Domů Téma Strava

strava

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Experiment: co se mnou udělaly 3 týdny na kaších s ovocem

Také snídáte kaši s ovocem? Celozrnné obiloviny jsou zdravé a ovoce má spoustu vitamínů. Vypadá to jako skvělá kombinace, anebo ne? Já si na...

Studie potvrdila: vitamíny a doplňky stravy nenahradí zdravou stravu

Až 75 % Čechů bere multivitamíny a doplňky stravy alespoň sezóně, většina dokonce celoročně. V minulém roce jsme za multivitaminy a potravinové doplňky v...

Jak se očistit po užívání hormonální antikoncepce?

Jak vyčistit organismus po vysazení antikoncepce? Jaké jsou detoxikační symptomy? Kolik času bychom měly tělu dát než po antikoncepci otěhotníme? Jak dlouho před plánovaným otěhotněním by...

Jsou štíhlí, i když nedrží dietu. Jaké je jejich tajemství?

Máte také ve svém okolí někoho, kdo se příliš nezaobírá tím, kolik váží? Máte pocit, že může sníst snad cokoliv a pořád bude vypadat...

Rodiče pozor – počet obézních dětí roste i u nás

Každé čtvrté dítě v ČR trpí nadváhou, každé sedmé obezitou a přibývá i dětí s monstrózní obezitou. Kde to všechno začíná a co všechno...

Párek i koblihy – strava maminek v porodnicích

Jistě s námi každá maminka bude souhlasit, že skladba jídelníčku maminky po porodu je velmi důležitá, aby mělo miminko co nejlepší start do života....

Jídlo a přátelství – jíme každá jinak a přece spolu

Před pár dny jsme vyrazily s kamarádkami a dětmi na prodloužený víkend. Jíme každá jinak, naše děti také nejedí stejně, přesto jsme si akci...

Menu na pracovní týden

Další z oblíbených kompletních menu – tentokrát hlavně úsporné recepty na jídlo do práce či kamkoli s sebou.

Jak solit?

Souhrn rozumných myšlenek ohledně solení pro různé typy jídel i strávníků.

Hijiki (Hiziki)

S mořskou řasou hijiki se dá kombinovat kterákoli zelenina a výtečně ladí s tofu, zejména pak s jeho sušenou verzí! Uvedené recepty jsou určeny pro...

Vojna a mír IV.

Rozsáhlá studie o příčinách násilí a válek z pohledu kosmických energií a lidské stravy.

Vojna a mír III.

Tento článek vyšel poprvé v Zrnění č. 4/2011 Atmosférická příčina válek Podrobné studium proběhlých válečných konfliktů dovedlo vědce k formulaci jistých statistických zákonů ohledně vztahu přírodního prostředí a...

Vojna a mír II.

Rozsáhlá studie o příčinách násilí a válek z pohledu kosmických energií a lidské stravy.

Vojna a mír I.

Rozsáhlá studie o příčinách násilí a válek z pohledu kosmických energií a lidské stravy.

Místo kuchyně našich babiček musíme rozvíjet kuchyni našich vnuků – rozhovor...

Před časem poskytla paní ing. Jarmila Průchová Literárním novinám obsáhlý rozhovor, který jako obvykle vyšel značně redukovaný a přetvořený pro mediální potřeby. Zrnění následně...

Jak na horečku

Stručný návod na horečky různého typu a proč je vůbec máme.

Mandle

Tato ojedinělá středomořská ořechovina má tisíciletou tradici pěstování i využití pro účely kulinární i vražednické. Syrové slupky mandlí obsahují značné množství arzenu a z klasických...

Tři dny v Městě Karlově

Neměl jsem vůbec v úmyslu psát pro Zrnění reportáž ze služební cesty, kterou jsem vykonal pod vlajkou svého gymnázia do Švédska, konkrétně na partnerské gymnázium...

Chov psů a makrobiotika

Článek zkušené chovatelky psů Martiny Jíchové o tom, jak živit psa, chcete-li, aby byl přirozeně zdravý.

Du jů spík ingliš?

Fejeton Moniky Skopalové o přátelství a lesku na rty.

Michal si cukrovku vyléčil jídlem (Šárka, 47 let)

Michal byl typický cukrovkář druhého typu. V lednu mu naměřili cukr 29 a chtěli ho ihned hospitalizovat. Nechtěl ani nemocnici, ani inzulín, ani léky....

