Pro tento recept jsou velmi vhodné jakékoliv duté těstoviny, naplní se krémem a jsou lahodné. Krém je jemný a krásný kontrast chutí pokrmu dodají pikantní fazole.
Ingredience
2 porce
- 150 g fazolí cannellini v suchém stavu
- 2 lžíce kokosového mléka
- olivový olej
- chilli paprička
- 1 hrst kešu
- petržel nať
- libeček
- čerstvý česnek
- muškátový oříšek
Jak připravit těstoviny penne s fazolovým krémem
-
- Přes noc namočte fazole cannellini. Následujícího dne je vařte v tlakovém hrnci po dobu 35 minut s kouskem řasy v nové vodě.
- Rozdělte fazole na dvě části. Jedna část padne na krém včetně vody z vaření fazolí. Druhá část bude pro pikantní fazole.
- Namočte kešu na 1 hodinu do tekutiny ve kterém jste vařili fazole.
- Rozmixujte fazole cannellini s kešu oříšky, solí, muškátovým oříškem a kokosovým mlékem. Rozmixovaný krém dejte na dvě minuty na sporák a za stálého míchání vařte asi dvě minuty do zhoustnutí.
- Do pánve dejte olej, česnek, libeček a nasekanou petržel. Přidejte chilli, sůl a promíchejte. Jemně orestujte.
- Uvařte jakékoliv duté těstoviny, sceďte je, přidejte je do krému a nakonec vmíchejte kořeněné fazole.
Praktické
- Vařte v tlakovém hrnci. Bílé malé fazole cannellini jsou během 35 minut hotové.
- Kokosové mléko používejte kvalitní, čtěte ingredience na plechovce. Ne všechny kokosová mléko jsou vhodná.
Obměna
- Já použila domácí duté těstoviny aby se krásně naplnili krémem. Klidně můžete použít těstoviny podle vašeho přání.
- Doporučuji použít bílé fazole, nějakou malou odrůdu. Budou dříve vařené, jsou měkké a na krémové recepty se to hodí.
Děti
- Vynechte chilli papričku, pokud nemáte rádi pikantní jídla, a dejte čerstvé bylinky.
- Můžete rozmixovat všechno a podávat pouze v podobě krémové polévky.
Páteční večeře v podobě výborných těstovin Pipe Rigate s vymazleným fazolovým krémem od Viera Vodrazkova 💓
Toto milujeme. Už poněkolikáté a tentokrát s karamelizovanou pečenou mrkví
Super a tam mrkvička, se k tomu podle mě pěkně hodí. 👍
Viva la perfecta madame Viera Vodrazkova 🌻💓🙏
Těstoviny jsem použil Pipe Rigate. Ta omáčka je velmi jemná a prostě božská, spojení kešu, fazolí, bylinek a koření, již dávají tušit kulinářský zážitek 😀
Když kupuji v bio obchodě, ingredience jsou voda a kokos. Když se koukněte na ingredience kokosového mléka v supermarketu, tam je je ingrediencí několikrát tolik.
Jaroslave jak už jsem vám to psala i na Facebooku, jste mistr a děkuji moc za fotky vašich jídel. Pro mě je to cest.
Viero díky za recept určitě vyzkouším. Co myslíš tím kvalitní kokosové mléko? Co se má sledovat?….aby tam bylo či nebylo. Dívám se na obsah kokosu/ ale teď ani nevím kolik by mělo být správně, beru vyšší procento/ a co by tam ještě mohlo být za zradu? Díky
Promiňte, že odpovídám až teď. Přehlédla jsem komentář. Prostě kvalitní mléko obsahuje kokos a vodu. Já používám tohle.
Složení
Schválně se podívejte na složení kokosového mléka v supermarketech nebo v nějakých asijských prodejnách. To je šílenství co v tom všechno je. Alespoň v Itálii je to hrůza. A přitom cenově žádný velký rozdíl.