Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Smažený veganský řízek v trojobalu

Uvařeno
sezóna zima

Máte chuť na řízky, ale maso jíst nechcete? Snadná pomoc. Tyhle řízky jsou rychle hotové, chutnají jako kuřecí a netlačí po nich břicho.

Ingredience
pro 4 osoby
  • 500 g klaso lahůdkové na řízky
  • pohanková mouka
  • hrachová mouka
  • voda
  • sůl (může být černá)
  • kukuřičná strouhanka
  • olej na smažení

Chci se s vámi podělit o svůj příběh, třeba bude někoho inspirovat, aby se pustil do změny životního stylu, opravdu s...

Jak připravit veganský řízek

  1. Připravíme si tři misky na obalování řízků.
  2. Klaso nakrájíme na tenké plátky.
  3. Dáme rozpálit olej do pánve.
  4. Do první misky dáme pohankovou mouku.
  5. Ve druhé si z trošky vody, špetky soli a hrachové mouky připravíme těstíčko řídké jako hořčice.
  6. Do třetí misky dáme kukuřičnou strouhanku.
  7. Každá plátek obalíme postupně v mouce, těstíčku a strouhance.
  8. Pak dáme do rozpáleného oleje a krátce osmažíme z obou stran.
  9. Necháme okapat na ubrousku a podáváme.

Praktické

  • Když použijete černou sůl, bude to více připomínat vejce, ale není to vůbec nutné.
  • Ze stejného důvodů můžete použít k obarvení těstíčka kurkumu. To je i zdravé.

Obměna

  • Klaso můžete nahradit seitanem či jiným rostlinným plátkem.
  • Pohankovou mouku můžete nahradit jakoukoli jinou, já ji často vynechám zcela a také to drží.
  • Místo hrachové mouky můžete použít koupenou hrašku, dát čočkovou či jinou luštěninovou mouku, lze také použít škrob.
  • Kukuřičnou strouhanku můžete nahradit instantní kukuřičnou kaší.
  • Do těstíčka můžete přidat cokoli pro dochucení – sojovou omáčku, zázvorovou šťávu, majoránku, česnek apod.
  • Nám chutnají řízky i bez dalšího koření.

Děti

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl. Do roka nedáváme lepek.

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Zapečené “šunkové” těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky! Tenhle recept boduje už řadu let a pořád patří mezi naše oblíbené.
6
26

Jíme Jinak v kuchyni: Chutný oběd za 30 minut

Chutný a zdravý oběd pro celou rodinu, polévka i hlavní jídlo, se dá bez problémů připravit za 30 minut i s úklidem kuchyně! Jak to zvládnout? Pojďte s nám...

Jednoduchá smetanová omáčka ze zelí a celeru (bez smetany)

Lahodná jemná omáčka, která nepotřebuje zahušťovat ani extra dochucovat. Bez mouky, bez mléka, bez smetany a přesto smetanová.

Luxusní cuketové lodičky s maso-sýrovou náplní (vegan)

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách s mletým masem a zapečené sýrem ve stylu Jíme Jinak – tedy bez masa a bez sýra. Stačilo přidat dvě zdrav...

Zapečené těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky!