Sytá hustá polévka, která díky kombinaci uzené papriky a kokosového mléka překvapí svou lahodnou chutí. S kouskem kváskového pečiva skvěle zasytí.

Ingredience
3-4 porce
  • 1 mrkev
  • kousek cukety
  • 1/2 batátu
  • 1 cibule
  • česnek
  • kousek květáku
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička červené papriky
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička kurkumy
  • himalájská sůl
  • pepř
  • 600 ml vývaru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1/2 hrnku neuvařených fazolí pinto
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka

Jak připravit polévku ze zeleniny a kokosového mléka

  1. Fazole předem namočíme, nejlépe přes noc. Poté je uvaříme na skus.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zbytek zeleniny na menší kousky.
  3. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme zeleninu, protlak a veškeré koření a krátce zarestujeme. Nakonec zalijeme vývarem a kokosovým mlékem, přidáme scezené předvařené fazole a vaříme zhruba 20 minut.
  4. Podáváme posypané petrželkou a popřípadě i s kouskem kváskového chleba.

 

Praktické

  • Uzenou papriku doporučuji nevynechat. Toto koření využijete i do fazolových gulášů či různých omáček.
  • Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčatový protlak.

Obměna

  • Zeleninu použijte dle chuti a sezóny.
  • Výborná je i varianta s cizrnou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Budík ve 4.50hod ráno a včerejší příprava se opět vyplatila 😀
    Vynikající polévka, velmi zajímavé exotické chuti od Klá Rka, mě inspirovala dle popisu u polévky, že je třeba kousek kváskového pečiva. Tak zhruba rok si říkám, že to musím zkusit. Jsem velmi nadšen jak polévkou, tak křupavými domácími rohlíky 🌞
    Sytá zahřívací polévka a celozrnné rohlíky z kvásku

  2. Polévka skvělé chuti, jen doporučuji předvařit fazole. Po 40 minutách vaření byly stále tvrdé i když byly namočené přes noc. Nakonec jsem polévku musela dovařit v tlakovém hrnci.😋

    • Aaa chybka se vloudila, omlouvám se. Fazole je dobré mít uvařené alespoň na skus a v polévce je pak už pouze těch 20 minut dovařit 👍

  3. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekChcete pohodové Vánoce? Začněte je řešit!
Další článekKošíčky s mandlemi a čokoládou