Co rychle uvařit, když je hlad? Pohanku se zelím a tahini! Rychlé, levné, jednoduché a moc dobré jídlo z mála ingrediencí. Chutná dětem i dospělým.

Ingredience
na 1 porci
  • 50 g pohanky kroupa
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce oleje
  • velká hrst kysaného zelí
  • 1 lžíce balzamika
  • 1 lžíce tahini pasty
  • sůl

Jak připravit pohanku s kysaným zelím

  1. Uvaříme dle návodu pohanku ve vodě.
  2. Na oleji osmahneme cibulku a posolíme.
  3. Jakmile je krásně zlatavá, tak část odebereme bokem do misky.
  4. Na zbylé cibulce osmahneme pokrájené kysané zelí.
  5. Přidáme uvařenou pohanku a vše pár minut osmahneme.
  6. Zalijeme balzamikem a promícháme.
  7. Vmícháme osmaženou zbylou cibulku a lžíci tahini pasty.
  8. Vše dobře promícháme.
  9. Podáváme třeba s osmaženým tofu nebo uzeným tempehem. Jídlo je výborné i s falešným špekem.

Praktické

  • Pokud by se vám jídlo připalovalo nebo vám připadalo díky tahini příliš husté, přilijte maličko vývaru nebo vody.
  • Kysané zelí je dobré propláchnout (pokud je příliš kyselé) a překrájet.
  • Pokud by naopak zelí bylo málo kyselé, lze jídlo dokyselit umeoctem.

Obměna

  • Místo pohanky můžete použít i quinou.
  • Pokud máte rádi sýrovou chuť, přidejte si do jídla i lžíci lahůdkového droždí.
  • Tahini v receptu není nutné, ale dodá zajímavou a krémovou chuť. Jídlo je ale dobré i bez něj.

Děti

  • Jídlo je vhodné pro děti od 1 roku. Ubereme ale na soli a nedáváme tahini.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Mám dole 2 kg bez snažení, i když se krmím

Věrka: Chci vám poděkovat za skvělé recepty, za celý...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Této cesty dle JJ se budu držet už navždy!

Luci88: Chtěla bych poděkovat za báječný kurz. Moc jsem...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Vaříte super

Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné, vaříte...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...
  1. Po přečtení Jaroslavova komentáře mi to nedalo, abych to zkusila (včetně celerového špeku) a dobře jsem udělala. Nemá to chybu – unešená jsem byla. Hodně mi to připomínalo kvasnicovou pomazánku, kterou jsem milovala.

  2. Dobrý deň, prečo nemožu deti od 1 roku tahini? :-O Ja to občas dávam malej do polievky. Má 15 mesiacov.

    • Ani, je to spíš tak, že jídlo je vhodné pro děti od jednoho roku. Tahini není problém, když má holčička 15 měsíců. Nedáváme ho cca do 1 roku, protože je tučné a navíc se často prodává solené. Ale právě někdo kolem 15 měsíců není problém začít více tuku dávat, zvášť, když dítě už není kojené, tak se začíná dříve.

      • Ďakujem pekne za vysvetlenie. My práveže viac tuku vítame kvoli cystickej fibróze (tým pádom ani tá soľ v paste nevadí, aj keď my teda máme nesolenú)

  3. Zobrazit všech 13 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMáte popraskané koutky úst? Zrevidujte váš jídelníček
Další článekLievito Madre – kvásek, který dělá neuvěřitelně nadýchaná těsta