Pečená zelenina s pestem z medvědího česneku je opravdu lahůdka. Využijte sezónu medvědího česneku a užijte si jeho zdravou a skvělou chuť.
Ingredience
pro 4 porce

Postup

  1. Dýni oloupeme (pokud není mladá) a nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm.
  2. Na plech dáme pečící papír nebo ho vytřeme olejem a poklademe plátky dýně.
  3. Pomocí mašlovačky potřeme každý plátek pestem z medvědího česneku.12919168_10154191847239388_982409845_n
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut do změknutí dýně.

Kombinujeme

Pečená dýně se hodí jako doplněk skoro ke každému jídlu, skvělá je k luštěninám a kaším.

Obměna

Místo dýně můžete ogrilovat třeba cibuli, mrkev nebo i cuketu, patizón….

 

Děti

Grilovanou zeleninu bych dala dětem od 2 let věku. Zprvu jen malý kousek jako doplněk talíře. Doporučuji dát až nakonec, je to pro děti tak chutné, že ji často vyjedí z talíře a už nic jiného nechtějí jíst.

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Ta věta “doporučuji dát dětem až nakonec” mě pobavila. Jakmile dělám cokoli v troubě, tak Luky sedí před troubou a celou dobu to hlídá. To snad jedině, že bych to dělala v troubě u sousedů 🙂

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZelené fazolky s dýní
Další článekProč je Živana (55 let) v každé Jarní očistě a vánočním půstu?