Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Knedlík se sezamovým semínkem a květy měsíčku

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro

Děti mi škubou na zahradě poslední kvetoucí měsíčky. Tak jsem jim dala mističku, aby jejich řádění nepřišlo vniveč a lístečky jsem přidala do knedlíků. Hned byl talíř veselejší!

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek uvařené rýže
  • 1 hrnek ovesných vloček (bezlepkáři bezlepkové)
  • 2 lžíce sezamového semínka
  • 4 lžíce měsíčkových květů
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • špetka soli
  • 1 hrnek horké vody

Vysokohorská turistika, fotky hor, taiji. To byly mé lásky, které jsem miloval, ale artróza kolene mi je vzala. Probl...

Postup
  1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu s trochou soli.
  2. Do mísy dáme vločky a zalijeme je horkou vodou, necháme chvilku spařit.
  3. Přidáme rýži, mouku, sůl, sezam a květy a vypracujeme tuhé těsto.
  4. Mokrýma rukama tvarujeme koule a dáváme do vroucí vody.
  5. Po vyplavání na povrch je vyndaváme, aby se nerozvařili.
Praktické

Vodu i mouku dejte po částech podle potřeby. Některé vločky sají více, některá mouka méně. Poměr není až tak důležitý jako výsledek – tuhé nerozpadající se těsto, které jde vytvarovat. Morké ruce jsou důležité, jinak budete mít těsto všude, ale nebudete mít knedlík.

Obměna

Do knedlíků můžete zapracovat jakékoli zbytky obilí a mouku můžete i jinou celozrnnou.

Děti

Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1,5 roku.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Vločkové vločky jsou rozkošké, těším se, až je vyzkouším. Proplachujete i vločky před použitím? Teda Vy si je vyrábíte, ale z obchudu byste proplachovala?

Hetto Martin
22. 9. 2016

V ingrediencích bych “vločkové vločky” nahradil těmi obilnými. :-)

Ukázat další komentáře