Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Oves s čočkou a mrkvovým pestem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Recept na rychlé, jednoduché jídlo, které budete mít během chvilky na stole. Recept zahrnuje velmi chutné, trošku nasládlé a neobvyklé pesto, které klidně využijete i na jiné způsoby.

Ingredience
  • celozrnný oves
  • čočka beluga
  • olivový olej
  • saturejka
  • česnek
  • umeocet
  • sůl
  • 2 mrkve
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • hrst mandlí
  • petrželka

Kdekdo říká, že chce zdravě jíst, ale skutek utekl. Lhát si do kapsy je ta nejhorší varianta, říká J...

Jak připravit oves s pestem z mrkve

  1. Uvařte oves, jak jste zvyklí a nechte stranou.
  2. Uvařte černou čočku a nechte okapat od tmavé vody. Kdo chce, může i propláchnout.
  3. Do mixéru dejte kousky syrové mrkve, mandle, olivový olej, sůl, droždí a nahrubo rozmixujte.
  4. Na pánev dejte olej, rozpalte ho a přidejte prolisovaný česnek a snítku saturejky a restujte, až se česnek rozvoní.
  5. Přidejte čočku, oves a několik lžic připraveného mrkvového pesta.
  6. Pořádně promíchejte, pokapejte umeoctem a nechte na středním plameni prohřát několik minut.
  7. Hotový pokrm posypte sekanou petrželkou.

3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Pesto můžete použít i jako pomazánku na pečivo nebo do placek.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkovou obilovinu.

Obměna

  • Můžete použít jiné obilí a luštěninu.
  • Na pesta používejte kvalitní olivový olej.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

27 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
2. 9. 2024

Obědvám s Vierkou 🙏❤️

Jaroslav Hlávka
11. 2. 2024

Stálice na stole ve Velkém Poříčí, díky Vierko 🙏❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pečená dýně Butternut

Podzim je tu a s ním i období zapečených pokrmů. Pokud patříte mezi milovníky dýní, vyzkoušejte tuto zapečenou máslovou dýni s nádivkou ze zeleniny a čočky...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Špalda a čočka na celerovém krému

Typický podzimní a zimní recept, který dovede zahřát. Krémová konzistence a křupavá zelenina vám bude zaručeně chutnat.