Kamarádky na vánoční besídce dostaly chuť na svařák. Víno bylo, ale bez cukru jim nechutnal. Jenže cukr do něj nechtěly. Tak jsme vyzkoušeli připravit svařák bez cukru. A povedlo se!
Ingredience
  • 1 litr červeného vína
  • 3 lžíce hrozinek
  • 1 celá skořice
  • 6 hřebíčků
  • 2 hvězdičky badyánu
  • pár zrníček soli
  • ovoce na ozdobení (jablko / pomeranč / citron / karambola)
Postup
  1. Dáme do hrnce víno, špetku soli, hrozinky a koření
  2. Přivedeme k varu a 10 minut povaříme
  3. Nalíváme do hrnečků a zdobíme čerstvým ovocem

Praktické

Hrozinky nevyhazujeme. Buď je podáváme spolu s vínem v hrnečku nebo je na párty dáme k mlsání dospělákům jako „opilé hrozinky“.

Obměna

 

Můžeme přidat pár koleček zázvoru nebo půl lžičky mletého kardamomu. Víno dostane větší říz.

6 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. My máme výbornou zkušenost s moštem v kombinaci s vínem. Onehdy jsme byli u známých a měli jen nějaké domácí víno, které nám ani nechtěli poskytnout tak jsem jim poradil náš recept a bylo to super. Poměr vína a moštu záleží na každém, ale čím víc moštu, tím je to větší cumel. Jinak postup je stejný jako s vodou.

  2. Kvalitní lahvové víno ze seriózního vinařství doslazované nebude.
    Naopak levná stáčená vína občas doslazují – vím od důvěryhodného zdroje z oboru.

  3. To bych nebyla já, abych se nepídila do detailů. 😉 🙂 Myslíte, že ve vínu není cukr? Někdy totiž přemýšlím, jestli ho tam výrobci nepřidávají a jen ho neuvedou. V levných nekyselých vínech a krabičákách bych se nedivila, ale co běžná vína?

    • Je, ale troška a ještě před kvašením. Alespoň dle tohoto článku: http://www.znovin.cz/aktualni-tema-cukr-a-vino nebo zde, bod 11. http://www.vinko.name/vino_14_otazek_a_odpovedi.htm

  4. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Stisknutím tlačítka souhlasíte, že zpracujeme Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), abychom mohli komentář evidovat a zobrazit. E-mail nezveřejníme. Zásady ochrany osobních údajů.