Napařování je jedna z nejšetrnějších úprav zeleniny, proto by napařená zelenina neměla chybět v žádném pokrmu. Zkuste pro tentokrát napařit vodnici nebo daikon. Možná že budete mile překvapeni jemnou a lahodnou chutí.

Ingredience
pro 4 porce
  • 2 vodnice (bílé kulaté ředkve)
  • špetička soli

Postup

  1. Vodnici umyjeme pomocí kartáčku pod vodou, neloupeme.
  2. Do hrnce dáme 3 cm vody, pařáček na ten dáme vodnici rozkrojenou na půlku a poprášíme malinkou špetkou soli.
  3. Napařujeme pod pokličkou 10 minut, záleží jak moc máte rádi křupavou zeleninu.
  4. Před podáváním nakrájíme na plátky.
  5. Druhá varianta je vodnici vařit asi v 1 cm vody s troškou soli pod pokličkou 7-10 minut.

Obměna

Místo vodnice můžeme použít kedluben nebo daikon či jinou tvrdou zeleninu.

Kombinace

Napařená zelenina by měla být součástí každého talíře, nejvíce však teď na jaře. Přidáváme ji ke kompletnímu talíři nebo jako vhodný doplněk ke kompletnímu talíři.

Děti

Napařenou vodnici bez soli, můžeme podávat dětem již z prvními příkrmy kolem 6 měsíců. Stačí ji před podáváním rozmačkat vidličkou. Od roka můžeme přidat i špetičku soli.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Nepřestává mě fascinovat, co dokáže ranní polévka (Eva)

Eva: Vím, že už na to taky většina lidí...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Všechna jídla jsou vynikající a jejich příprava je hračka (Lenka)

Lenka: Všechna jídla jsou vynikající a moooc mi chutnají....

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

V lednici máme týden starou šunku: nikdo už ji nechce!

Veronika: Ja mám rôzne stravovacie omedzenia, takže pre mňa bol...

Všímám si na sobě spousty pozitivních změn (Eva)

Eva: Váha a míry stabilní, ale kdybych ty předchozí...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

Každý, kdo mě potká, obdivuje mou pevnou štíhlejší postavu (Andrea)

Andrea: Ahoj všem. S Jíme Jinak jím 8. týden...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

3 kilá išli dolu, ale hlavne ma to baví (Darina)

Darina: Dobrý večer, dnes mám 13.deň kurzu. Priznám sa,...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...
  1. Vodnice je bezvadná též syrová jako podklad pod „chlebíčky“ – na Silvestra u nás slavila všeobecný úspěch s falešným humrem. Lehká a navíc samozřejmě přirozeně bezlepková varianta :-)

  2. Napařená vodnice mi chutnala, dětem chutná spíš syrová. Ale i tak je pro mě tahle zelenina objev roku, protože máme zase zpestřenej jídelníček o věc, kterou jsme ještě před půl rokem neznali.

  3. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSoyabella – náš oblíbený (nejen) mlékovar
Další článekTrhanovský zdravý víkend