Kamarádky na vánoční besídce dostaly chuť na svařák. Víno bylo, ale bez cukru jim nechutnal. Jenže cukr do něj nechtěly. Tak jsme vyzkoušeli připravit svařák bez cukru. A povedlo se!
Ingredience
  • 1 litr červeného vína
  • 3 lžíce hrozinek
  • 1 celá skořice
  • 6 hřebíčků
  • 2 hvězdičky badyánu
  • pár zrníček soli
  • ovoce na ozdobení (jablko / pomeranč / citron / karambola)
Postup
  1. Dáme do hrnce víno, špetku soli, hrozinky a koření
  2. Přivedeme k varu a 10 minut povaříme
  3. Nalíváme do hrnečků a zdobíme čerstvým ovocem

Praktické

  • Hrozinky nevyhazujeme. Buď je podáváme spolu s vínem v hrnečku nebo je na párty dáme k mlsání dospělákům jako “opilé hrozinky”.

Obměna

  • Můžeme přidat pár koleček zázvoru nebo půl lžičky mletého kardamomu. Víno dostane větší říz.

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky? Krásně se...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Konečně mě přešly chutě na sladké “z nudy”

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

10 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. My máme výbornou zkušenost s moštem v kombinaci s vínem. Onehdy jsme byli u známých a měli jen nějaké domácí víno, které nám ani nechtěli poskytnout tak jsem jim poradil náš recept a bylo to super. Poměr vína a moštu záleží na každém, ale čím víc moštu, tím je to větší cumel. Jinak postup je stejný jako s vodou.

  2. Kvalitní lahvové víno ze seriózního vinařství doslazované nebude.
    Naopak levná stáčená vína občas doslazují – vím od důvěryhodného zdroje z oboru.

  3. To bych nebyla já, abych se nepídila do detailů. 😉 🙂 Myslíte, že ve vínu není cukr? Někdy totiž přemýšlím, jestli ho tam výrobci nepřidávají a jen ho neuvedou. V levných nekyselých vínech a krabičákách bych se nedivila, ale co běžná vína?

    • Je, ale troška a ještě před kvašením. Alespoň dle tohoto článku: http://www.znovin.cz/aktualni-tema-cukr-a-vino nebo zde, bod 11. http://www.vinko.name/vino_14_otazek_a_odpovedi.htm

  4. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHubneme do plavek – první den
Další článek10. Bonus – naše tlusté fotky