Pečená zelenina s pestem z medvědího česneku je opravdu lahůdka. Využijte sezónu medvědího česneku a užijte si jeho zdravou a skvělou chuť.
Postup
- Dýni oloupeme (pokud není mladá) a nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm.
- Na plech dáme pečící papír nebo ho vytřeme olejem a poklademe plátky dýně.
- Pomocí mašlovačky potřeme každý plátek pestem z medvědího česneku.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut do změknutí dýně.
Kombinujeme
Pečená dýně se hodí jako doplněk skoro ke každému jídlu, skvělá je k luštěninám a kaším.
Obměna
Místo dýně můžete ogrilovat třeba cibuli, mrkev nebo i cuketu, patizón….
Děti
Grilovanou zeleninu bych dala dětem od 2 let věku. Zprvu jen malý kousek jako doplněk talíře. Doporučuji dát až nakonec, je to pro děti tak chutné, že ji často vyjedí z talíře a už nic jiného nechtějí jíst.
Ta věta „doporučuji dát dětem až nakonec“ mě pobavila. Jakmile dělám cokoli v troubě, tak Luky sedí před troubou a celou dobu to hlídá. To snad jedině, že bych to dělala v troubě u sousedů :-)
Mňam, akorát že nemám dýni Hokaido, klidně bych ji jedla denně. Ostatní mi tak nechutnají.