Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Duté těstoviny s fazolovým krémem

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Pro tento recept jsou velmi vhodné jakékoliv duté těstoviny, naplní se krémem a jsou lahodné. Krém je jemný a krásný kontrast chutí pokrmu dodají pikantní fazole.

Ingredience
2 porce
  • 150 g fazolí cannellini v suchém stavu
  • 2 lžíce kokosového mléka
  • olivový olej
  • chilli paprička
  • 1 hrst kešu
  • petržel nať
  • libeček
  • čerstvý česnek
  • muškátový oříšek

Hanka měla 20 let stres z jídla. Po prodělaném traumatu přestala polykat, po operaci jí přestal fungovat jícen. Potra...

Jak připravit těstoviny penne s fazolovým krémem

    1. Přes noc namočte fazole cannellini. Následujícího dne je vařte v tlakovém hrnci po dobu 35 minut s kouskem řasy v nové vodě.
    2. Rozdělte fazole na dvě části. Jedna část padne na krém včetně vody z vaření fazolí. Druhá část bude pro pikantní fazole.
    3. Namočte kešu na 1 hodinu do tekutiny ve kterém jste vařili fazole.
    4. Rozmixujte fazole cannellini s kešu oříšky, solí, muškátovým oříškem a kokosovým mlékem. Rozmixovaný krém dejte na dvě minuty na sporák a za stálého míchání vařte asi dvě minuty do zhoustnutí.
    5. Do pánve dejte olej, česnek, libeček a nasekanou petržel. Přidejte chilli, sůl a promíchejte. Jemně orestujte.
    6. Uvařte jakékoliv duté těstoviny, sceďte je, přidejte je do krému a nakonec vmíchejte kořeněné fazole.

Praktické

  • Vařte v tlakovém hrnci. Bílé malé fazole cannellini jsou během 35 minut hotové.
  • Kokosové mléko používejte kvalitní, čtěte ingredience na plechovce. Ne všechny kokosová mléko jsou vhodná.

Obměna

  • Já použila domácí duté těstoviny aby se krásně naplnili krémem. Klidně můžete použít těstoviny podle vašeho přání.
  • Doporučuji použít bílé fazole, nějakou malou odrůdu. Budou dříve vařené, jsou měkké a na krémové recepty se to hodí.

Děti

  • Vynechte chilli papričku, pokud nemáte rádi pikantní jídla, a dejte čerstvé bylinky.
  • Můžete rozmixovat všechno a podávat pouze v podobě krémové polévky.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Vieruško, už ani nepředstírám, že umím načančat. ALE hlavně, že nám to tak chutnalo! A přítel se po skoro dvou letech vrátil k vegetariánství ( skončil s masem, hurá, a sám od sebe!) A říká, že takovou dobrotu ještě nejedl 👍🏻 Tak vám moc děkuju za výborný jídlo ❤️

Jaroslav Hlávka
21. 1. 2022

Páteční večeře v podobě výborných těstovin Pipe Rigate s vymazleným fazolovým krémem od Viera Vodrazkova 💓

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dýňové ravioli s lískovými oříšky

Ravioli plněné dýní jsou italskou klasikou. Jde o zdravé, lehké a přitom chuťově i na pohled atraktivní jídlo, se kterým jistě zabodujete u celé rodiny neb...

Pečený celer na voňavém fazolovém krému

Skvělá kombinace pečeného celeru a jemného fazolového krému s vůní kokosu, citrónu a zázvoru. K tomu trochu pikantního oleje, křupavý chlebík, který kontra...

Farfalle s červenou řepou

Těstoviny ve formátu motýlů vypadají vždy na talíři moc hezky a hodí se k nim prakticky všechno. Bude vám chutnat tato kombinace?

Spaghetti cacio e pepe jinak

Špagety cacio e pepe (sýr a pepř) jsou špičkovým prvním chodem kuchyně regionu Lazio, skvělou vynikající klasikou s velmi jednoduchou a rychlou přípravou, ...

Spaghettoni alla crudaiola

Rychlé, čerstvé, chutné letní jídlo. Zatímco se vaří těstoviny, stihneme nachystat vše ostatní a během pár minut pak máme jídlo na stole. Příprava tohoto j...

Pappardelle s podzimní omáčkou

Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si jistě pochutná cel...