrájíme jablka, nakrájíme na kostky.
  2. Dáme vařit do vody se špetkou soli a hrozinkami.
  3. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou cca 15 minut do změknutí jablek.
  4. Odstavíme a rozmixujeme krátce ponorným mixérem na pyré.
  5. Podáváme horké, posypané skořicí.

Praktické

  • Výborná omáčka k lívancům, k namáčení sušenek, do palačinek, dezertů, sladkých kaší nebo jako přesnídávka.
  • Pokud použijeme světlé rozinky, bude pyré světlé, pokud použijeme sultánky nebo jiné tmavé hrozinky, bude pyré tmavší.
  • V zimě podáváme horké nebo nosíme s sebou na výlet v termosce, v létě podáváme vychlazené a zdobené čerstvým ovocem.
  • Skladujte v chladu a během dvou dní zkonzumujte.
  • Pokud by vám dezert přišel po uvaření málo sladký, přelijte ho při podávání sladem či sirupem dle vlastního výběru.

Obměna

  • Místo jablek můžeme použít hrušky.
  • Místo hrozinek lze použít datle. Případně i datlový nebo jiný přírodní sirup či slad, pokud zrovna nemáme žádné sušeno ovoce po ruce a jablíčka nejsou příliš sladká.
  • Můžeme přidat při vaření i koření (např. hřebíček). Nezapomeňte ho ale vytáhnout před mixováním.
  • Můžeme nechat bez mixování větší kousky (kompot) nebo rozmixovat na hladký krém, pokud nemáme rádi hrozinky. Podle potřeby můžeme přidat vodu.
  • Do pyré lze vmíchat (nebo s pyré rozmixovat oříšky nebo oříškové máslo) i oříškové máslo (např. mandlové je výborné).

Děti

  • Dětem do 1 roku vaříme bez soli a koření, jinak je vhodný i pro ty nejmenší strávníky.

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Eva: “Jím jinak” a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Díky kurzu mám řád a disciplínu

Iva: Zdravím všechny v tomto kurzu už potřetí? A...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

4 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. A když pyré zahustíte škrobem, získáte výborný jablečný pudink. A když přidáte ještě piškoty, dostanete piškotový jablečný dort. 🙂

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJak se daří ženám (a mužům) v programu Hubneme do plavek?
Další článekMasové náhražky dobýjí svět. Nabízí je už i KFC a Subway