Divoké byliny

Receptů z divokých bylin není nikdy dost. A zvlášť když bude zase brzy jaro, kdy kolem nás spousta takové zeleniny zadarmo poroste.

Menu na jarní víkend

Máme-li v rámci makrobiotiky mluvit o specificky jarním jídle, pak pod třemi základními diktáty: - čerstvá zelenina, - rychlost a švih přípravy, - divoké byliny....

Není to stoprocentní, ale funguje to! (Vlaďka)

Vlaďka je s námi na stránkách už nějaký ten pátek. Poslední dobou prý stravu lajdačila, stresu neunikla, všechno v nerovnováze. Nebylo to vůbec podle...

Jedlé kaštany

Jedlé kaštany jsou skvělou volbou, máme-li chuť na něco sladkého a nechceme přitom jíst nic pečeného, ovoce ani přílišné množství sladu. Téměř tři čtvrtiny jejich...

Menu na hory

Strava na horách se bude lišit podle typu ubytování, aktivit, ale zejména podle času, který jste ochotni přípravě jídla věnovat. V tomto menu vycházíme z předpokladu,...

Slovo o vodě

Žádný jiný živel nemá tak blízko ke ztělesnění absolutna jako voda. Je podmínkou pozemského druhu života, je obsažena ve všech součástech živé přírody, oblastem...

Slovo o kovu

S nastoupivším podzimem pokračujeme v seriálu o energetických transformacích a jejich vztahu ke zdraví. Na řadě je element Kovu a několik článků na toto téma.

Země živitelka

Celoroční seriál o jednotlivých energetických proměnách pokračuje třetí fází, jíž je pozdní léto, tedy Země. Viz též článek Strava pro element Země.

Slovo o zemi

Jestliže jsme si zjara hráli a přes léto blbli, je teď na prahu podzimu už načase dospět. Pozdní léto (poněkud tupý překladový název pro...

Jak přizpůsobit stravu v létě

V červnu začíná biologické léto. Podle čínské medicíny spadá léto do elementu ohně, kdy tento element představuje velký jang. Proto energie je v tomto...

Tradiční italská kuchyně V.

Před nedávnem jsme v tomto seriálu vyprávěli o stravování v antickém Středomoří a tentokrát se podíváme do stejné oblasti o mnoho staletí později.

Tradiční italská kuchyně IV.

Před nedávnem jsme v tomto seriálu vyprávěli o stravování v antickém Středomoří a tentokrát se podíváme do stejné oblasti o mnoho staletí později.

Tradiční italská kuchyně III.

Před nedávnem jsme v tomto seriálu vyprávěli o stravování v antickém Středomoří a tentokrát se podíváme do stejné oblasti o mnoho staletí později. V tomto díle bude...

Tradiční italská kuchyně II.

Před nedávnem jsme v tomto seriálu vyprávěli o stravování v antickém Středomoří a tentokrát se podíváme do stejné oblasti o mnoho staletí později.

Tradiční italská kuchyně I.

Před nedávnem jsme v tomto seriálu vyprávěli o stravování v antickém Středomoří a tentokrát se podíváme do stejné oblasti o mnoho staletí později.

Bulgur

Všechno o oblíbené obilovině, která se neobyčejně dobře hodí právě teď, v jarním jídelníčku. Historie, výroby i recepty v jednom článku.

Menu na námluvy

Chcete-li získat nového partnera a zároveň ho naladit na svou stravovací notu, je nutné vařit chutně a rychle. Zároveň nepůjde o stravu striktně léčebnou,...

Tradiční kuchyně Blízkého východu II.

Dalším příspěvkem v seriálu o tradičních kuchyních světa bude tento díl o blízkovýchodní kuchyni. Dozvíte se ledacos o židovské a arabské stravě, ale i o...

Tradiční kuchyně Blízkého východu I.

Dalším příspěvkem v seriálu o tradičních kuchyních světa bude tento díl o blízkovýchodní kuchyni. Dozvíte se ledacos o židovské a arabské stravě, ale i o...

Slovo o dřevu

Právě spouštíme nový seriál, v němž se budeme podrobně věnovat pěti energetickým přeměnám z hlediska počasí, stravy, zdraví a nemocí, psychiky, vztahů i kulturních souvislostí. Jedině...

Dnešní maminky chtějí všechno rychlé a instantní – rozhovor s Dagmar...

Dagmar Lužná je jednou z mála osob, které se snaží rozšířit skutečně zdravý životní styl v naší zemi, a vkládá do svých záměrů nemálo energie. Píše,...

