Děti mi škubou na zahradě poslední kvetoucí měsíčky. Tak jsem jim dala mističku, aby jejich řádění nepřišlo vniveč a lístečky jsem přidala do knedlíků. Hned byl talíř veselejší!
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek uvařené rýže
  • 1 hrnek ovesných vloček (bezlepkáři bezlepkové)
  • 2 lžíce sezamového semínka
  • 4 lžíce měsíčkových květů
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • špetka soli
  • 1 hrnek horké vody

Postup

  1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu s trochou soli.
  2. Do mísy dáme vločky a zalijeme je horkou vodou, necháme chvilku spařit.
  3. Přidáme rýži, mouku, sůl, sezam a květy a vypracujeme tuhé těsto.
  4. Mokrýma rukama tvarujeme koule a dáváme do vroucí vody.
  5. Po vyplavání na povrch je vyndaváme, aby se nerozvařili.

Praktické

Vodu i mouku dejte po částech podle potřeby. Některé vločky sají více, některá mouka méně. Poměr není až tak důležitý jako výsledek – tuhé nerozpadající se těsto, které jde vytvarovat. Morké ruce jsou důležité, jinak budete mít těsto všude, ale nebudete mít knedlík.

Obměna

Do knedlíků můžete zapracovat jakékoli zbytky obilí a mouku můžete i jinou celozrnnou.

Děti

Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1,5 roku.

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Dříve jsem byla agresivní. Na JJ jsem vznášející se bytost

Market: Tak třetí den téměř za mnou a jsem...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Vločkové vločky jsou rozkošké, těším se, až je vyzkouším. Proplachujete i vločky před použitím? Teda Vy si je vyrábíte, ale z obchudu byste proplachovala?

    • Vločky z obchodu jsou už upravené viz článek: Při jejich výrobě se zrno nejdřív napaří, aby se při lisování nerozpadlo. Rozlisované zrno se následně suší. Vločky mohou být celozrnné (ponechají se v nich všechny části zrna), nebo nikoli (při lisování se odstraní obal nebo klíček nebo oboje). Výrobci většinou nespecifikují, jakou technologii používají. Takže tam proplachovat nemá cenu. A doma můžete propláchnout a nechat osušit na utěrce a pak zpracovat.

    • To byste dobře udělal, Martine 🙂 Díky za upozornění, už jsem je přepsala na ovesné, které jsem původně mínila napsat. Vločkové vločky mě rozesmály, nechápu, jak to vzniklo 🙂

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPórková polévka s kroupami
Další článekHrnkový polentový knedlík s chia semínky