Děti mi škubou na zahradě poslední kvetoucí měsíčky. Tak jsem jim dala mističku, aby jejich řádění nepřišlo vniveč a lístečky jsem přidala do knedlíků. Hned byl talíř veselejší!

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek uvařené rýže
  • 1 hrnek ovesných vloček (bezlepkáři bezlepkové)
  • 2 lžíce sezamového semínka
  • 4 lžíce měsíčkových květů
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • špetka soli
  • 1 hrnek horké vody

Postup

  1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu s trochou soli.
  2. Do mísy dáme vločky a zalijeme je horkou vodou, necháme chvilku spařit.
  3. Přidáme rýži, mouku, sůl, sezam a květy a vypracujeme tuhé těsto.
  4. Mokrýma rukama tvarujeme koule a dáváme do vroucí vody.
  5. Po vyplavání na povrch je vyndaváme, aby se nerozvařili.

Praktické

Vodu i mouku dejte po částech podle potřeby. Některé vločky sají více, některá mouka méně. Poměr není až tak důležitý jako výsledek – tuhé nerozpadající se těsto, které jde vytvarovat. Morké ruce jsou důležité, jinak budete mít těsto všude, ale nebudete mít knedlík.

Obměna

Do knedlíků můžete zapracovat jakékoli zbytky obilí a mouku můžete i jinou celozrnnou.

Děti

Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1,5 roku.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Děkuji za vaši osvětu ohledně jídla a kurz zdarma

Andrea A.: Ráda bych Vám, vám všem, moc poděkovala...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Díky kurzu mám řád a disciplínu

Iva: Zdravím všechny v tomto kurzu už potřetí? A...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...
  1. Vločkové vločky jsou rozkošké, těším se, až je vyzkouším. Proplachujete i vločky před použitím? Teda Vy si je vyrábíte, ale z obchudu byste proplachovala?

    • Vločky z obchodu jsou už upravené viz článek: Při jejich výrobě se zrno nejdřív napaří, aby se při lisování nerozpadlo. Rozlisované zrno se následně suší. Vločky mohou být celozrnné (ponechají se v nich všechny části zrna), nebo nikoli (při lisování se odstraní obal nebo klíček nebo oboje). Výrobci většinou nespecifikují, jakou technologii používají. Takže tam proplachovat nemá cenu. A doma můžete propláchnout a nechat osušit na utěrce a pak zpracovat.

    • To byste dobře udělal, Martine 🙂 Díky za upozornění, už jsem je přepsala na ovesné, které jsem původně mínila napsat. Vločkové vločky mě rozesmály, nechápu, jak to vzniklo 🙂

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPórková polévka s kroupami
Další článekHrnkový polentový knedlík s chia semínky