Lepek – zbytečný strašák

V několika textech se budeme věnovat tématu lepku – někdy shovívavě, jindy rezervovaněji. Nečekejte tedy žádnou „konečnou pravdu o lepku“, čtěte jen s otevřenou myslí a...

Středoamerická kuchyně II.

V seriálu o tradičních krajových kuchyních světa zavítáme do Střední Ameriky – a uvidíme, že kdo rád chodí do moderních mexických restaurací, získá v nich představu...

Středoamerická kuchyně I.

V seriálu o tradičních krajových kuchyních světa zavítáme do Střední Ameriky – a uvidíme, že kdo rád chodí do moderních mexických restaurací, získá v nich představu...

Jak na stacionární zeleninu?

Zevrubný návod na tzv. stacionární zeleninu, která by neměla chybět v žádném energeticky vyrovnaném pokrmu.

Cibule

Cibule není jen popelkou mezi zeleninou, co nechybí na dně téměř žádného hrnce, ale nesmí jí být moc, aby hezky splynula se zbytkem pokrmu...

Pomočování a poruchy spánku

Třetí soubor ozdravných receptů z orientální medicíny – a současně z alternativní české kuchyně – se zaměřuje na nejběžnější problémy, jimiž mohou (ale nemusí!) trpět vaše...

Recepty pro nemocné dítě – nachlazení, ušní problémy, černý kašel

Druhý soubor ozdravných receptů z orientální medicíny – a současně z alternativní české kuchyně – se zaměřuje na nejběžnější problémy, jimiž mohou (ale nemusí!) trpět vaše...

Pohanka

V článku Lenky Čablové se dozvíte vše potřebné o pohance, včetně řady zdravých receptů.

Česnek ve zdravé kuchyni

Česnek je sic oblíbená kořenicí zelenina, ale enegetická medicína k němu přistupuje obezřetně. Je dobře známa jeho extrémně rozpínavá charakteristika a existuje řada způsobů, jak...

Menu na víkend v těhotenství

Dvoudenní příkladný jídelníček pro těhotné, kterým jde o dostatečnou výživu a zdravé uvolnění. Pořádně jíst je to nejdůležitější, co můžete pro své nenarozené dítě...

Školní stravování v ČR

Jak je to se školním stravováním v České republice? Vaří se zdravě, nebo nezdravě? Kdo se sestavuje jídelní lístky? A kontroluje někdo, co a...

Recepty pro péči o dítě

Úryvek z knihy Aveliny a Michia Kushiových o přirozené péči o dítě, která dosud nevyšla česky. Dozvíte se recepty na pokrmy a nápoje, které přispívají...

Vikingská kuchyně II.

V seriálu o tradičních kuchyních světa pokračujeme u Vikingů, jejichž strava nás může inspirovat během nadcházející zimy.

Vikingská kuchyně I.

V seriálu o tradičních kuchyních světa pokračujeme u Vikingů, jejichž strava nás může inspirovat během nadcházející zimy.

Japonská kuchyně VIII.

Moderní makrobiotika stojí na principech, jimiž se už po staletí řídí japonská společnost. Nebude tedy od věci se na japonskou stravu podívat podrobněji. V tomto...

Japonská kuchyně VII.

Moderní makrobiotika stojí na principech, jimiž se už po staletí řídí japonská společnost. Nebude tedy od věci se na japonskou stravu podívat podrobněji. Pokračujeme...

Japonská kuchyně VI.

Moderní makrobiotika stojí na principech, jimiž se už po staletí řídí japonská společnost. Nebude tedy od věci se na japonskou stravu podívat podrobněji. Tento...

Japonská kuchyně V.

Moderní makrobiotika stojí na principech, jimiž se už po staletí řídí japonská společnost. Nebude tedy od věci se na japonskou stravu podívat podrobněji. Zajímavé...

Japonská kuchyně IV.

Moderní makrobiotika stojí na principech, jimiž se už po staletí řídí japonská společnost. Nebude tedy od věci se na japonskou stravu podívat podrobněji.

Japonská kuchyně III.

Moderní makrobiotika stojí na principech, jimiž se už po staletí řídí japonská společnost. Nebude tedy od věci se na japonskou stravu podívat podrobněji. Tentokrát...

Japonská kuchyně II.

Moderní makrobiotika stojí na principech, jimiž se už po staletí řídí japonská společnost. Nebude tedy od věci se na japonskou stravu podívat podrobněji. V tomto...

