Cuket je v září dostatek, občas už nevíme, co s nimi. Málokdo ví, že právě ta žlutá je velmi dobrá i syrová jen tak na talíř nebo třeba do salátu. Jeden takový můžete udělat třeba z ředkviček a hlávkového salátu.
Ingredience
pro 4 porce
  • 4 listy hlávkového salátu
  • 4 ředkvičky
  • 1/2 žluté cukety
  • hrst čerstvé bazalky
  • 2 lžíce křenové hořčice (bez cukru a éček)
  • 1 lžíce rostlinné smetany
  • cca 1/2 hrnku vody

Postup

  1. Omyjeme zeleninu.
  2. Cuketu nastrouháme na hrubo i se slupkou (velká tuhá semínka nenecháváme, u mladé cukety nevadí), ředkvičku a salát nakrájíme na proužky, bazalku rozdělíme na jednotlivé lístky.
  3. V půl hrnku vody rozmícháme hořčici a smetanu.
  4. Do mísy dáme všechnu pokrájenou zeleninu, bazalku, přidáme zálivku z hrnku a dobře promícháme.

Děti

Salát dáváme dětem cca od 2 let, menším dětem dáme syrovou zeleninu zvlášť. Ředkvičky většinou malé děti odmítají.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Stisknutím tlačítka souhlasíte, že zpracujeme Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), abychom mohli komentář evidovat a zobrazit. E-mail nezveřejníme. Zásady ochrany osobních údajů.