Kamarádky na vánoční besídce dostaly chuť na svařák. Víno bylo, ale bez cukru jim nechutnal. Jenže cukr do něj nechtěly. Tak jsme vyzkoušeli připravit svařák bez cukru. A povedlo se!
Ingredience
  • 1 litr červeného vína
  • 3 lžíce hrozinek
  • 1 celá skořice
  • 6 hřebíčků
  • 2 hvězdičky badyánu
  • pár zrníček soli
  • ovoce na ozdobení (jablko / pomeranč / citron / karambola)
Postup
  1. Dáme do hrnce víno, špetku soli, hrozinky a koření
  2. Přivedeme k varu a 10 minut povaříme
  3. Nalíváme do hrnečků a zdobíme čerstvým ovocem

Praktické

  • Hrozinky nevyhazujeme. Buď je podáváme spolu s vínem v hrnečku nebo je na párty dáme k mlsání dospělákům jako “opilé hrozinky”.

Obměna

  • Můžeme přidat pár koleček zázvoru nebo půl lžičky mletého kardamomu. Víno dostane větší říz.

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem, DĚKUJI!

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému manželovi, který miluje maso. Je...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný kurz. Recepty jsou jednoduché a...

Ušetřili jste mi roky života. Je tu vše přehledně na jednom...

Anna: Web Jíme Jinak mně obohatil o spoustu různých chutí, zdravých kombinací jídel a...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka! V poledne jsem je objevila...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem...

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě stravování dle jíme jinak nadchlo....

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný do parádních detailů. Až do...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila. Spousta informaci mi konečně zapadla...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život a to jen k lepšímu!

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky narazila a že jsem tu...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce jsem v kuchyni a experimentuji....

Nějak mi zmizelo 6 kg

Dagmar: mám výbornou náladu, protože jsem ze skříně vytáhla oblečení, které tam už nějaký čas...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně, dárky dobaleny, zkoušky hotovy, tak...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje maminka, v bříšku jako v...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem kurzu načerpala, nový recept jsem...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za podporu v online programech.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

10 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. My máme výbornou zkušenost s moštem v kombinaci s vínem. Onehdy jsme byli u známých a měli jen nějaké domácí víno, které nám ani nechtěli poskytnout tak jsem jim poradil náš recept a bylo to super. Poměr vína a moštu záleží na každém, ale čím víc moštu, tím je to větší cumel. Jinak postup je stejný jako s vodou.

  2. Kvalitní lahvové víno ze seriózního vinařství doslazované nebude.
    Naopak levná stáčená vína občas doslazují – vím od důvěryhodného zdroje z oboru.

  3. To bych nebyla já, abych se nepídila do detailů. 😉 🙂 Myslíte, že ve vínu není cukr? Někdy totiž přemýšlím, jestli ho tam výrobci nepřidávají a jen ho neuvedou. V levných nekyselých vínech a krabičákách bych se nedivila, ale co běžná vína?

    • Je, ale troška a ještě před kvašením. Alespoň dle tohoto článku: http://www.znovin.cz/aktualni-tema-cukr-a-vino nebo zde, bod 11. http://www.vinko.name/vino_14_otazek_a_odpovedi.htm

  4. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHubneme do plavek – první den
Další článek10. Bonus – naše tlusté fotky