Japonská kuchyně I.

Moderní makrobiotika stojí na principech, jimiž se už po staletí řídí japonská společnost. Nebude tedy od věci se na japonskou stravu podívat podrobněji.

Středomořská kuchyně III.

První díl seriálu o tradičních kuchyních světa začneme v kolébce evropské civilizace – Středomoří.

Středomořská kuchyně II.

První díl seriálu o tradičních kuchyních světa začneme v kolébce evropské civilizace – Středomoří.

Středomořská kuchyně I.

První díl seriálu o tradičních kuchyních světa začneme v kolébce evropské civilizace – Středomoří.

Svačiny (nejen) pro děti III.

Další dávka osvědčených receptů na svačiny do školy, do práce, na cesty i na návštěvu.

Svačiny (nejen) pro děti I.

S novým školním rokem se mnoha rodičům vrací otázka – co mám svému potomkovi, který doma docela obstojně konzumuje obilné talíře, připravit do školy?  Anebo...

Tradiční česká kuchyně je umělý konstrukt – rozhovor s Martinem Francem

Ph.D. MartinFranc se věnuje dějinám stravování 18.–20. století, zejména otázkám bádání o zdravé výživě v tomto období, Působí v Masarykově ústavu a Archivu AV ČR a...

Hyperaktivita a problémové chování III. – makrobiotický přístup

Další důležitý překlad z knihy A. a M. Kushiových Macrobiotic Child Care and Family Health. Projevy, rizikové faktory, standardní a makrobiotický přístup k léčbě.

Hyperaktivita a problémové chování II.

Další důležitý překlad z knihy A. a M. Kushiových Macrobiotic Child Care and Family Health. Projevy, rizikové faktory, standardní a makrobiotický přístup k léčbě.

Hyperaktivita a problémové chování I.

Další důležitý překlad z knihy A. a M. Kushiových Macrobiotic Child Care and Family Health. Projevy, rizikové faktory, standardní a makrobiotický přístup k léčbě.

Co dělat při horečce (2. část)

Z knihy Aveline a Michio Kushiových: Macrobiotic Child Care and Family Health jsme vybrali pasáž o domácím zvládání horečky – ta je mocným nástrojem...

Co dělat při horečce (1. část)

Z knihy Aveline a Michio Kushiových: Macrobiotic Child Care and Family Health jsme vybrali pasáž o domácím zvládání horečky – ta je mocným nástrojem...

Hésiodos (3. část)

První evropský básník, který prokazatelně žil, napsal neuvěřitelně pronikavé dějiny lidstva rozdělené na pět epoch. Že v jejich definici hrála důležitou roli strava, nás asi...

Hésiodos (2. část)

První evropský básník, který prokazatelně žil, napsal neuvěřitelně pronikavé dějiny lidstva rozdělené na pět epoch. Že v jejich definici hrála důležitou roli strava, nás asi...

Hésiodos (1. část)

První evropský básník, který prokazatelně žil, napsal neuvěřitelně pronikavé dějiny lidstva rozdělené na pět epoch. Že v jejich definici hrála důležitou roli strava, nás asi...

Energii čerpáme jinde, a jídlem si ji spíš blokujeme

Jana Grulichová (1983) vystudovala konzervatoř Taneční centrum Praha, zúčastnila se desítek kurzů, workshopů a tanečních vystoupení a dlouhodobě spolupracovala s tanečním studiem Zig-Zag. Vyhrála několik...

Super tipy pro báječný sex, III. díl

Strava a sexualita aneb o jídle podpůrném a blokujícím.

Super tipy pro báječný sex, II. díl

Takhle nějak znějí týden co týden titulky, ba hlavní strany celé řady časopisů píšících vesměs „o životě“. Jejich čtenářky se periodicky dovídají, jak snadno...

Super tipy pro báječný sex, I. díl

Takhle nějak znějí týden co týden titulky, ba hlavní strany celé řady časopisů píšících vesměs „o životě“. Jejich čtenářky se periodicky dovídají, jak snadno...

Péče o zdraví dítěte

Další překlad z knihy Michia Kushiho. Jak poznáme i na nejmenším dítěti, že je zdravotně v pořádku?

Mateřské mléko a kojení (III. díl)

Všechno o mateřském mléku, jeho složení, různých druzích, problémech s kojením a mnohém dalším v tomto třídílném seriálu laktační poradkyně Jany Vodičkové.

