Kedgeree je rychlý indický či skotsko-indický pokrm. Tato varianta je zcela bez masa.

Ingredience
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • kousek zázvoru
  • 1/4-1/2 lžičky kurkumy
  • vařené mungo fazolky
  • vařený amarant
  • sůl

Jak připravit kedgeree

  1. Na oleji orestujeme cibuli s velkou špetkou soli.
  2. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a zázvor a vše dozlatova orestujeme.
  3. Nasypeme uvařené mungo a amarant a kurkumu.
  4. Zamícháme, orestujeme, ochutnáme a vypneme.
  5. Podáváme třeba s restovanými žampiony a napařenou brokolicí.

Praktické

  • Tento pokrm je vhodný jako jídlo s sebou do práce nebo do školy.

Obměna

  • Místo amarantu můžeme použít kuskus nebo jáhly nebo quinou.
  • Mungo lze zaměnit za červenou čočku.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let, ale vynecháme česnek a zázvor.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Jak se cítím? Prožívám skvělé změny

Jana: Jak se cítím? Prožívám změny na všech frontách....

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Nemohu se od tohoto webu odtrhnout

Kateřina: Dobrý den, ráda bych Vám touto cestou poděkovala...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekŠoulet v těstíčku
Další článekŠpagety s medvědím česnekem