Máte chuť na řízky, ale maso jíst nechcete? Snadná pomoc. Tyhle řízky jsou rychle hotové, chutnají jako kuřecí a netlačí po nich břicho.
Ingredience
pro 4 osoby
  • 500 g klaso lahůdkové na řízky
  • pohanková mouka
  • hrachová mouka
  • voda
  • sůl (může být černá)
  • kukuřičná strouhanka
  • olej na smažení

Jak připravit veganský řízek

  1. Připravíme si tři misky na obalování řízků.
  2. Klaso nakrájíme na tenké plátky.
  3. Dáme rozpálit olej do pánve.
  4. Do první misky dáme pohankovou mouku.
  5. Ve druhé si z trošky vody, špetky soli a hrachové mouky připravíme těstíčko řídké jako hořčice.
  6. Do třetí misky dáme kukuřičnou strouhanku.
  7. Každá plátek obalíme postupně v mouce, těstíčku a strouhance.
  8. Pak dáme do rozpáleného oleje a krátce osmažíme z obou stran.
  9. Necháme okapat na ubrousku a podáváme.

Praktické

  • Když použijete černou sůl, bude to více připomínat vejce, ale není to vůbec nutné.
  • Ze stejného důvodů můžete použít k obarvení těstíčka kurkumu. To je i zdravé.

Obměna

  • Klaso můžete nahradit seitanem či jiným rostlinným plátkem.
  • Pohankovou mouku můžete nahradit jakoukoli jinou, já ji často vynechám zcela a také to drží.
  • Místo hrachové mouky můžete použít koupenou hrašku, dát čočkovou či jinou luštěninovou mouku, lze také použít škrob.
  • Kukuřičnou strouhanku můžete nahradit instantní kukuřičnou kaší.
  • Do těstíčka můžete přidat cokoli pro dochucení – sojovou omáčku, zázvorovou šťávu, majoránku, česnek apod.
  • Nám chutnají řízky i bez dalšího koření.

Děti

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl. Do roka nedáváme lepek.

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Dříve se mi zdávalo o čokoládě, teď už cukr nepotřebuji

Slipknot.xy: Dobrý den Evi, jsem s Vámi již v...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekObilný knedlík, tempeh na žampionech, zelenina
Další článekPlacky z jahel a čočky (bezlepkové)