Jana je věrná účastnice všech našich kurzů i kurzu Hubneme do plavek. Když jsem našla její krásný komentář, bylo mi líto, aby zapadl mezi ostatními. Jana je totiž důkazem, že začít Jíst Jinak se dá opravdu v každém věku a že dobrou stravou se dá zbavit i léků, které by se měly brát napořád.

Milá Evo a Heleno,
tlakojsem už účastnice třetího kurzu. Začínala jsem Velikonočním masopustem, pak jsem měla Vánoční kurz, teď jsem Hubla do plavek. Jím dost jinak, ale celou dobu ne na 100%…mám období, kdy hřeším. Občas to nezvládám časově, ale už vím, že mě normální jídlo neuspokojí chuťově a ani mě nezasytí. Občas ujedu na kávě, sladkém nebo vínu.

Přesto myslím, že jsem se dostala na svou ideální váhu – 58kg/172 cm/62 roků. Tu jsem měla asi do svých 40 let. A důležitý bonus. Asi pět roků jsem užívala léky na vysoký tlak, prý budu muset už trvale. A ne, nebudu! Tlak mám zcela normální i po vysazení léků. Rozhodla jsem se sama, ošetřující lékařce jsem to pouze oznámila (s léky jsem ho měla nízký). Kudy chodím, tudy hlásám, že “správná” strava je lék ….

Díky za Vaše stránky, ale určitě jsem Vás neobjevila náhodou…Věřím tomu, že kdo hledá, najde. Těším se na další recepty i kurzy. Jana

  1. I já se snažím, nebát se a mluvit o tom, že jíme jinak už i před lékaři. Naposledy mě dokonce kožní lékařka pochválila, když se mi právě stravou podařilo zbavit syna ekzému a to i bez kortikoidů. Dětská doktorka nám pogratulovala k úspěchu a to mě moc potěšilo, jelikož vím, že nemá stejný názor na způsob stravování. Když ale vidí, že děti krásně prospívají, do ničeho nám nemluví a když potřebuji, podpoří nás.

    • To mi přijde ideální stav, že lékař respektuje svého pacienta a podpoří ho. I já jsem si takhle vychovala svého dětského lékaře.

  2. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Jíme Jinak
Autorem článku je Jíme Jinak
Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)
Předchozí článekIndický dhál načerveno s řepou
Další článekFazolový koláč, rýže s jáhlami, zeleninové nishime a špenátová omáčka