- zbytek domácího karamelu cca 2 lžíce
- 1 lžíce kokosový olej
- 1 lžíce kokosový krém
- 1 lžíce tahini
- 1 lžíce arašídového másla
- vanilka
- opražené mandle
- kvalitní čokoláda bez cukru
Jak připravit bonbony
- Roztopíme kokosový olej.
- Smícháme všechny ingredience.
- Naplníme do formiček, přidáme mandličku a dáme do mrazáku ztuhnout.
- Roztopíme čokoládu a polijeme. Dáme do ledničky a tam i uchováváme.
Praktické
- Karamel jsem dělala z domácího mléka a byl moc tekutý, takže bonbóny byly lepivé, proto doporučuji karamel udělat tak, aby netekl.
- Jednotlivé bonbonky zabalte do pečícího papíru nebo vytvořte bonboniéru.
Obměna
- Vymyslete různé chutě – existuje spoustu másel a krémů.
- Použijte jinou náplň – vlašské, lískové či kešu ořechy…
Děti
- Nedávala bych dříve než ve 2 letech.
- Díky karamelu je to velmi sladké a díky máslům tučné, dětem zvyklým na JJ stravu to moc nechutná, ale nám dospělým se občas zasteskne po bonboniéře :-)
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Buďte první, kdo napíše komentář