- 2 vodnice (bílé kulaté ředkve)
- špetička soli
- voda
- Vodnici umyjeme pomocí kartáčku pod vodou, neloupeme.
- Do hrnce dáme 3 cm vody, pak pařáček a na ten dáme vodnici rozkrojenou na půlku a poprášíme malinkou špetkou soli.
- Napařujeme pod pokličkou 10 minut, záleží jak moc máte rádi křupavou zeleninu.
- Před podáváním nakrájíme na plátky.
Praktické
- Místo na pařáčku můžete vodnici vařit asi v 1 cm vody s troškou soli pod pokličkou 7-10 minut.
- Zelenina je přirozeně bezlepková a nesójová.
Obměna
- Místo vodnice můžeme použít kedluben nebo daikon či jinou tvrdou zeleninu.
- Pokud vám zatím samotná napařená zelenina nechutná, můžete si ji posypat gomasiem, tekka kořením, přidat tofunézu nebo zdravý dresink.
Děti
- Napařenou vodnici bez soli, můžeme podávat dětem již z prvními příkrmy kolem 6 měsíců. Stačí ji před podáváním rozmačkat vidličkou. Od roka můžeme přidat i špetičku soli.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Vodnice jsem neměla , ale melounovy tuřín je podobný ♥️ Mnam
Vodnice je bezvadná též syrová jako podklad pod “chlebíčky” – na Silvestra u nás slavila všeobecný úspěch s falešným humrem. Lehká a navíc samozřejmě přirozeně bezlepková varianta :-)