- 2 cibule
- 1 lžička sladkého kari (nebo tajine koření)
- 1 lžíce oleje
- 1/2 hrnku uvařené cizrny
- sůl
Jak připravit indický cizrnový salát
- Nakrájíme cibuli na půlměsíčky.
- Zpěníme na oleji s větší špetkou soli.
- Jakmile je zlatavá, přidáme cizrnu a koření a vše společně orestujeme.
- Podlijeme troškou vody z cizrny.
- Vypneme a podáváme.
Praktické
Obměna
- Výborná je jak s kari, tak také s tajine kořenící směsí. Vybírejte takovou směs, která neobsahuje “éčka” a cukr. Můžete pokrm zkusit také například s garam masalou nebo jinými druhy koření.
- Pokud potřebujete pokrm dochutit, použijte sojovou omáčku.
- Pokud máte rádi, přidejte k restované cibuli i česnek.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Trochu jsem se obával samotné cizrny, jen s pár přísadami. Zbytečně, recept je fajn a já poprvé ochutnal sladké kari 😀