- 200 g květáku
- 150 g taro bramboru
- 1 hrnek uvařených bílých fazolí
- 3 polévkové lžíce vloček
- 2 polévkové lžíce kokosu
- sůl
- 1 litr zeleninového vývaru nebo vody z fazolí
- umeocet
- na ozdobení: pórek, klíčky mungo
Jak připravit polévku z květáku
- Pokud nemáme uvařené fazole, namočíme je na pár hodin nebo přes noc a následně uvaříme v papiňáku.
- Ohřejeme zeleninový vývar nebo použijeme vodu z fazolí.
- Květák nakrájíme na menší kousky, stejně tak taro brambor.
- Zeleninu přidáme spolu se solí do vývaru, přidáme uvařené fazole, vločky a kokos a vaříme asi 15 minut.
- Polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem do hladka.
- Dochutíme trochou umeocta.
- Na závěr ozdobíme pórkem nakrájeným na jemno a klíčky mungo.
Obměna
- Místo taro bramboru můžeme použít batát nebo petržel.
- Pro labužníky můžeme na závěr přidat lžíci rostlinné smetany.
Praktické
- Protože polévku budeme na závěr mixovat, není nutné krájet zeleninu na drobno.
Děti
- Pro děti od 1 roku polévku vaříme jen s malým množstvím soli a oleje, šetříme dochucovadly.
- Děti od 1,5 roku mohou polévku podle receptu.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Mnaaaaam ♥️ sklidila jsem velkou pochvalu , ze tak dobre varim , tak říkám ze je to možný ale recepisy jsou z jime jinak a tak jsme šťastní ♥️♥️♥️