Kamarádka tomuto jídlu, které u nás ochutnala, říkala večeře pro sportovce. Rychle hotové, plné bílkovin, syté a přitom netlačí v břiše. Pro mě je to jedna z chutných rychlovek, kterou mám za 15 minut na stole.

Ingredience
pro 4 porce
  • 3 hrnky vařeného kuskusu
  • 1 hrnek vařených fazolí
  • 2 hrsti kopřiv
  • 1 cibule
  • 1/2 pórku
  • 1 mrkev
  • 1 tofunéza
  • 4 ředkvičky
  • hrst rukoly
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička hořčice
  • umeocet
  • sůl
  • sojová omáčka
  • na ozdobení: jedlé květy(šťavel kyselý a hluchavka nachová)

Jak uvařit rychlé jídlo z jednoho hrnce

  1. Oloupeme a omyjeme zeleninu – cibuli na kostičky, pórek na kolečka, mrkev na sirčičky, ředkvičku na drobno.
  2. Kopřivu opláchneme, necháme okapat na sítku a nasekáme na drobno.
  3. V pánvi rozpálíme olej, vložíme na něj pórek, osolíme a restujeme.
  4. Přidáme pokrájenou mrkev a společně orestujeme.
  5. Když je zelenina osmahnutá, přidáme kopřivu, promícháme a vypneme.
  6. Do hotové zeleninové směsi přidáme vařený kuskus, ředkvičky, tofunézu, vařené fazole a promícháme.
  7. Ochutnáme a podle potřeby ne/přidáme sojovou omáčku.
  8. Na závěr ozdobíme rukolou a jedlými květy.

Praktické

  • Toto je dobré jídlo na cesty – nedrobí, dá se vzít do termosky a dá se jíst i studené.
  • Pokud nemáte kuskus ještě uvařený, jednoduše jej dejte do hrnce, zalijte vroucí vodou, přidejte špetku soli a kapku oleje a nechte stát pod pokličkou. Než bude zelenina orestovaná, bude připravený. Stačí ho promíchat a přidat k zelenině.

Obměna

  • Do kuskusu můžete přidat svoje oblíbené koření a bylinky. Já ráda dávám česnek.
  • Planou zeleninu použijte podle momentální nabídky v přírodě a vaší chuti.

Děti

  • Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1,5 roku, pokud už jsou zvyklé na fazole, ale ubereme dochucovadla a tofunézu.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Nikdy bych nevěřila, že zelenina může chutnat tak dobře

Lenka: Taky pomalu objevují jemné chutě nových potravin a...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Dole 2 kg a spoustu cm a pokračuji dál

Ivana L.: Mám dole 2 kg. Ale zato těch...

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Není nic, co by mi z vašich jídel nechutalo

Alena: Milá děvčata! Moc Vám fandím! Od počátku, kdy jsem byla...

Překvapilo mě, jaký rozdíl je, když nejím maso a mléko

Slavkast: Chtěla bych za kurs moc poděkovat! Nejvíce mě...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...
  1. Evu jsem překvapená jak je velmi chutné lněné semínko .Jídelníčky máte velmi chutné . Chci se jen zeptat jestli je povolené víno červené nebo neeee .

    • Vlaďko, jsem ráda, že chutná. Povolené je všem, my nic nezakazujeme 😃 Jde spíš o to, čeho chcete dosáhnout. Když se hubne, tak troška vína přes den nevadí, horší je to večer. Když se člověk udravuje a má třeba potíže s játry, tak se i víno vynechá nebo zásadně omezí.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSmetanové těstoviny s řepou
Další článekNeusněte na vavřínech, pokračujte dále