Máte chuť na řízky, ale maso jíst nechcete? Snadná pomoc. Tyhle řízky jsou rychle hotové, chutnají jako kuřecí a netlačí po nich břicho.
Ingredience
pro 4 osoby
  • 500 g klaso lahůdkové na řízky
  • pohanková mouka
  • hrachová mouka
  • voda
  • sůl (může být černá)
  • kukuřičná strouhanka
  • olej na smažení

Jak připravit veganský řízek

  1. Připravíme si tři misky na obalování řízků.
  2. Klaso nakrájíme na tenké plátky.
  3. Dáme rozpálit olej do pánve.
  4. Do první misky dáme pohankovou mouku.
  5. Ve druhé si z trošky vody, špetky soli a hrachové mouky připravíme těstíčko řídké jako hořčice.
  6. Do třetí misky dáme kukuřičnou strouhanku.
  7. Každá plátek obalíme postupně v mouce, těstíčku a strouhance.
  8. Pak dáme do rozpáleného oleje a krátce osmažíme z obou stran.
  9. Necháme okapat na ubrousku a podáváme.

Praktické

  • Když použijete černou sůl, bude to více připomínat vejce, ale není to vůbec nutné.
  • Ze stejného důvodů můžete použít k obarvení těstíčka kurkumu. To je i zdravé.

Obměna

  • Klaso můžete nahradit seitanem či jiným rostlinným plátkem.
  • Pohankovou mouku můžete nahradit jakoukoli jinou, já ji často vynechám zcela a také to drží.
  • Místo hrachové mouky můžete použít koupenou hrašku, dát čočkovou či jinou luštěninovou mouku, lze také použít škrob.
  • Kukuřičnou strouhanku můžete nahradit instantní kukuřičnou kaší.
  • Do těstíčka můžete přidat cokoli pro dochucení – sojovou omáčku, zázvorovou šťávu, majoránku, česnek apod.
  • Nám chutnají řízky i bez dalšího koření.

Děti

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl. Do roka nedáváme lepek.

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekObilný knedlík, tempeh na žampionech, zelenina
Další článekPlacky z jahel a čočky (bezlepkové)