Krémové polévky milují zejména děti a velmi dobře se do nich zamaskují luštěniny nebo zelenina, které zrovna nemusí.

Ingredience
pro 4 porce

  • 200 g květáku
  • 150 g taro bramboru
  • 1 hrnek uvařených bílých fazolí
  • 3 polévkové lžíce vloček
  • 2 polévkové lžíce kokosu
  • sůl
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo vody z fazolí
  • umeocet
  • na ozdobení: pórek, klíčky mungo

Postup

  1. Pokud nemáme uvařené fazole, namočíme je na pár hodin nebo přes noc a následně uvaříme v papiňáku.
  2. Ohřejeme zeleninový vývar nebo použijeme vodu z fazolí.
  3. Květák nakrájíme na menší kousky, stejně tak taro brambor.
  4. Zeleninu přidáme spolu se solí do vývaru, přidáme uvařené fazole, vločky a kokos a vaříme asi 15 minut.
  5. Polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem do hladka.
  6. Dochutíme trochou umeocta.
  7. Na závěr ozdobíme pórkem nakrájeným na jemno a klíčky mungo.

Obměna

Místo taro bramboru můžeme použít batát nebo petržel.

Pro labužníky můžeme na závěr přidat lžíci rostlinné smetany.

Praktické

Protože polévku budeme na závěr mixovat, není nutné krájet zeleninu na drobno.

Děti od roka

Polévku vaříme jen s malým množstvím soli a oleje, šetříme dochucovadly.

Děti od 1,5 roku

Mohou polévku podle receptu.

ZDARMA: Seriál "Hubneme do plavek"

Měníme jídelníček a hubneme do plavek

➠ Jak na léto zhubnout bez dřiny
➠ Jak upravit jídelníček
➠ Nejčastější letní chyby
➠VIDEO:Jak zhubnout do plavek
(vidělo už 3 000 lidí)

 

Zjistit více

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Stisknutím tlačítka souhlasíte, že zpracujeme Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), abychom mohli komentář evidovat a zobrazit. E-mail nezveřejníme. Zásady ochrany osobních údajů.

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Profilová fotografie na Facebooku
Autorem článku je Helena
Po letech hledání a zkoušení na vlastním těle, jsem konečně přišla na to, jak chutně a zdravě jíst, aniž bych se musela hlídat v porcích a měla zdravotní problémy. Letitá nadváha i porucha příjmu potravy jsou pryč. Moc ráda bych předala svoje zkušenosti dál a ušetřila vás tápání, co je pro zdraví správné a co ne.  Celý příběh.