Lehce kořeněná červená čočka s uzenou chutí díky uzené červené paprice. Ultrarychlé jídlo, skvěle se hodí ke kváskovému pečivu nebo různým druhům placek.
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce rajčatové pasty
- uvařená červená půlená čočka
- 1-2 lžičky uzené papriky (dle chuti)
- špetka sušeného zázvoru
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- špetka kurkumy
- špetka kajenského pepře/chilli
- 1 lžička jablečného octa
- na dochucení: umeocet, sůl
Jak připravit Marockou čočku
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a posolíme.
- Nasypeme koření, orestujeme a přidáme uvařenou čočku, jablečný ocet a rajčatové pyré.
- Zalijeme trochou vývaru nebo vody a dusíme cca 3-5 minut
- Dochutíme umeoctem, případně sojovkou, dle chuti.
- Ozdobíme petrželkou.
Praktické
- K této čočce se hodí nejrůznější placky a chleby (čapati atp.), anebo uvařená obilovina (třeba basmati rýže).
Obměna
- Můžeme přidat při restování cibulky k čočce i další zeleninu jako např. dýni, batát, mrkev, špenát atp.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti od 2-2,5 let (kvůli koření).
PS: Začínáme Jarní očistu!
Únava, blbá nálada a
kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Komentáře
Tak se na ten víkend trochu nastartujeme 😀
Kukuřičný kuskus, napařená brokolice, pickles, posypka dýňové gomasio.
Jedna taková obyčejná, rychlá večeře a přesto s lehkým náznakem exotiky 😀
Celozrnný pšeničný bulgur, napařený květák, posypka gomasio a naklíčená černá čočka Beluga.