Ingredience

- 1 litr červeného vína
- 3 lžíce hrozinek
- 1 celá skořice
- 6 hřebíčků
- 2 hvězdičky badyánu
- pár zrníček soli
- ovoce na ozdobení (jablko / pomeranč / citron / karambola)
Postup
- Dáme do hrnce víno, špetku soli, hrozinky a koření
- Přivedeme k varu a 10 minut povaříme
- Nalíváme do hrnečků a zdobíme čerstvým ovocem
Praktické
- Hrozinky nevyhazujeme. Buď je podáváme spolu s vínem v hrnečku nebo je na párty dáme k mlsání dospělákům jako “opilé hrozinky”.
Obměna
- Můžeme přidat pár koleček zázvoru nebo půl lžičky mletého kardamomu. Víno dostane větší říz.
My máme výbornou zkušenost s moštem v kombinaci s vínem. Onehdy jsme byli u známých a měli jen nějaké domácí víno, které nám ani nechtěli poskytnout tak jsem jim poradil náš recept a bylo to super. Poměr vína a moštu záleží na každém, ale čím víc moštu, tím je to větší cumel. Jinak postup je stejný jako s vodou.
Díky za tip, Davide! To mě by určitě stačil ten mošt 🙂
A já zase doporučuju svařit víno s trochou nějakýho zdravýho kompotu, udělá to moc dobrou chuť!
To je dobrý tip! 🙂
Určitě vyzkoušejte, úspěch měla třeba směs víno +jahodový a švestkový kompot;)
Hmmm :-))
Kvalitní lahvové víno ze seriózního vinařství doslazované nebude.
Naopak levná stáčená vína občas doslazují – vím od důvěryhodného zdroje z oboru.
To vypadá jak dobře, tak lákavě.
To bych nebyla já, abych se nepídila do detailů. 😉 🙂 Myslíte, že ve vínu není cukr? Někdy totiž přemýšlím, jestli ho tam výrobci nepřidávají a jen ho neuvedou. V levných nekyselých vínech a krabičákách bych se nedivila, ale co běžná vína?
Je, ale troška a ještě před kvašením. Alespoň dle tohoto článku: http://www.znovin.cz/aktualni-tema-cukr-a-vino nebo zde, bod 11. http://www.vinko.name/vino_14_otazek_a_odpovedi.htm