Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Tuřín s červenou rýží a bílými fazolemi

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna zima

Tuřín je zelenina doslova nabitá vitamíny a minerály a má blahodárné účinky na naše trávení. Zkuste ho třeba v tomto lahodném, voňavém a přirozeně bezlepkovém receptu.

Ingredience
3 porce
  • 180 g červené rýže
  • tuřín
  • 1 červená cibule
  • tempeh
  • kurkuma
  • 1 šálek vařených bílých fazolí
  • majoránka
  • kmín
  • černucha (černý kmín)
  • černé hořčičné semínko
  • olej
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • čerstvá petrželka

„Ale to je abnormálně zdravé dítě, toho si važte,“ pronesla logopedka po sérii mých odpovědí týkajících se mladší dce...

Jak připravit tuřín s fazolemi a červenou rýží

  1. Uvařte rýži.
  2. V pánvi rozpalte olej, přidejte kmín a semínka černuchy a hořčice, nakrájenou cibuli, tuřín, majoránku a sůl. Vše jemně osmahněte.
  3. Nyní, když je tuřín měkký, přidejte nakrájený tempeh a uvařené fazole. Jemně orestujte, podlijte trochou vody, přisypejte kurkumu a několik minut povařte.
  4. Jakmile je vše hotové, podávejte s rýží a vše posypte petrželkou. Pokapejte citrónovou šťávou.

Praktické

  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.). Tempeh můžete i zcela vynechat, talíř bude díky použitým fazolím i tak kompletní.

Obměna

  • Použijte jakékoliv fazole.
  • Namísto červené rýže můžete jako přílohu zvolit i jiný druh.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Ahoj Věrko, chtěla bych zkusit tento recept, protože zatím všechny recepty, co jsem zkusila od tebe, tak byly moc dobré.. chci se jen zeptat, zda použít uzený tempeh nebo je myšlený tempeh obyčejný? děkuji moc

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Pikantní červený talíř

Vyzkoušejte tento voňavý červený talíř plný různých chutí. Hořké, sladké, kyselé, pálivé, křupavé, měkké, to vše na talíři najdete.

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten název pasuje.

Tempeh s tuřínem a arašídovou omáčkou

Pokud milujete kontrasty na talíři, tohle jídlo vám bude určitě chutnat. Na kontrasty chutí i konzistencí je tento recept velmi bohatý. Pokud se do něj pus...

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...

Pečený květák se špaldou a tofu smaženicí

Máte rádi obalovaný květák? Vyzkoušejte tuto jeho zdravou a lahodnou verzi. Příprava tohoto pokrmu zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Chuť tohot...