Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Domácí ravioli na hrachové omáčce

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Ravioli s jednoduchým a rychlý krémem z hrášku a houbami. Kdo má rád italskou kuchyni, určitě si přijde na své.

Ingredience
  • domácí ravioli
  • 100 sušeného hrachu
  • půl šálku čerstvého nebo mraženého hrášku
  • olej
  • několik žampionů
  • šalvěj
  • mizuna
  • petrželka
  • sůl

Jindra je můj kamarád a také obchodní partner. Podnikali jsme spolu, takže jsem mu docela viděla “do talířeR...

Jak připravit domácí ravioli se žampiony a hrachovou omáčkou

  1. Jak připravit základní recept na ravioli najdete zde
  2. Namočte hrách na 5 hodin do vody. Poté slijte vodu, dejte čerstvou a uveďte k varu. Hrách se vaří asi 45 minut. Před koncem varu přidejte k němu do hrnce zelený hrášek a povařte dalších 10 minut. Slijte vodu a nechte jí stranou. Dejte hrášek do mixéru, osolte a rozmixujte s vodou na krém.
  3. Na pánev dejte olej a houby nakrájené na plátky. Orestujte na prudkém ohni. Nesolte houby, pustily by vodu a měly by konzistenci, která mě osobně nechutná. Přidejte k houbám lístečky čerstvé šalvěje. Až budou houby orestované, osolte.
  4. Uvařte ravioli.
  5. Na talíř naservírujte krém, ravioli, houby a posypte mizunou, petrželkou a pokapejte citrónovou šťávou.

Praktické

  • Až začnete mixovat krém, začněte s menším množství vody. Krém musí být hustý, ne tekutý.
  • Určitě vám trochu krému zbyde jako mně, rozřeďte ho a máte polévku.
  • Nezapomeňte na citrónovou šťávu.

Obměna

  • Použijte jakoukoliv zelenou bylinku nebo nať, kterou máte k dispozici.
  • Můžete použít i jiné houby.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Kukuřičné těstoviny s pórkem, kapustičkami, brokolicí a uzeným tofu

Jednoduché a přitom velmi chutné jídlo, skvělá volba, pokud nemáte na vaření moc času.

Špagety Tři oříšky pro Popelku

Pokud jste milovníky špaget a velmi rychlých receptů, je tato italská klasika pro vás to pravé.

Domácí veganské tagliolini s mákem

Udělat si domácí těstoviny, to je radost. Ano trochu práce to vyžaduje, ale když pak všem chutná…to stojí za tu námahu. Vyzkoušejte tyto domácí nudle...

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.