Domů > Magazín Zrnění > Strava

Cibule

Cibule není jen popelkou mezi zeleninou, co nechybí na dně téměř žádného hrnce, ale nesmí jí být moc, aby hezky splynula se zbytkem pokrmu (některé kuchyně, např. italská, se jí doslova vyhýbají). Menu s převahou cibule může být ale také nečekaně delikátní. Její hlavní předností je však léčivý účinek na slezinu, slinivku a žaludek, a je tudíž vhodná při cukrovce a hypoglykemii. Vařená cibule také uvolňuje svalové napětí a posiluje nervový systém. Pozor ale, v syrovém stavu může dráždit játra.

 

Pouze pro členy programu Magazín Zrnění

Prozkoumat

PS: Co shodit 5 kg za 14 dnů?

Sezóna plavek se blíží. Letos to nebude strašák, připravíme se. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za dva týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Pikantní červený talíř

Vyzkoušejte tento voňavý červený talíř plný různých chutí. Hořké, sladké, kyselé, pálivé, křupavé, měkké, to vše na talíři najdete.