Miluji jednoduché polévky ze tří druhů zeleniny.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule (v receptu je červená)
  • 150 g batátu
  • 20 cm pórku (bílá i zelená část)
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (horké vody)
  • 1 lžíce světlé miso pasty
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • umeocet podle chuti
  • na ozdobu: klíčky

Postup

  1. Dáme ohřát vývar, oloupeme cibuli a batát, omyjeme pórek.
  2. Zeleninu pokrájíme na maličké kostičky, pórek na proužky.
  3. Na dně hrnce rozpálíme olej, přidáme na něj cibuli, sůl a krátce orestujeme.
  4. Zalijeme vývarem a přidáme zbylou zeleninu. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
  5. Odstavíme, rozmícháme v polévce trochu miso pasty a přidáme pár kapek umeocta.
  6. Polévku ozdobíme klíčky.

Obměna

  • Miso pastu můžeme vynechat nebo dát tmavé.
  • Můžete změnit zeleninu nebo zahustit vločkami.
  • Pokud chcete polévku sytější, můžete do ní přidat už uvařenou obilovinu.

Děti

  • Polévka je vhodná už pro nejmenší děti, pouze do roka nedáváme sůl a umeocet, miso pasty jen trošku.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Děkuji za vaši osvětu ohledně jídla a kurz zdarma

Andrea A.: Ráda bych Vám, vám všem, moc poděkovala...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

Po zvážení jsem se nestačila divit!

Eva: První týden jsem nedržela půst, byli jsme na...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Všichni mi říkají, že jsem nějaká mladá babička – díky JJ mládnu 🙂

Vlaty: Cítím se úplně super, mám dole asi 6kg....

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Této cesty dle JJ se budu držet už navždy!

Luci88: Chtěla bych poděkovat za báječný kurz. Moc jsem...

Vaše vedení je úžasné – kila jdou dolů a nemám chuť na sladké

Marie: děkuji za další přísun informací. Už podle vás...

Mám tolik energie a vypadám i cítím se JINAK!

Luci88: Musím říct, že změny jsou obrovské. Mám tolik...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...
  1. 🙂 musim se smat 🙂 dnesni snidanova polivka s rasou byla takova „chuda“, no navsteve bych ji asi nenabidla. Nicmene na doplneni tekutin a mineralu byla skvela. Ale tuto polivku jsem se rozhodla uz trochu vylepsit ryzovyma nudlickama, at nemam pocit ze jim to same a hned to ziska jiny rozmer i vizualne 🙂

  2. Na první ochutnání jsem si řekla, no podle očekávání nic moc….ale druhá lžíce už byla lepší a nakonec jsem zblajzla vrchovatý talíř jak mi zachutnala 😃 Určitě ji brzy zopakuji!

  3. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPolévka à la minestrone
Další článekZapečený šoulet aneb hrách a kroupy v troubě