Rychlý zeleninový pokrm s tempehem přímo z Filipín. S rýží nebo těstovinami snadná a chutná večeře pro celou rodinu.

Ingredience
  • 2 lžíce oleje
  • kus cukety
  • kus dýně hokkaido
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • 1 batát
  • sojová omáčka
  • zeleninový vývar/voda na podlití
  • přírodní tempeh (nebo tofu)
  • oregáno nebo tymián
  • bobkový list
  • sůl

Jak připravit pochero

  1. Na lžíci oleje orestujeme cibuli a česnek s větší špetkou soli.
  2. Přidáme na větší kousky nakrájenou mrkev, cuketu, batát a dýni.
  3. Ochutíme sojovou omáčkou a mírně orestujeme dozlatava.
  4. Přidáme rajčatovou pastu, čerstvé nebo sušené koření (tymián/oregáno a bobkový list) a zalijeme vývarem nebo vodou.
  5. Dusíme na mírném plameni do změknutí zeleniny cca 5-10 minut.
  6. Vedle si mezitím na lžíci oleje osmahneme dozlatova tempeh (tofu) a zastříkáme sojovou omáčkou.
  7. Hotový tempeh vložíme k zelenině a podusíme, aby nasákl chuť omáčky.
  8. Vypneme a dochutíme dle našich preferencí (např. sojová omáčka, případně pokud by byl pokrm málo slaný, tak umeocet, pokud málo kyselý, tak jablečný nebo rýžový ocet).
  9. Podáváme například s těstovinami nebo rýží.

Praktické

  • Klasické Pochero se dělá s masem a plantain banány.
  • Pochero můžete jíst i s knedlíkem nebo třeba plackami či kváskovým pečivem.
  • Pokud by se v průběhu vaření voda vyvařila, přidáme další. Pokud by jí na konci vaření bylo moc, lze ji zahustit škrobem (v trošce studené vody rozmícháme škrob a povaříme v pokrmu).

Obměna

  • V sezóně můžeme přidat i rajčata, která se do klasického Pochero dávají (přidáme ve 4. kroku, nakrájená na čtvrtky).
  • Pokud byste měli chuť na pikantnější jídlo, přidejte ve 3. kroku i trošku chilli nebo kari pasty.
  • Můžete přidat i vařenou cizrnu nebo jinou luštěninu.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Mám lepší a vypnutější pleť

Evča: Ahoj Evi, nevím, jestli to se patří, přesto...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.....

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZatím mám dole 31 kg (Katka, 40 let)
Další článekNepečený tiramisu dortík