Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji s větší špetkou soli a špetkou pepře.
V průběhu smažení přidáme protlačené česneky.
Na kostičky nakrájíme kysané okurky.
Všechny ingredience (smaženou cibuli s česnekem, okurky, pohanku, hořčici, majoránku) dáme do mixéru a krátce promixujeme, aby stále zůstaly hrubší kousky.
Necháme vychladnout minimálně hodinu (třeba přes noc v lednici).
Podáváme s kváskovým pečivem, plackami nebo i jen tak se zeleninou.
Zbytek skladujeme v lednici.
Praktické
Tato pomazánka je výborná například na topinkách nebo čerstvém kváskovém chlebu posypaná nasekanou pažitkou a obložená čerstvou zeleninou. Výborná svačina nebo večeře.
Obměna
Místo pohanky můžete použít i jinou uvařenou obilovinu, ale chuť pomazánky bude zase trošičku jiná.
PS: Začínáme Jarní očistu!
Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Podzim s sebou přináší hojnou úrodu surovin na vaření – dýně, řepy, vlašské ořechy, křen a další dobroty. Pojďte si z nich vyrobit vymazlené podzimní...
Nejrychlejší varianta na hummus je z půlené červené čočky! Ideální svačina, večeře nebo oběd s sebou. Přibalte placky, kváskový chleba nebo hranolky zeleni...
Baba Ganoush. V překladu znamená rozmazlený táta. Tak se pojďte také rozmazlit tímto orientálním dipem! Je luxusně nadýchaný, jemný a výborný. Místo původn...
Komentáře
“Škvarkovka” prostě nikdy nezklame 🙂
Tato pomazánka se v naší rodině stala velmi oblíbenou 😀