Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Duté těstoviny s fazolovým krémem

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Pro tento recept jsou velmi vhodné jakékoliv duté těstoviny, naplní se krémem a jsou lahodné. Krém je jemný a krásný kontrast chutí pokrmu dodají pikantní fazole.

Ingredience
2 porce
  • 150 g fazolí cannellini v suchém stavu
  • 2 lžíce kokosového mléka
  • olivový olej
  • chilli paprička
  • 1 hrst kešu
  • petržel nať
  • libeček
  • čerstvý česnek
  • muškátový oříšek

Často se ptáte, jestli ještě v padesáti, šedesáti nebo sedmdesáti má cenu měnit jídelníček. Mnohdy se taky ptáte, jes...

Jak připravit těstoviny penne s fazolovým krémem

    1. Přes noc namočte fazole cannellini. Následujícího dne je vařte v tlakovém hrnci po dobu 35 minut s kouskem řasy v nové vodě.
    2. Rozdělte fazole na dvě části. Jedna část padne na krém včetně vody z vaření fazolí. Druhá část bude pro pikantní fazole.
    3. Namočte kešu na 1 hodinu do tekutiny ve kterém jste vařili fazole.
    4. Rozmixujte fazole cannellini s kešu oříšky, solí, muškátovým oříškem a kokosovým mlékem. Rozmixovaný krém dejte na dvě minuty na sporák a za stálého míchání vařte asi dvě minuty do zhoustnutí.
    5. Do pánve dejte olej, česnek, libeček a nasekanou petržel. Přidejte chilli, sůl a promíchejte. Jemně orestujte.
    6. Uvařte jakékoliv duté těstoviny, sceďte je, přidejte je do krému a nakonec vmíchejte kořeněné fazole.

Praktické

  • Vařte v tlakovém hrnci. Bílé malé fazole cannellini jsou během 35 minut hotové.
  • Kokosové mléko používejte kvalitní, čtěte ingredience na plechovce. Ne všechny kokosová mléko jsou vhodná.

Obměna

  • Já použila domácí duté těstoviny aby se krásně naplnili krémem. Klidně můžete použít těstoviny podle vašeho přání.
  • Doporučuji použít bílé fazole, nějakou malou odrůdu. Budou dříve vařené, jsou měkké a na krémové recepty se to hodí.

Děti

  • Vynechte chilli papričku, pokud nemáte rádi pikantní jídla, a dejte čerstvé bylinky.
  • Můžete rozmixovat všechno a podávat pouze v podobě krémové polévky.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Vieruško, už ani nepředstírám, že umím načančat. ALE hlavně, že nám to tak chutnalo! A přítel se po skoro dvou letech vrátil k vegetariánství ( skončil s masem, hurá, a sám od sebe!) A říká, že takovou dobrotu ještě nejedl 👍🏻 Tak vám moc děkuju za výborný jídlo ❤️

Jaroslav Hlávka
21. 1. 2022

Páteční večeře v podobě výborných těstovin Pipe Rigate s vymazleným fazolovým krémem od Viera Vodrazkova 💓

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dýňové ravioli s lískovými oříšky

Ravioli plněné dýní jsou italskou klasikou. Jde o zdravé, lehké a přitom chuťově i na pohled atraktivní jídlo, se kterým jistě zabodujete u celé rodiny neb...

Pečený celer na voňavém fazolovém krému

Skvělá kombinace pečeného celeru a jemného fazolového krému s vůní kokosu, citrónu a zázvoru. K tomu trochu pikantního oleje, křupavý chlebík, který kontra...

Farfalle s červenou řepou

Těstoviny ve formátu motýlů vypadají vždy na talíři moc hezky a hodí se k nim prakticky všechno. Bude vám chutnat tato kombinace?

Spaghetti cacio e pepe jinak

Špagety cacio e pepe (sýr a pepř) jsou špičkovým prvním chodem kuchyně regionu Lazio, skvělou vynikající klasikou s velmi jednoduchou a rychlou přípravou, ...

Spaghettoni alla crudaiola

Rychlé, čerstvé, chutné letní jídlo. Zatímco se vaří těstoviny, stihneme nachystat vše ostatní a během pár minut pak máme jídlo na stole. Příprava tohoto j...

Pappardelle s podzimní omáčkou

Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si jistě pochutná cel...