Krémové polévky milují zejména děti a velmi dobře se do nich zamaskují luštěniny nebo zelenina, které zrovna nemusí.

Ingredience
pro 4 porce

  • 200 g květáku
  • 150 g taro bramboru
  • 1 hrnek uvařených bílých fazolí
  • 3 polévkové lžíce vloček
  • 2 polévkové lžíce kokosu
  • sůl
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo vody z fazolí
  • umeocet
  • na ozdobení: pórek, klíčky mungo

Jak připravit polévku z květáku

  1. Pokud nemáme uvařené fazole, namočíme je na pár hodin nebo přes noc a následně uvaříme v papiňáku.
  2. Ohřejeme zeleninový vývar nebo použijeme vodu z fazolí.
  3. Květák nakrájíme na menší kousky, stejně tak taro brambor.
  4. Zeleninu přidáme spolu se solí do vývaru, přidáme uvařené fazole, vločky a kokos a vaříme asi 15 minut.
  5. Polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem do hladka.
  6. Dochutíme trochou umeocta.
  7. Na závěr ozdobíme pórkem nakrájeným na jemno a klíčky mungo.

Obměna

  • Místo taro bramboru můžeme použít batát nebo petržel.
  • Pro labužníky můžeme na závěr přidat lžíci rostlinné smetany.

Praktické

  • Protože polévku budeme na závěr mixovat, není nutné krájet zeleninu na drobno.

Děti

  • Pro děti od 1 roku polévku vaříme jen s malým množstvím soli a oleje, šetříme dochucovadly.
  • Děti od 1,5 roku mohou polévku podle receptu.

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJak na horečku
Další článekRetro: Na Gastroprag vzpomínám s chutí