- 100 g quinoy
- 100 g loupané červené čočky
- česnek dle chuti
- 1 malá cibule
- 1 mrkev
- 1 lžíce lněného semínka
- 1 čajová lžička koření Ras El Hanout
- sůl
- pepř
- kukuřičná mouka
- sezamová semínka
- olej
Jak připravit karbanátky z červené čočky a quinoy
- Quinou a čočku uvařte společně ve vodě, dokud se voda nevstřebá.
- Do robotu vložte cibuli, česnek, mrkev, lněné semínko, sůl, ras el hanout a pepř.
- Asi polovinu luštěnin, které již byly uvařeny, vložte do mixéru se směsí z robota. Rozmixujte.
- Rozmixovanou směs dejte do misky spolu se zbytkem quinoy a čočky. Velmi dobře promíchejte a nechte dvě hodiny odpočívat v chladničce.
- Ze směsi tvořte kuličky a obalte je ve směsi jemné kukuřičné mouky a sezamových semínek. Rozmáčkněte je na tvar karbanátků.
- Uspořádejte karbanátky na plech, pokapejte je trochou oleje a pečte v předehřáté troubě na 250°C z obou stran, dokud se neobjeví zlatá kůrka.
Praktické
- Karbanátky můžete i smažit na pánvi na oleji.
- Rozmixováním směsi se vám karbanátky budou lépe dělat a budou lépe držet pohromadě.
Obměna
- Nic vám nebrání v tom použít jakékoli jiné koření, které vám chutná.
- Můžete použít i jinou zeleninu nebo bylinky..
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Předně říkám že jsem masožravec ale vařím polední menu v restauraci a jedno jídlo musí být vždy vege/vega. Tak jsem udělal toto a vzhledem k tomu že se po tom zaprášilo tak super, jen jsem si tam dal koření Garam Masala a pastu Sambal Oelek.
Dneska byli k obědu s pečenou zeleninkou. Mňamka 😊