Rychlý zeleninový pokrm s tempehem přímo z Filipín. S rýží nebo těstovinami snadná a chutná večeře pro celou rodinu.

Ingredience
  • 2 lžíce oleje
  • kus cukety
  • kus dýně hokkaido
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • 1 batát
  • sojová omáčka
  • zeleninový vývar/voda na podlití
  • přírodní tempeh (nebo tofu)
  • oregáno nebo tymián
  • bobkový list
  • sůl

Jak připravit pochero

  1. Na lžíci oleje orestujeme cibuli a česnek s větší špetkou soli.
  2. Přidáme na větší kousky nakrájenou mrkev, cuketu, batát a dýni.
  3. Ochutíme sojovou omáčkou a mírně orestujeme dozlatava.
  4. Přidáme rajčatovou pastu, čerstvé nebo sušené koření (tymián/oregáno a bobkový list) a zalijeme vývarem nebo vodou.
  5. Dusíme na mírném plameni do změknutí zeleniny cca 5-10 minut.
  6. Vedle si mezitím na lžíci oleje osmahneme dozlatova tempeh (tofu) a zastříkáme sojovou omáčkou.
  7. Hotový tempeh vložíme k zelenině a podusíme, aby nasákl chuť omáčky.
  8. Vypneme a dochutíme dle našich preferencí (např. sojová omáčka, případně pokud by byl pokrm málo slaný, tak umeocet, pokud málo kyselý, tak jablečný nebo rýžový ocet).
  9. Podáváme například s těstovinami nebo rýží.

Praktické

  • Klasické Pochero se dělá s masem a plantain banány.
  • Pochero můžete jíst i s knedlíkem nebo třeba plackami či kváskovým pečivem.
  • Pokud by se v průběhu vaření voda vyvařila, přidáme další. Pokud by jí na konci vaření bylo moc, lze ji zahustit škrobem (v trošce studené vody rozmícháme škrob a povaříme v pokrmu).

Obměna

  • V sezóně můžeme přidat i rajčata, která se do klasického Pochero dávají (přidáme ve 4. kroku, nakrájená na čtvrtky).
  • Pokud byste měli chuť na pikantnější jídlo, přidejte ve 3. kroku i trošku chilli nebo kari pasty.
  • Můžete přidat i vařenou cizrnu nebo jinou luštěninu.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Nepotřebuji už pečivo ani kávu (Olga)

Olga: Stránky Jíme Jinak a misopolévky se staly mou...

Konečně po všech nezdarech našla (Veronika)

Veronika: Na luštěniny jsem si zvykla téměř hned, ty...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Po 14 dnech mám úbytek 5 kg a cítím spoustu nové energie (Alena)

Alena: Ahoj všem, mám za sebou 14 denní kurz...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

Překvapilo mě, jaký rozdíl je, když nejím maso a mléko

Slavkast: Chtěla bych za kurs moc poděkovat! Nejvíce mě...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Po 5 letech bílé krvinky v normě (Jana)

Jana: Ahojky Evi, Romane, všichni, moc děkuji za milou...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Vyčistilo se nám nejen tělo, ale i mozek (Inesinka)

Inesinka: Když si vzpomenu, jak jsme s manželem před...

Partnerovi vyloženě chutná (Jasebka)

Jasebka: Já mám dole zatím pořád 4 kila, navrch...

Vyřešilo se plno mých zdravotních problémů

Krizoak: Ráda bych vyjádřila obrovské díky Evičce a celému...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZatím mám dole 31 kg (Katka, 40 let)
Další článekNepečený tiramisu dortík