Pokud milujete čokoládu, ale nechcete jíst tu z obchodu plnou cukru, mléka a tuku, pak pro vás máme rychlý a uspokojující recept na zdravé čokoládové pralinky s rozličnými náplněmi. Pouze ze 3 ingrediencí a zcela bez cukru a mléka. Potěšte své blízké nebo sami sebe :-)

Ingredience
na cca 15 ks
  • 8 lžic kakaového másla
  • 6 lžic nepraženého kakaového prášku
  • 4 lžíce přírodního rostlinného sirupu
  • náplň: oříšky, sušené ovoce, mandlové máslo, marmeláda aj.

Jak připravit RAW čokoládové pralinky

  1. Kakaové máslo si nakrájíme na menší kousky.
  2. Nachystáme si vodní lázeň – hrnec, do něj nalijeme cca do 1/4 vodu a na něj dáme plechovou misku.
  3. Pustíme plamen a necháme vodu přivést k varu.
  4. Ztlumíme plamen.
  5. Do misky nad hrncem vložíme nasekané kakaové máslo.
  6. Necháme roztopit.
  7. Přidáme kakao, zamícháme a osladíme sirupem.
  8. Sundáme z ohně a pořádně vymícháme do hladké hmoty.
  9. Do 1/4 formiček (na led nebo čokoládu) nalijeme rozehřátou čokoládu.
  10. Nahneme formu a necháme stéct čokoládu po stranách formy.
  11. Doprostřed dáme náplň (viz odstavec Praktické).
  12. Zalijeme zbytkem čokolády.
  13. Dáme ztuhnout do mrazáku.

Praktické

  • Můžete udělat pralinky s různými druhy náplní, např.: sušené rozinky (můžeme dopředu namočit v mirinu pro rumovou příchuť), brusinky, kustovnice či jiné sušené ovoce, nasekané nebo celé oříšky (mandle, vlašské, kešu, lískové), marmeláda nebo povidla, mandlové nebo jiné oříškové máslo, karamel (mandlové nebo kešu máslo vymíchané s rostlinným sirupem), datlovou pastu aj.
  • Z pralinek můžete vyrobit krásný dárek – bonboniéru.
  • Recept na čokoládu můžete použít i při výrobě domácího adventního kalendáře pro děti.

Obměna

  • Místo kakaového másla a kakaa můžete použít kakaovou hmotu (100% čokoládu) nebo koupenou čokoládu bez cukru. Dejte ji do vodní lázně spolu se lžící kokosového oleje, míchejte a nechejte roztopit do hladké hmoty. Případně oslaďte sirupem.
  • Jako sirup v tomto receptu doporučujeme použít rýžový, pšeničný, datlový nebo třeba kokosový.

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Očista byla super!

Janakralicek: Očista byla super, diplom jsem si udělila, byla...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

  1. Chci se zeptat,zda je důležité,aby miska na rozehřívání toho kakaového másla byla plechová?Má to nějaký důvod?

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNeuvěřitelný svět mikrobů v nás (díl 2.)
Další článekVečeříte pozdě? Studie zjistila, co to dělá s vaším tělem