Rychlý a labužnický pokrm, který nejen krásně voní, ale ještě lépe chutná.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší cibule
  • 250 g žampionů
  • 2 lžíce oleje
  • trošku drceného kmínu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 balení seitanu Speciál (asi 250 g)
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • sůl
  • 1/4 litru zeleninového vývaru/horké vody
  • umeocet

Jak připravit seitan na žampionech

  1. Dáme ohřát vývar.
  2. Cibuli nakrájíme na proužky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Seitan nakrájíme na tlustší proužky.
  3. V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme, přidáme kmín a chvíli restujeme. Pak přidáme žampiony a prolisovaný česnek a ještě asi 5 minut restujeme. Nezapomeneme míchat.
  4. Přidáme nakrájený seitan a zalijeme horkým vývarem/vodou. Pod pokličkou na mírném plameni vaříme cca 15 minut do změknutí žampionů.
  5. V trošce studené vody rozmícháme kukuřičný škrob a ten pak přidáme do hrnce. Povaříme za stálého míchání asi 3 minuty, než směs zhoustne. Pokud by směs byla příliš hustá, přidáme trochu vody nebo zeleninového vývaru.
  6. Dochutíme troškou umeocta.

Praktické

  • Omáčku podáváme nejlépe s rýží nebo jinou obilovinou a osvěžujícím salátem.
  • Pokrm lze uvařit i z čerstvých hub.
  • Můžete použít i sušené, stačí půl hrnku ale je nutné houby předem namočit.
  • Pro labužníky můžete přidat i pár lžic rostlinné smetany.

Obměna

  • Místo seitanu můžete použít tempeh nebo tofu.

Děti

  • Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1,5 roku, pokud ubereme dochucovadla.
  • Děti od 2 let mohou už jíst s vámi.

Za 3 týdny mám 5 kg dole bez hladu a chemických koktejlů

Zdlang: Zdravim, Evo, Jarni ocista mne prekvapuje pokracujicim ubytkem...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

S vámi jsem získala pestrý, jednoduchý a lahodný jídelníček

Fpc: Jsem ráda, že jsem tyto stránky objevila těsně...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Mám lepší a vypnutější pleť

Evča: Ahoj Evi, nevím, jestli to se patří, přesto...

Děkuji za vaši osvětu ohledně jídla a kurz zdarma

Andrea A.: Ráda bych Vám, vám všem, moc poděkovala...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMarodím JINAK (Jitka, 38 let)
Další článekZmrzlina, děti, zdraví a souvislosti