Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Duté těstoviny s fazolovým krémem

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Pro tento recept jsou velmi vhodné jakékoliv duté těstoviny, naplní se krémem a jsou lahodné. Krém je jemný a krásný kontrast chutí pokrmu dodají pikantní fazole.

Ingredience
2 porce
  • 150 g fazolí cannellini v suchém stavu
  • 2 lžíce kokosového mléka
  • olivový olej
  • chilli paprička
  • 1 hrst kešu
  • petržel nať
  • libeček
  • čerstvý česnek
  • muškátový oříšek

Stáně byste těžko hádali, že jí bude v září 40 let. Před nedávnem se přihlásila do on-line k...

Jak připravit těstoviny penne s fazolovým krémem

    1. Přes noc namočte fazole cannellini. Následujícího dne je vařte v tlakovém hrnci po dobu 35 minut s kouskem řasy v nové vodě.
    2. Rozdělte fazole na dvě části. Jedna část padne na krém včetně vody z vaření fazolí. Druhá část bude pro pikantní fazole.
    3. Namočte kešu na 1 hodinu do tekutiny ve kterém jste vařili fazole.
    4. Rozmixujte fazole cannellini s kešu oříšky, solí, muškátovým oříškem a kokosovým mlékem. Rozmixovaný krém dejte na dvě minuty na sporák a za stálého míchání vařte asi dvě minuty do zhoustnutí.
    5. Do pánve dejte olej, česnek, libeček a nasekanou petržel. Přidejte chilli, sůl a promíchejte. Jemně orestujte.
    6. Uvařte jakékoliv duté těstoviny, sceďte je, přidejte je do krému a nakonec vmíchejte kořeněné fazole.

Praktické

  • Vařte v tlakovém hrnci. Bílé malé fazole cannellini jsou během 35 minut hotové.
  • Kokosové mléko používejte kvalitní, čtěte ingredience na plechovce. Ne všechny kokosová mléko jsou vhodná.

Obměna

  • Já použila domácí duté těstoviny aby se krásně naplnili krémem. Klidně můžete použít těstoviny podle vašeho přání.
  • Doporučuji použít bílé fazole, nějakou malou odrůdu. Budou dříve vařené, jsou měkké a na krémové recepty se to hodí.

Děti

  • Vynechte chilli papričku, pokud nemáte rádi pikantní jídla, a dejte čerstvé bylinky.
  • Můžete rozmixovat všechno a podávat pouze v podobě krémové polévky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Klub

Vieruško, už ani nepředstírám, že umím načančat. ALE hlavně, že nám to tak chutnalo! A přítel se po skoro dvou letech vrátil k vegetariánství ( skončil s masem, hurá, a sám od sebe!) A říká, že takovou dobrotu ještě nejedl 👍🏻 Tak vám moc děkuju za výborný jídlo ❤️

Klub
Jaroslav Hlávka
21. 1. 2022

Páteční večeře v podobě výborných těstovin Pipe Rigate s vymazleným fazolovým krémem od Viera Vodrazkova 💓

Ukázat další komentáře

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...

Celozrnné těstoviny s krémovou hlívou

Lahodné krémové a voňavé těstovinové jídlo, zcela bez sóji a při použití správných ingrediencí i bez lepku. Pokud si připravíte pesto a mléko předem, bude ...

Pomerančová omáčka s ječmenem a tofu

Toužíte po změně? Chcete na talíři novou chuť? Něco exotického? Pak určitě vyzkoušejte tento recept!

Pečený květák se špaldou a tofu smaženicí

Máte rádi obalovaný květák? Vyzkoušejte tuto jeho zdravou a lahodnou verzi. Příprava tohoto pokrmu zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Chuť tohot...

Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem. Uzený te...

Černé fazole s ovsem

Ovesné vločky zná každý, ale už jste si uvařili něco přímo z ovsa? Jestli ne, tak vyzkoušejte toto lahodné sladkokyselé jídlo, které na talíři tvoří krásný...