Pokud milujete čokoládu, ale nechcete jíst tu z obchodu plnou cukru, mléka a tuku, pak pro vás máme rychlý a uspokojující recept na zdravé čokoládové pralinky s rozličnými náplněmi. Pouze ze 3 ingrediencí a zcela bez cukru a mléka. Potěšte své blízké nebo sami sebe :-)

Ingredience
na cca 15 ks
  • 8 lžic kakaového másla
  • 6 lžic nepraženého kakaového prášku
  • 4 lžíce přírodního rostlinného sirupu
  • náplň: oříšky, sušené ovoce, mandlové máslo, marmeláda aj.

Jak připravit RAW čokoládové pralinky

  1. Kakaové máslo si nakrájíme na menší kousky.
  2. Nachystáme si vodní lázeň – hrnec, do něj nalijeme cca do 1/4 vodu a na něj dáme plechovou misku.
  3. Pustíme plamen a necháme vodu přivést k varu.
  4. Ztlumíme plamen.
  5. Do misky nad hrncem vložíme nasekané kakaové máslo.
  6. Necháme roztopit.
  7. Přidáme kakao, zamícháme a osladíme sirupem.
  8. Sundáme z ohně a pořádně vymícháme do hladké hmoty.
  9. Do 1/4 formiček (na led nebo čokoládu) nalijeme rozehřátou čokoládu.
  10. Nahneme formu a necháme stéct čokoládu po stranách formy.
  11. Doprostřed dáme náplň (viz odstavec Praktické).
  12. Zalijeme zbytkem čokolády.
  13. Dáme ztuhnout do mrazáku.

Praktické

  • Můžete udělat pralinky s různými druhy náplní, např.: sušené rozinky (můžeme dopředu namočit v mirinu pro rumovou příchuť), brusinky, kustovnice či jiné sušené ovoce, nasekané nebo celé oříšky (mandle, vlašské, kešu, lískové), marmeláda nebo povidla, mandlové nebo jiné oříškové máslo, karamel (mandlové nebo kešu máslo vymíchané s rostlinným sirupem), datlovou pastu aj.
  • Z pralinek můžete vyrobit krásný dárek – bonboniéru.
  • Recept na čokoládu můžete použít i při výrobě domácího adventního kalendáře pro děti.

Obměna

  • Místo kakaového másla a kakaa můžete použít kakaovou hmotu (100% čokoládu) nebo koupenou čokoládu bez cukru. Dejte ji do vodní lázně spolu se lžící kokosového oleje, míchejte a nechejte roztopit do hladké hmoty. Případně oslaďte sirupem.
  • Jako sirup v tomto receptu doporučujeme použít rýžový, pšeničný, datlový nebo třeba kokosový.

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Nejsem už nafouklá, nemám ani pálení žáhy a śhodila jsem 6 kg v 62 letech

Dana P.: vaše stránky jsem začala sledovat již koncem...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Díky Vám jsem našla správnou cestu (Monika)

Monika: Je mi 51 let :-)...Díky Vám jsem našla...

Už nepotřebuji léky na cholesterol a ubyly mi 4 kg (Lenka)

Lenka: Kurz Jarní Očista skončil, naučil mne mnoho nového:...

Dříve se mi zdávalo o čokoládě, teď už cukr nepotřebuji

Slipknot.xy: Dobrý den Evi, jsem s Vámi již v...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Moje telo krochkalo blahom (Ľubica)

Ľubica: Ahojte, srdečne Vás pozdravujem a želám všetko naj....

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNeuvěřitelný svět mikrobů v nás (díl 2.)
Další článekTěhotenské úlety, lepek a odstavování druhorozeného (Neli, 28 let)