Mateřské mléko a kojení (II. díl)

Všechno o mateřském mléku, jeho složení, různých druzích, problémech s kojením a mnohém dalším v tomto třídílném seriálu laktační poradkyně Jany Vodičkové.

Mateřské mléko a kojení (I. díl)

Všechno o mateřském mléku, jeho složení, různých druzích, problémech s kojením a mnohém dalším v tomto třídílném seriálu laktační poradkyně Jany Vodičkové.

John Lennon (IX. díl)

John Lennon se stal příliš slavným a vlivným, ale zároveň příliš tělesně i duševně zdravým. A tím provokoval.

John Lennon (VIII. díl)

Po vší divočině se z Lennona stává zodpovědný otec v domácnosti a makrobiotik. To bylo tak:

John Lennon (VII. díl)

Po vší divočině se z Lennona stává zodpovědný otec v domácnosti a makrobiotik. To bylo tak:

John Lennon (VI. díl)

Víte, že i největší hvězda pop music všech dob jedla jinak? Vlastně není divu. Největší osobnosti všech oborů dělají ledacos jinak.

John Lennon (V. díl)

  Víte, že i největší hvězda pop music všech dob jedla jinak? Vlastně není divu. Největší osobnosti všech oborů dělají ledacos jinak.

John Lennon (IV. díl)

Víte, že i největší hvězda pop music všech dob jedla jinak? Vlastně není divu. Největší osobnosti všech oborů dělají ledacos jinak.

John Lennon (III. díl)

Víte, že i největší hvězda pop music všech dob jedla jinak? Vlastně není divu. Největší osobnosti všech oborů dělají ledacos jinak.  

John Lennon (II. díl)

Víte, že i největší hvězda pop music všech dob jedla jinak? Vlastně není divu. Největší osobnosti všech oborů dělají ledacos jinak.

John Lennon (I. díl)

Víte, že i největší hvězda pop music všech dob jedla jinak? Vlastně není divu. Největší osobnosti všech oborů dělají ledacos jinak.

Rozhovor s Phillipem Jannettou

Phillip Jannetta je průkopníkem moderní makrobiotiky už od 70. let, kdy ji začal studovat u Michia Kushiho. V Japonsku si našel manželku a patnáct let tam...

Dětská strava V – vztah jídla a stolice

Další překlad z knihy Michia Kushiho, která nikdy nevyšla česky. Tento díl se týká diagnostiky z dětské stolice a nutných úprav stravy.

Dětská strava IV. – sůl, koření

Další překlad z knihy Michia Kushiho, která nikdy nevyšla česky. Tentokrát jde o podrobný návod, jak přecházet z kojení na pevnou stravu, včetně podrobného komentáře jejích...

Dětská strava III. – ryby, nápoje, olej

Další překlad z knihy Michia Kushiho, která nikdy nevyšla česky. Tentokrát jde o podrobný návod, jak přecházet z kojení na pevnou stravu, včetně podrobného komentáře jejích...

Dětská strava II. – zelenina, luštěniny, řasy, ovoce

Další překlad z knihy Michia Kushiho, která nikdy nevyšla česky. Tentokrát jde o podrobný návod, jak přecházet z kojení na pevnou stravu, včetně podrobného komentáře jejích...

Recepty z kysaného zelí

Naše nejoblíbenější recepty z tradiční české a přímo zázračné suroviny.

Dětská strava I. – obilniny

Další překlad z knihy Michia Kushiho, která nikdy nevyšla česky. Tentokrát jde o podrobný návod, jak přecházet z kojení na pevnou stravu, včetně podrobného komentáře jejích...

Zdravá a šťastná rodina

První část překladu z dosud česky nevydané knihy Michia Kushiho.

Vodní svět III.

Seriál o vodě kolem nás i v nás – vše, co jste chtěli vědět o vodě na vaření, na pití, vodě z kohoutku, balené, dešťové, ale...

Recepty s kuskusem

Malé kuličky na bázi těstovin, z nichž se skládá tato obilovina se sympaticky krátkou dobou přípravy, jistě nemohou chybět v žádné kuchyni. Můžeme je servírovat jako...

Vodní svět II.

Seriál o vodě kolem nás i v nás – vše, co jste chtěli vědět o vodě na vaření, na pití, vodě z kohoutku, balené, dešťové, ale...

Oheň v kuchyni II.

