Kmínové knedlíky jsou príma zpestření, vyzkoušejte.
Ingredience
pro 8 šišek
  • 1 hrnek uvařené rýže
  • 1 hrnek uvařených jahel
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • špetka soli
  • 1 hrnek horké vody
  • voda a sůl na vaření knedlíků

Postup

  1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu s trochou soli.
  2. Do mísy dáme rýži, jáhly, špetku soli a rozmixujeme na kaši, pokud je potřeba, přidáme trochu horké vody.
  3. Do vzniklé kaše nasypeme mouku a kmín a vypracujeme tuhé těsto.
  4. Mokrýma rukama tvarujeme koule a dáváme do vroucí vody.
  5. Po vyplavání na povrch je vyndaváme, aby se nerozvařily.

Praktické

  • My jsme měli zbytek rýže a jahel vařených společně se lněným semínkem, není třeba kvůli knedlíku vařit extra jáhly a extra rýži, použijte zbytky, které máte po ruce.
  • Vodu i mouku dejte po částech podle potřeby. Poměr není až tak důležitý jako výsledek – tuhé nerozpadající se těsto, které jde vytvarovat.
  • Mokré ruce jsou důležité, jinak budete mít těsto všude, ale nebudete mít knedlík.

Obměna

Do knedlíků můžete zapracovat jakékoli zbytky obilí a mouku můžete i jinou celozrnnou, podle zvoleného obilí pak bude knedlík bezlepkový nebo lepkový.

Děti

Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1 roku.

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu, včetně videí a všech informací....

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život a to jen k lepšímu!

S každým jídlem si říkám: “Tohle je TOP”

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je top!" 😀 Jídlo si teď...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou fázi cyklu.. a taky to...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde...

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to baví, hlavně když pak na...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat. Recepty jsou jednoduché, inspirativní...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za ně. Vždycky mě to nakopne...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky by mohly být povzbuzením těm...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu jsem již třetím rokem a...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem...

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou, který je nabitý tolika dobrými...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a byla naprosto nadšena z ovesných...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především moc děkuji za skvěle připravený...

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý...

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie. Čtu a poslouchám to každý...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně vymyšlené. Mám doma hromady zdravých...

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila jsem si kurz hlavně proto,...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

4 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Knedlíky byly vynikající, dala jsem i část celého kmínu. A jak mi vždycky vadil v pečivu, když jsem do něj kousla, tady tomu dal tu správnou chuť. 😉

    • Já ho taky nějak objevila až v posledních letech 🙂 Můj muž před chvílí, když jsme dělali večeři, ve špajzu hledal skořici a volal: Tady je to samej kmín! 🙂

  2. Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem kdy zkusila. Doporučuji ke všem omáčkám a šťávám s přidanou sojovkou.. Laskomina.
    Touto cestou chci také Evě a Heleně poděkovat za záslužnou práci, kteru dělají. Bez nich bych se se svým dvouletým synem už dávno utopila ve stereotypu. Díky za obrovskou inspiraci.

    • Lenko, moc děkujeme. Tyhle zprávy nás moc těší. To se pak tím spíš chce jídlo nafotit a při vaření zvážit, když víme, že to někdo ocení.

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekŠkola podle Marie Montessori
Další článekKukuřičná polenta s bršlicí a rýží