Domů > O nás > Pochvaly

Jíst jinak v těhotenství?

Zdravím, nedávno jsem se stala členem vašeho klubu, se snažím jíst jinak od září, řekla bych snažím se na 100 %, jím tak na 95 % – občas mi to ujede, hlavně na pečivu nebo nějaké sušence. Chtěla bych se zeptat, na MB těhotenství. Literatura (např. D. Lužná) uvádí, že by člověk měl jíst makrobioticky alespoň rok před otěhotněním, aby byl vyčištěný. Pokud jsem ale dobře pochopila z vašeho videa “Naše začátky”, přešly jste na makrobiotickou stravu během svých prvních těhotenství. Chci se zeptat, jestli v tom byl nějaký problém, hlavně co se týká eliminací? O ty asi hlavně jde, aby člověk neměl nějaké bouřlivé eliminace které by ovlivnily nenarozené miminko. Prostě řeším, jestli je moc velký risk jít do toho po 3 měsících makrobiotiky. A pak bych prosila o nějaký odkaz, pokud už tu nějaká taková informace běžela, na úpravu jídelníčku v těhotenství – jsou jistě vyšší nároky na vápník, železo, jód, kyselinu listovou a další, tak jak se jídelníček upravuje, aby člověk “nezavařil” sobě ani dítěti? Děkuji moc za odpověď Dana

Autor: Dana Černá

PS: Cítíš se v plavkách sebevědomě?

Pokud letos nechceš schovávat zadek pod ručník, pojď na to s námi jinak.
Chci lepší postavu!

S radostí pečuji o stránky Jíme Jinak, točím a stříhám videa, fotím jídla, vyrábím naše online kurzy a mnoho dalšího. Jídelníček Jíme Jinak mám vyzkoušený na vlastní kůži a ke klasickému už bych se nevrátil. Taky díky tomu, že mi Eva vaří samé dobroty!😉

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Dobrý den,
připojuji se k otázce ohledně těhotenství. Jsem na začátku druhého trimestru a s makrobotikou se teprve seznamuji. Byla jsem velký komzument mléka (spíše tedy mléčných výrobku typu lučina apod.), které se mi podařilo odbourat. Začínám postupně přidávat další zdravé potraviny a snažím se přestat i s moukou, kterou v podobě dalamánků miluji (zejm. nyní…).. Ale trošku mě vyděsil článek o eliminacích a že bych jimi mohla třeba procházet v průběhu těhotenství. Jaký je Váš názor na přechod na jinou stravu v době těhotenství? Neměla bych to “odsunout” na dobu po porodu? Ale zase si říkám, že trocha zdravější stravy mně a miminku přece může jedině pomoci…
Další dotaz se týká 3leté dcery. Podle “standardních” názorů papá zdravě (žádné uzeniny, pouze kvalitní bio maso, případně mořské ryby, celozrnné těstoviny, rýže, jablíčka, zelenina), ale ráda bych jí jídelníček také upravila a obohatila. Bohužel ale na ranní kaše se příliš netváří – nemůžeme se zbavit našich tvaroháčků, je zvyklá je snídat, také si občas dá tzv. mléčné řezy, rohlíček, chleba… Máte radu, jak se děti odnaučují od sladkého, případně mléčných výrobků a mouky, prostě obecně od špatných návyků? Teď mi to připadá velmi obtížné a i pro ni dost stresující. Maminka mi najednou nechce dát mléčný řez…? Děkuji za radu:-).
Jana

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

12
1

Lebeda zahradní – krásná i chutná

Pochází zřejmě z Asie, dříve byla pěstována v Řecku a používaná jako salát. Je to velmi dekorativní rostlina, které se říká také horský špenát. Je ozdobou ...
25
22

A přiber, jsi moc hubená, není na tobě nic hezkýho

Tuhle větu jsme nedávno slyšeli na letišti, kde se loučila odlétající rodina se svými příbuznými. Pravil tak postarší a velmi objemný pán s obrovským břich...

Sušené bezinky – superfoods i přírodní lék

Sušené bezinky jsou bezvadná první pomoc při migréně, nachlazení, silném průjmu, bolestech, zánětech a mnoha dalších potížích. Můžete z nich udělat čaj, kl...
klub
7

Jak na kvasinkovou infekci

Kvasinky jsou normální součástí střevní mikroflóry, problém nastává, když se nadměrně přemnoží a začnou způsobovat potíže jako jsou plesnivé nehty, gynekol...

Sladké “tvarohové” knedlíky s ovocem (bez lepku)

Jakmile začne ovoce, děláme je často. Jsou rychlé, krásně drží a moc dobré. Tvarohové sladké knedlíky jsou naše česká klasika. My je děláme v naší zdravé v...

Japonský špenátový salát Hourensou no goma-ae

Jednoduchý a zdravý recept pro milovníky japonské kuchyně.