Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Korejský Hobak Buchim

Uvařeno
sezóna léto

Korejská cuketová palačinka Hobak Buchim je opravdu velmi dobrá. Velmi rychlé a jednoduché jídlo, které budete mít během chvilky na stole.

Ingredience
  • cuketa
  • červená cibule
  • 60 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 20 g rýžové mouky
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • extra panenský olivový olej
  • sůl

Jana první operaci prodělala v roce 1982. Sem tam pobývala v nemocnici. Vyzkoušela snad všechno, ale bylo to jak na h...

Jak připravit korejské cuketové placky

  1. Cuketu nakrájejte na tenké tyčinky. Dejte je do mísy a osolte. Nechte stát, dokud nezvadnou a neuvolní trochu tekutiny. Z cukety vymačkejte co nejvíce tekutiny a tekutinu si ponechte v misce. Cuketu dejte stranou do jiné mísy.
  2. Dobře promíchejte mouky, přidejte cuketovou tekutinu a vodu podle potřeby, abyste získali těstíčko, které není příliš tekuté. Krátce promíchejte, aby těsto přilnulo k cuketám.
  3. Zahřejte pánev, potřete ji olejem a nasypte do ní směs, přitlačte a vyrovnejte na ne příliš silnou vrstvu.
  4. Snižte teplotu na střední a pečte, dokud nebude spodek světle zlatavý, pak palačinku otočte a opékejte i druhou stranu.
  5. Podávejte s jakoukoliv sójovou omáčkou.

Praktické

  • Z těsta můžete udělat několik malých placiček nebo jednu velkou.
  • Na talíři hůlkami placku natrhejte na malé kousky.
  • Velkou placku otáčejte za pomocí velkého talíře nebo poklice.
  • Ke skvělé kousky placky namáčet v jakékoliv omáčce, postačí i tamari.

Obměna

  • Cibuli můžete vynechat.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

21 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jé, tak tohle musím zkusit, to vypadá skvěle!
Půjde nahradit pšeničná mouka nějakou bezlepkovou (a ne pohankovou – syn ji nesmí…)?
Děkuji!😀

Andrea Karla
25. 7. 2023

Dnes k večeři, byla moc dobrá.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Dubu muchim – brokolice s tofu

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Cuketové galetky

Do italské letní kuchyně patří neodmyslitelně rajčata a bazalka, oregáno s cuketou ještě více umocní chuť a vůni Itálie. Doufám, že tahle křupavá dobrota b...