Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Pečená dýně s pestem z medvědího česneku

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna podzim

Pečená zelenina s pestem z medvědího česneku je opravdu lahůdka. Využijte sezónu medvědího česneku a užijte si jeho zdravou a skvělou chuť.

Ingredience
pro 4 porce

Saša se přihlásila do kurzu a rozhodla se se mnou podělit o svoje úspěchy za posledních pár dní. Je toho toli...

Postup
  1. Dýni oloupeme (pokud není mladá) a nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm.
  2. Na plech dáme pečící papír nebo ho vytřeme olejem a poklademe plátky dýně.
  3. Pomocí mašlovačky potřeme každý plátek pestem z medvědího česneku.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut do změknutí dýně.

Kombinujeme

Pečená dýně se hodí jako doplněk skoro ke každému jídlu, skvělá je k luštěninám a kaším.

Obměna

Místo dýně můžete ogrilovat třeba cibuli, mrkev nebo i cuketu, patizón….

Děti

Grilovanou zeleninu bych dala dětem od 2 let věku. Zprvu jen malý kousek jako doplněk talíře. Doporučuji dát až nakonec, je to pro děti tak chutné, že ji často vyjedí z talíře a už nic jiného nechtějí jíst.

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mila Beata
13. 8. 2023

Tak sklidila jsem velkou pochvalu od mojeho , prý to musim zopakovat ♥️♥️♥️ neměla jsem čerstvé pesto , tak jsem improvizovala , dala jsem olej , plátky dýně , sojovku, sul , pepř , cesnekový a cibulový prášek, a medvědí česnek a opravdu velká bašta

mapavca
6. 4. 2016

Ta věta “doporučuji dát dětem až nakonec” mě pobavila. Jakmile dělám cokoli v troubě, tak Luky sedí před troubou a celou dobu to hlídá. To snad jedině, že bych to dělala v troubě u sousedů :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dýňový čaj

Nevíte co s dužinou a semínky z dýně? Zkuste si uvařit dýňový čaj. Je nejen velmi chutný, ale také i zdravý.

Houbové rizoto s tymiánem

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace.

Nakládané smrkové výhonky

Smrkové výhonky jsou léčivé. Můžete z nich připravit sirup, med, naložit je do alkoholu. Nebo jako my do octa a udělat si takové falešné kapary ze smrkovýc...

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Pečená glazovaná zelenina

Potěšte svoje chuťové buňky slaďoučkou zeleninou. Takto upravenou ji vezmou na milost i zarytí odpůrci zeleniny.

Česnekovo-koprový krém z kedlubnu s kvítky šalvěje

Máte velkou úrodu kedlubnů a nestíháte je jíst? Začínají dřevnatět? Honem si z nich udělejte tenhle luxusní česnekovo-koprový krém, který i bez použití mlé...