Rychlá a moc dobrá kombinace mrkve, cizrny, cibule a koření. Během pár minut je hotovo a můžeme jíst!

Ingredience
na 1 porci
  • 1 velká cibule
  • hrst uvařené cizrny
  • 2 menší mrkve
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička koření na tofu (složení: semínka koriandru bio, kurkuma bio, citronová tráva bio, kmín křížový bio, semínka hořčice žluté bio, zázvor bio, paprika sladká bio, česnek bio, šalvěj bio, pískavice bio, fenykl bio, rozmarýn bio, tymián bio)

Jak připravit indickou cizrnu

  1. Na oleji orestujeme na půlměsíčky nakrájenou cibuli se špetkou soli.
  2. Přidáme mrkev, cizrnu a koření a 2 minuty restujeme.
  3. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do změknutí mrkve.
  4. Můžeme zahustit kukuřičným škrobem a ochutíme sojovou omáčkou.
  5. Podáváme třeba s rostlinným jogurtem a basmati rýží nebo jinou obilovinou.

Praktické

  • Pokud máte rádi hustší jídla, můžete tento pokrm zahustit škrobem rozmíchaným v trošce studené vody, který pár minut povaříte.

Obměna

  • Místo koření na tofu můžete použít směs kari nebo tajine koření viz indický cizrnový salát. Nebo k zelenině nasypat 1/3-1/2 lžičky koriandru (prášek), špetku římského kmínu, 1/3 lžičky kurkumy a 1/3 lžičky citronové trávy.
  • Mrkev můžete nahradit za jinou zeleninu (dýni, batát, aj.).
  • Cizrna se dá vyměnit i za jinou uvařenou luštěninu.
  • Kdo má rád, může ochutit česnekem nebo šťávou ze zázvoru.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud už dítě běžně jí luštěniny. Šetříme se solí, tukem a kořením. Jídlo můžete vařit společně, ale solit malinko, pro dítě odebrat porci a pro sebe teprve dochutit.

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Výborný oběd nebo večeře….my jsme měli k večeři – jednou s rýží, podruhé s bulgurem. Obojí bylo výtečné.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCizrnové kari pro chladné dny
Další článekNedostatek železa u dětí: jak ho vyřešit a jaká je prevence