Cuket je v září dostatek, občas už nevíme, co s nimi. Málokdo ví, že právě ta žlutá je velmi dobrá i syrová jen tak na talíř nebo třeba do salátu. Jeden takový můžete udělat třeba z ředkviček a hlávkového salátu.
Ingredience
pro 4 porce
  • 4 listy hlávkového salátu
  • 4 ředkvičky
  • 1/2 žluté cukety
  • hrst čerstvé bazalky
  • 2 lžíce křenové hořčice (bez cukru a éček)
  • 1 lžíce rostlinné smetany
  • cca 1/2 hrnku vody

Postup

  1. Omyjeme zeleninu.
  2. Cuketu nastrouháme na hrubo i se slupkou (velká tuhá semínka nenecháváme, u mladé cukety nevadí), ředkvičku a salát nakrájíme na proužky, bazalku rozdělíme na jednotlivé lístky.
  3. V půl hrnku vody rozmícháme hořčici a smetanu.
  4. Do mísy dáme všechnu pokrájenou zeleninu, bazalku, přidáme zálivku z hrnku a dobře promícháme.

Děti

Salát dáváme dětem cca od 2 let, menším dětem dáme syrovou zeleninu zvlášť. Ředkvičky většinou malé děti odmítají.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Stisknutím tlačítka souhlasíte, že zpracujeme Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), abychom mohli komentář evidovat a zobrazit. E-mail nezveřejníme. Zásady ochrany osobních údajů.