- 1 mrkev
- kousek cukety
- 1/2 batátu
- 1 cibule
- česnek
- kousek květáku
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička červené papriky
- 2 lžičky uzené papriky
- 1 lžička kurkumy
- himalájská sůl
- pepř
- 600 ml vývaru
- 400 ml kokosového mléka
- 1/2 hrnku neuvařených fazolí pinto
- olivový olej
- čerstvá petrželka
Jak připravit polévku ze zeleniny a kokosového mléka
- Fazole předem namočíme, nejlépe přes noc. Poté je uvaříme na skus.
- Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zbytek zeleniny na menší kousky.
- V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme zeleninu, protlak a veškeré koření a krátce zarestujeme. Nakonec zalijeme vývarem a kokosovým mlékem, přidáme scezené předvařené fazole a vaříme zhruba 20 minut.
- Podáváme posypané petrželkou a popřípadě i s kouskem kváskového chleba.
Praktické
- Uzenou papriku doporučuji nevynechat. Toto koření využijete i do fazolových gulášů či různých omáček.
- Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčatový protlak.
Obměna
- Zeleninu použijte dle chuti a sezóny.
- Výborná je i varianta s cizrnou.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Komentáře
Místo kokosového mléka,které nemusím ,jsem dala zbytek kešu smetany .Ale to vám povím,tahle polívečka je VYNIKAJÍCÍ 😋 !
Mňam ♥️