- 50 g pohanky kroupa
- 1 velká cibule
- 1 lžíce oleje
- velká hrst kysaného zelí
- 1 lžíce balzamika
- 1 lžíce tahini pasty
- sůl
Jak připravit pohanku s kysaným zelím
- Uvaříme dle návodu pohanku ve vodě.
- Na oleji osmahneme cibulku a posolíme.
- Jakmile je krásně zlatavá, tak část odebereme bokem do misky.
- Na zbylé cibulce osmahneme pokrájené kysané zelí.
- Přidáme uvařenou pohanku a vše pár minut osmahneme.
- Zalijeme balzamikem a promícháme.
- Vmícháme osmaženou zbylou cibulku a lžíci tahini pasty.
- Vše dobře promícháme.
- Podáváme třeba s osmaženým tofu nebo uzeným tempehem. Jídlo je výborné i s falešným špekem.
Praktické
- Pokud by se vám jídlo připalovalo nebo vám připadalo díky tahini příliš husté, přilijte maličko vývaru nebo vody.
- Kysané zelí je dobré propláchnout (pokud je příliš kyselé) a překrájet.
- Pokud by naopak zelí bylo málo kyselé, lze jídlo dokyselit umeoctem.
Obměna
- Místo pohanky můžete použít i quinou.
- Pokud máte rádi sýrovou chuť, přidejte si do jídla i lžíci lahůdkového droždí.
- Tahini v receptu není nutné, ale dodá zajímavou a krémovou chuť. Jídlo je ale dobré i bez něj.
Děti
- Jídlo je vhodné pro děti od 1 roku. Ubereme ale na soli a nedáváme tahini.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Tohle jídlo je tak jednoduché a tak dobré 🙂
Jedno z našich oblíbených rychlovek, když je hlad 😁