- 2 cibule
- 1 lžička sladkého kari (nebo tajine koření)
- 1 lžíce oleje
- 1/2 hrnku uvařené cizrny
- sůl
Jak připravit indický cizrnový salát
- Nakrájíme cibuli na půlměsíčky.
- Zpěníme na oleji s větší špetkou soli.
- Jakmile je zlatavá, přidáme cizrnu a koření a vše společně orestujeme.
- Podlijeme troškou vody z cizrny.
- Vypneme a podáváme.
Praktické
Obměna
- Výborná je jak s kari, tak také s tajine kořenící směsí. Vybírejte takovou směs, která neobsahuje “éčka” a cukr. Můžete pokrm zkusit také například s garam masalou nebo jinými druhy koření.
- Pokud potřebujete pokrm dochutit, použijte sojovou omáčku.
- Pokud máte rádi, přidejte k restované cibuli i česnek.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Trochu jsem se obával samotné cizrny, jen s pár přísadami. Zbytečně, recept je fajn a já poprvé ochutnal sladké kari 😀