Kamarádka tomuto jídlu, které u nás ochutnala, říkala večeře pro sportovce. Rychle hotové, plné bílkovin, syté a přitom netlačí v břiše. Pro mě je to jedna z chutných rychlovek, kterou mám za 15 minut na stole.
Ingredience
pro 4 porce
  • 3 hrnky vařeného kuskusu
  • 1 hrnek vařených fazolí
  • 2 hrsti kopřiv
  • 1 cibule
  • 1/2 pórku
  • 1 mrkev
  • 1 tofunéza
  • 4 ředkvičky
  • hrst rukoly
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička hořčice
  • umeocet
  • sůl
  • sojová omáčka
  • na ozdobení: jedlé květy(šťavel kyselý a hluchavka nachová)

Jak uvařit rychlé jídlo z jednoho hrnce

  1. Oloupeme a omyjeme zeleninu – cibuli na kostičky, pórek na kolečka, mrkev na sirčičky, ředkvičku na drobno.
  2. Kopřivu opláchneme, necháme okapat na sítku a nasekáme na drobno.
  3. V pánvi rozpálíme olej, vložíme na něj pórek, osolíme a restujeme.
  4. Přidáme pokrájenou mrkev a společně orestujeme.
  5. Když je zelenina osmahnutá, přidáme kopřivu, promícháme a vypneme.
  6. Do hotové zeleninové směsi přidáme vařený kuskus, ředkvičky, tofunézu, vařené fazole a promícháme.
  7. Ochutnáme a podle potřeby ne/přidáme sojovou omáčku.
  8. Na závěr ozdobíme rukolou a jedlými květy.

Praktické

  • Toto je dobré jídlo na cesty – nedrobí, dá se vzít do termosky a dá se jíst i studené.
  • Pokud nemáte kuskus ještě uvařený, jednoduše jej dejte do hrnce, zalijte vroucí vodou, přidejte špetku soli a kapku oleje a nechte stát pod pokličkou. Než bude zelenina orestovaná, bude připravený. Stačí ho promíchat a přidat k zelenině.

Obměna

  • Do kuskusu můžete přidat svoje oblíbené koření a bylinky. Já ráda dávám česnek.
  • Planou zeleninu použijte podle momentální nabídky v přírodě a vaší chuti.

Děti

  • Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1,5 roku, pokud už jsou zvyklé na fazole, ale ubereme dochucovadla a tofunézu.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekAdzuki dortík s marmeládou a kokosovým přelivem
Další článekSuper Saláty – rozšíření o další skvělé lahůdky