Okurka, česnek, tofunéza a kopr. Výborný osvěžující salát, který se hodí ke všemu pečenému a grilovanému.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší okurka
  • 1 tofunéza nebo domácí tatarka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce umeocta
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 2 snítky kopru

Jak připravit domácí tzatziki

  1. Okurku nastrouháme na jemno a necháme na sítku vykapat.
  2. Kopr nakrájíme na jemno.
  3. V míse smícháme tofunézu, rozmačkaný česnek, lžíci umeocta a citronovou šťávu.
  4. Okurku v sítku pomačkáme lžící, aby pustila co nejvíce vody a vyždímanou ji přidáme do mísy.
  5. Dobře promícháme, ochutnáme, případně přidáme ještě trochu umeocta.
  6. Na závěr posypeme koprem.
  7. Ideálně necháme hodinu v ledničce odležet, chutě se skvěle prolnou.

Kombinujeme

Praktické

  • Kdo má rád kopr, může ho ve větším množství zamíchat přímo do salátu.

Děti

  • Tento salát mohou děti od 1,5 roku, ale šetříme s česnekem a dochucovadly.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

4 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Tzaztiki miluje manžel, a dnes, když bylo hotovo hrnuly se na to i děti a dopadlo to víc než dobře, téměř se chllapi popralii o poslední kapičky..

  2. Tak na tohle se opravdu tesim!!! 😉 Delavala jsem kdysi tzatziki z jogurtu a misto umeocta se daval normalni ocet, jinak je to vlastne hodne podobne a musim rict, ze vzdycky sklizely velky uspech. Na zdravou verzi se opravdu tesim!!! Diky! 😉

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOnline vaření 6
Další článekPět studentek na privátě a jedna lednička