- Dýni oloupeme (pokud není mladá) a nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm.
- Na plech dáme pečící papír nebo ho vytřeme olejem a poklademe plátky dýně.
- Pomocí mašlovačky potřeme každý plátek pestem z medvědího česneku.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut do změknutí dýně.
Kombinujeme
Pečená dýně se hodí jako doplněk skoro ke každému jídlu, skvělá je k luštěninám a kaším.
Obměna
Místo dýně můžete ogrilovat třeba cibuli, mrkev nebo i cuketu, patizón….
Děti
Grilovanou zeleninu bych dala dětem od 2 let věku. Zprvu jen malý kousek jako doplněk talíře. Doporučuji dát až nakonec, je to pro děti tak chutné, že ji často vyjedí z talíře a už nic jiného nechtějí jíst.
PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!
Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Komentáře
Ta věta “doporučuji dát dětem až nakonec” mě pobavila. Jakmile dělám cokoli v troubě, tak Luky sedí před troubou a celou dobu to hlídá. To snad jedině, že bych to dělala v troubě u sousedů :-)
Mňam, akorát že nemám dýni Hokaido, klidně bych ji jedla denně. Ostatní mi tak nechutnají.