Pokud vám zbudou knedlíky, můžete je velmi chutně zrecyklovat. Tyhle rychlovky jsou u nás oblíbené, takže knedlíků dělám záměrně vždycky víc než na jedno jídlo. Tentokrát jsme si večeři vylepšili použitím uzeného tofu.

Ingredience
pro 4 porce
  • 4 uvařené obilné knedlíky (v receptu použity bezlepkové)
  • 1 balíček uzeného tofu
  • 1 hrnek kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 3 listy čínského zelí
  • 5 růžiček brokolice
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • lžička římského kmínu
  • špetka soli
  • lžička sojové omáčky

Postup

  1. Knedlíky pokrájíme na čtvrtiny, tofu na kostičky, česnek na plátky, cibuli a zelí na nudličky, mrkev na plátky a brokolici na menší růžičky.
  2. Ve woku rozpálíme lžíci oleje a vložíme cibuli, ihned osolíme.
  3. Po chvíli přidáme zbývající zeleninu, česnek, kmín a zastříkneme sojovou omáčkou.
  4. Vše za stálého míchání restujeme a po pár minutách přidáme tofu.
  5. Společně ještě prohřejeme, podlijeme 2 lžícemi vody a pod pokličkou necháme pár minut změknout  brokolici.
  6. Na závěr přidáme kysané zelí, promícháme a podáváme.

Kombinujeme

Pokud jsme použili tofu, máme kompletní talíř a není tedy třeba ničím doplňovat.

Obměna

Na tyhle rychlé večeře používáme všechny zbytky, co dům dal. Můžeme měnit zeleninu, přidávat koření a místo tofu použít tempeh.

Děti

Jídlo je vhodné pro děti cca od 2 let.

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Ivane – starče:)), nevím, zda mi jídlo podle zásad jj prodlouží život, ale zdraví se mi výrazně upravilo.

  2. Chtěl bych znát,zda je možno sestavit jídelníček,který by vyhovoval po všech stránkách správnému stravování a hlavně,aby prodlužoval nám starců další roky ve zdraví.Díky a pěkný den přeje Ivan.

    • Určitě Ivane, vezmete inpiraci z našich receptů a uvidíte, jak si bude tělo zpívat. čím víc tak budete vařit, tím lépe a radostněji vám ve staří bude.

  3. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekIlustrovaný návod na vaření miso polévky
Další článekVečeře s výherkyněmi z posledního webináře