Pokud vám zbudou knedlíky, můžete je velmi chutně zrecyklovat. Tyhle rychlovky jsou u nás oblíbené, takže knedlíků dělám záměrně vždycky víc než na jedno jídlo. Tentokrát jsme si večeři vylepšili použitím uzeného tofu.

Ingredience
pro 4 porce
  • 4 uvařené obilné knedlíky (v receptu použity bezlepkové)
  • 1 balíček uzeného tofu
  • 1 hrnek kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 3 listy čínského zelí
  • 5 růžiček brokolice
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • lžička římského kmínu
  • špetka soli
  • lžička sojové omáčky

Postup

  1. Knedlíky pokrájíme na čtvrtiny, tofu na kostičky, česnek na plátky, cibuli a zelí na nudličky, mrkev na plátky a brokolici na menší růžičky.
  2. Ve woku rozpálíme lžíci oleje a vložíme cibuli, ihned osolíme.
  3. Po chvíli přidáme zbývající zeleninu, česnek, kmín a zastříkneme sojovou omáčkou.
  4. Vše za stálého míchání restujeme a po pár minutách přidáme tofu.
  5. Společně ještě prohřejeme, podlijeme 2 lžícemi vody a pod pokličkou necháme pár minut změknout  brokolici.
  6. Na závěr přidáme kysané zelí, promícháme a podáváme.

Kombinujeme

Pokud jsme použili tofu, máme kompletní talíř a není tedy třeba ničím doplňovat.

Obměna

Na tyhle rychlé večeře používáme všechny zbytky, co dům dal. Můžeme měnit zeleninu, přidávat koření a místo tofu použít tempeh.

Děti

Jídlo je vhodné pro děti cca od 2 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

V lednici máme týden starou šunku: nikdo už ji nechce!

Veronika: Ja mám rôzne stravovacie omedzenia, takže pre mňa bol...

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...
  1. Chtěl bych znát,zda je možno sestavit jídelníček,který by vyhovoval po všech stránkách správnému stravování a hlavně,aby prodlužoval nám starců další roky ve zdraví.Díky a pěkný den přeje Ivan.

    • Určitě Ivane, vezmete inpiraci z našich receptů a uvidíte, jak si bude tělo zpívat. čím víc tak budete vařit, tím lépe a radostněji vám ve staří bude.

  2. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekIlustrovaný návod na vaření miso polévky
Další článekVečeře s výherkyněmi z posledního webináře