Domů > Magazín > Blog

Luxusní bonbony

Uvařeno

Dostala jsem chuť na něco faaakt sladkého a vznikly tyto luxusní bonbóny. Cca 10 ks, záleží, jak velkou máte formu.

Ingredience
  • zbytek domácího karamelu cca 2 lžíce
  • 1 lžíce kokosový olej
  • 1 lžíce kokosový krém
  • 1 lžíce tahini
  • 1 lžíce arašídového másla
  • vanilka
  • opražené mandle
  • kvalitní čokoláda bez cukru

Mojí mamince před časem diagnostikovali rakovinu vaječníků. Díky Jíme Jinak prošla chemoterapií bez potíží, nepřišlo ...

Jak připravit bonbony

  1. Roztopíme kokosový olej.
  2. Smícháme všechny ingredience.
  3. Naplníme do formiček, přidáme mandličku a dáme do mrazáku ztuhnout.
  4. Roztopíme čokoládu a polijeme. Dáme do ledničky a tam i uchováváme.

 

Praktické

  • Karamel jsem dělala z domácího mléka a byl moc tekutý, takže bonbóny byly lepivé, proto doporučuji karamel udělat tak, aby netekl.
  • Jednotlivé bonbonky zabalte do pečícího papíru nebo vytvořte bonboniéru.

Obměna

  • Vymyslete různé chutě – existuje spoustu másel a krémů.
  • Použijte jinou náplň – vlašské, lískové či kešu ořechy…

Děti

  • Nedávala bych dříve než ve 2 letech.
  • Díky karamelu je to velmi sladké a díky máslům tučné, dětem zvyklým na JJ stravu to moc nechutná, ale nám dospělým se občas zasteskne po bonboniéře :-)

A co dále? Blíží se čas na jarní detox!

Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Jsme Přéma a Evča, manželé, kteří milují dobré jídlo, zdravou domácnost a rodinnou pohodu.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Mohlo by se vám líbit

140
67

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

1
5

Velký přehled ořechových másel. Víte, která jsou nejlepší?

Kdo by je nemiloval? Ořechová másla mají výbornou chuť, jsou bohatá na živiny, zasytí a doplní energii. Víte ale, jaké jsou mezi nimi rozdíly? Pojďme se sp...
3
11

Fenomén dnešní doby: nízkosacharidová lowcarb strava

Žádné nebo minimum sacharidů ve stravě. Raději maso a tuky. To je fenomén dnešní doby. Slyšeli jste již o low carb způsobu stravování? Pojďme si ho předsta...