Na jakém ohni vařit? Jsou některé zdroje jídlu a zdraví škodlivé? Oheň, plyn, elektřina, nebo něco jiného? Odpovědi hledáme v článku z aktuálního Zrnění, jehož zkrácenou...

Vodní svět I.

Seriál o vodě kolem nás i v nás – vše, co jste chtěli vědět o vodě na vaření, na pití, vodě z kohoutku, balené, dešťové, ale...

Oheň v kuchyni I.

Na jakém ohni vařit? Jsou některé zdroje jídlu a zdraví škodlivé? Oheň, plyn, elektřina, nebo něco jiného? Odpovědi hledáme v článku z aktuálního Zrnění, jehož zkrácenou...

Život a jeho souvislosti, svoboda a zodpovědnost

Kdy dobře poskládaný jídelníček nestačí k tomu, abychom byli zdraví? Co je ještě potřeba? Kde začíná svoboda a kdo nese zodpovědnost za naše zdraví? Poslechněte...

Těhotenství a porod s jinou stravou – výsledky výzkumu VI.

Tento seriál přináší výsledky unikátního výzkumu mezi českými ženami, které se změněnou či přímo makrobiotickou stravou prožily jedno či více těhotenství a porodů. Zkoumá...

Těhotenství a porod s jinou stravou – výsledky výzkumu V.

Tento seriál přináší výsledky unikátního výzkumu mezi českými ženami, které se změněnou či přímo makrobiotickou stravou prožily jedno či více těhotenství a porodů. Zkoumá...

Těhotenství a porod s jinou stravou – výsledky výzkumu IV.

Tento seriál přináší výsledky unikátního výzkumu mezi českými ženami, které se změněnou či přímo makrobiotickou stravou prožily jedno či více těhotenství a porodů. Zkoumá...

Těhotenství a porod s jinou stravou – výsledky výzkumu I.

Tento seriál přináší výsledky unikátního výzkumu mezi českými ženami, které se změněnou či přímo makrobiotickou stravou prožily jedno či více těhotenství a porodů. Zkoumá...

Horský jídelníček

V návaznosti na předchozí dva články nabízíme několik základních receptů pro náročnější turistiku.

Kuchyňský fejeton

Zamyšlení nad proměnami kuchyně ve vývoji lidstva
Téma: kvasinky, hamburger, strava při problémech s trávením, tekutiny v létě, duše, hubnutí, nafouklá střeva, střevní mikroorganismy, doplňky stravy, potrat, hřebíček, jablečný ocet, jak jíst v létě, tradice, sladká snídaně, cukrovka, vejce, hory, dušení, imunita, vegetariánství, luštěniny, jídlo v létě, tymián, čištění, bulgur, strava při střevních potížích, limonády, makrobiotika, borůvkový list, kuchyň, duševní zdraví, hijiki, menstruace, kombinace obilí a ovoce, vláknina, těhotenství, celer, chůze, nemoci, mléčné výrobky, hranolky, plynatost, chuť na nezdravé jídlo, spánek, propustné střevo, sýry, lněné semínko, oslabené trávení, vaření, květák, dulce, meridiány, osobnost, fitness, pestrá strava, tao, jang, jídlo, leaky gut, rýže natural, jak vařit v létě, tuk, léčba střevních nemocí, letní recepty, syrové saláty, klíčení, antibiotika, zelenina, elektřina, probiotikum, snídaně, střevo, saláty, semínka, země, letní jídla, nishime, zvyky, svoboda, levandule, minerály, střevní mikrobiom, násilí, máta, eliminace, tempeh, kalorie, jak upravit stravu v létě, veganství, IBS, sezóna léto, dezerty, kurkuma, kombucha, nápoje, meduňka, fejeton, strava a děti, pickles, kukuřičná krupice, tropické ovoce, co vařit v létě, sacharidy, mandle, úzkost, detoxikace, vegetariánské recepty, mléčné kvašení, napařování, Klub Jíme Jinak, syrové ovoce, dětství, kukuřice, dítě, relax, tekutiny, střevní potíže, historie, hyperaktivita, tradiční čínská medicína, kaše s ovocem, jaro, horečka, trávení, nadmuté břicho, kořenová zelenina, toxiny, léčba střevních potíží, granola, stolice, řasy, jak odlehčit stravu, candidóza, detox, vegan, jídelníček v létě, diabetes, byliny, recepty na léto, bylinky, , fast food, srdce, kvašená zelenina, bio, energie, lékař, mléko, tanec

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?