Začíná sezóna malin a tak jsem jsem pro vás vymyslela nový recept s tímto vynikajícím ovocem. Vznikl vlastně velmi originálně. Sotva jsem vlekla těžkou tašku plnou zeleniny z obchodu a přitom se mi větší část malin v tašce rozdrtila. Bylo mi jich líto a potřebovala jsem je hned zpracovat a tak vznikl malinový krém. Pro jemnější chuť jsem výjimečně zkusila použít javorový sirup, ale stejně dobré to bude i s rýžovým či se sladěnkou.

Ingredience pro 4 mističky

  • 50g jáhel nebo 25g rýže a 25g jáhel
  • 200g bílé tofu (jeden balíček)
  • 4 lžíce javorového sirupu nebo 5 lžic rýžového či sladěnky (dle chuti)
  • miska malin asi 100-150g
  • špetka soli

Postup

IMG_2365-2

Jáhly nebo kombinaci jáhel s rýží propláchneme studenou vodou a dáme vařit do čtyřnásobku vody se špetičkou soli. Po 10 minutách varu přidáme nakrájené tofu na větší kostky a vaříme ještě asi 10-15 minut. Tofu by ze začátku mělo být alespoň z části ponořeno ve vodě, pokud máte vody málo, dolijte horkou. Ke konci varu už by se měla voda převážně vsáknout do jáhel a jáhly být spíše rozvařené. Pokud máte vody moc, nechte vařit déle a jáhly nechte ještě půl hodiny dojít pod pokličkou na vypnutém sporáku.

Uvařené jáhly spolu s tofu a několika lžícemi javorového sirupu či rýžového rozmixujeme do hladka. Přidáme 2/3 malin a ještě za tepla rozmixujeme. Pokud je to málo sladké, přidáme podle chuti sirup.

Můžeme samozřejmě použít i sladěnku, ale je nutné ji přidat ještě za horka, aby následně nepracovala a krém nám nezřídl. Pamatujte, že se sladěnkou už to nebude bezlepková verze.

Na závěr krém ozdobíme zbylými malinami. Podávat můžete teplé nebo vychlazené.

Kombinujeme

Tento krém můžete použít jako jednu z vrstev do pohárů.

ObměnaIMG_2363-2

Místo malin můžete použít jahody, borůvky, ostružiny či jiné sezónní ovoce. Pro zpestření krém rozdělte na dvě části a každou část mixujte s jiným ovocem.

Děti

Malinový krém mohou děti asi od 1,5  roku. Krém podávejte dětem buď teplý nebo v pokojové teplotě.

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít

Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

  1. Za tento dezert jsem moc ráda, je to strašně jednoduchý, rychlý a jen z 5 ingrediencí, které jsou vždy doma. Dnes jsem ho dělala pro změnu z jahod ze zahrádky a děti se po něm mohli utlouci. Je to naše oblíbená sladká svačinka.

    • Děkuji za připomenutí, je to můj recept a strašně dlouho už jsem krém nedělala :-). Určitě ho zase znovu zopakuji.

  2. Toto je teda luxus!!! Našla jsem v mrazáku sáček malin a bylo mi líto je nepoužít, tak šly do tohoto úžasného krému. Jáhly jsem vařila v jablečném moštu, tofu dala hedvábné a nakonec přidala lžíci rýžového sladu, který už bych příště možná ani nedávala, stačil by jenom mošt. Chtěla jsem něco udělat na návštěvu ke kamarádce a myslím, že bude taky nadšená, jestli to po vychladnutí bude tak dobré jak za tepla. 🙂

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTofu sladký „tvaroh“ – jako nádivka i svačina
Další článekMandlový krém z rýže