Kmínové knedlíky jsou príma zpestření, vyzkoušejte.
Ingredience
pro 8 šišek
  • 1 hrnek uvařené rýže
  • 1 hrnek uvařených jahel
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • špetka soli
  • 1 hrnek horké vody
  • voda a sůl na vaření knedlíků

Postup

  1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu s trochou soli.
  2. Do mísy dáme rýži, jáhly, špetku soli a rozmixujeme na kaši, pokud je potřeba, přidáme trochu horké vody.
  3. Do vzniklé kaše nasypeme mouku a kmín a vypracujeme tuhé těsto.
  4. Mokrýma rukama tvarujeme koule a dáváme do vroucí vody.
  5. Po vyplavání na povrch je vyndaváme, aby se nerozvařily.

Praktické

  • My jsme měli zbytek rýže a jahel vařených společně se lněným semínkem, není třeba kvůli knedlíku vařit extra jáhly a extra rýži, použijte zbytky, které máte po ruce.
  • Vodu i mouku dejte po částech podle potřeby. Poměr není až tak důležitý jako výsledek – tuhé nerozpadající se těsto, které jde vytvarovat.
  • Mokré ruce jsou důležité, jinak budete mít těsto všude, ale nebudete mít knedlík.

Obměna

Do knedlíků můžete zapracovat jakékoli zbytky obilí a mouku můžete i jinou celozrnnou, podle zvoleného obilí pak bude knedlík bezlepkový nebo lepkový.

Děti

Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1 roku.

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

S vámi je očista vždy příjemnější

Iva: Každý rok si říkám, že budu šetřit a...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Knedlíky byly vynikající, dala jsem i část celého kmínu. A jak mi vždycky vadil v pečivu, když jsem do něj kousla, tady tomu dal tu správnou chuť. 😉

    • Já ho taky nějak objevila až v posledních letech 🙂 Můj muž před chvílí, když jsme dělali večeři, ve špajzu hledal skořici a volal: Tady je to samej kmín! 🙂

  2. Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem kdy zkusila. Doporučuji ke všem omáčkám a šťávám s přidanou sojovkou.. Laskomina.
    Touto cestou chci také Evě a Heleně poděkovat za záslužnou práci, kteru dělají. Bez nich bych se se svým dvouletým synem už dávno utopila ve stereotypu. Díky za obrovskou inspiraci.

    • Lenko, moc děkujeme. Tyhle zprávy nás moc těší. To se pak tím spíš chce jídlo nafotit a při vaření zvážit, když víme, že to někdo ocení.

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekŠkola podle Marie Montessori
Další článekKukuřičná polenta s bršlicí a rýží