Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Indický cizrnový salát

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Rychlá, sytá a jednoduchá večeře inspirovaná indickou kuchyní. Podávejte třeba s krajícem kváskového chleba, čapátí plackami nebo basmati rýží.

Ingredience
na 2 porce
  • 2 cibule
  • 1 lžička sladkého kari (nebo tajine koření)
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 hrnku uvařené cizrny
  • sůl

Eva měla s váhou potíže už od puberty. Kromě akné, ji trápily kvasinky a neustálé záněty. Ve dvaceti letech brala lék...

Jak připravit indický cizrnový salát

  1. Nakrájíme cibuli na půlměsíčky.
  2. Zpěníme na oleji s větší špetkou soli.
  3. Jakmile je zlatavá, přidáme cizrnu a koření a vše společně orestujeme.
  4. Podlijeme troškou vody z cizrny.
  5. Vypneme a podáváme.

Praktické

  • Tato indická pochoutka se hodí k chlebu, plackám nebo jakékoliv obilovině (např. rýže).

Obměna

  • Výborná je jak s kari, tak také s tajine kořenící směsí. Vybírejte takovou směs, která neobsahuje “éčka” a cukr. Můžete pokrm zkusit také například s garam masalou nebo jinými druhy koření.
  • Pokud potřebujete pokrm dochutit, použijte sojovou omáčku.
  • Pokud máte rádi, přidejte k restované cibuli i česnek.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
4. 6. 2020

Trochu jsem se obával samotné cizrny, jen s pár přísadami. Zbytečně, recept je fajn a já poprvé ochutnal sladké kari 😀

Ukázat další komentáře