- 2 cibule
- 1 lžička sladkého kari (nebo tajine koření)
- 1 lžíce oleje
- 1/2 hrnku uvařené cizrny
- sůl
Jak připravit indický cizrnový salát
- Nakrájíme cibuli na půlměsíčky.
- Zpěníme na oleji s větší špetkou soli.
- Jakmile je zlatavá, přidáme cizrnu a koření a vše společně orestujeme.
- Podlijeme troškou vody z cizrny.
- Vypneme a podáváme.
Praktické
Obměna
- Výborná je jak s kari, tak také s tajine kořenící směsí. Vybírejte takovou směs, která neobsahuje “éčka” a cukr. Můžete pokrm zkusit také například s garam masalou nebo jinými druhy koření.
- Pokud potřebujete pokrm dochutit, použijte sojovou omáčku.
- Pokud máte rádi, přidejte k restované cibuli i česnek.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Trochu jsem se obával samotné cizrny, jen s pár přísadami. Zbytečně, recept je fajn a já poprvé ochutnal sladké kari 😀