- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- kousek zázvoru
- 1/4-1/2 lžičky kurkumy
- vařené mungo fazolky
- vařený amarant
- sůl
Jak připravit kedgeree
- Na oleji orestujeme cibuli s velkou špetkou soli.
- Přidáme nadrobno nasekaný česnek a zázvor a vše dozlatova orestujeme.
- Nasypeme uvařené mungo a amarant a kurkumu.
- Zamícháme, orestujeme, ochutnáme a vypneme.
- Podáváme třeba s restovanými žampiony a napařenou brokolicí.
Praktické
- Tento pokrm je vhodný jako jídlo s sebou do práce nebo do školy.
Obměna
- Místo amarantu můžeme použít kuskus nebo jáhly nebo quinou.
- Mungo lze zaměnit za červenou čočku.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 2 let, ale vynecháme česnek a zázvor.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Buďte první, kdo napíše komentář